2016.10.26. 16:00 – Gnosis

Varázslatos atmoszféra - Esben and the Witch-lemezpremier

Lángoló Premier

eatw_small_extra_williamvandervoort_tf_-1.jpg

A 2008-ban alapított Esben and the Witch angol zenekar kétszer is járt már hazánkban, először mint főzenekar (a Képzelt Várossal), másodszor pedig ők nyitottak a Sólstafír előtt. A trió szeret kedvesen nyomasztani, amit gótikus hangulatba ágyazott post-rockos eszköztárral érnek el leginkább, súlyos atmoszférát teremtve ezáltal. Rachel Davies énekesnő kísérteties hangja tökéletesen passzol ehhez a fenyegető zenéhez, a garázshangzású felvételek pedig eleve azt az érzetet keltik az emberben, mintha a szobánkban játszana a zenekar, és tévé helyett őket bámuljuk kábultan, amint dalról-dalra egyre jobban elvarázsolnak.

Az Older Terrors felvételei egy évig tartottak a szinte már második otthonuknak tekinthető Berlinben - nyilatkozta a zenekar. A lemezen mindössze négy szám szerepel, amivel azt szerettük volna elérni, hogy a dalok önállóan is működjenek, egy-egy dal önmagában is megállja a helyét, ne csak egyben működjön az album. Ezt a lemezt a fennköltségnek szánjuk.


esben and the witch lemezpremier2016.10.26. 10:46 – Hirdetés

Továbbra is rocktóber a Barba Negrában

Koncertek minden mennyiségben, a Suicidal Angelstől a Paddy and the Ratsig

suicidal_angels.jpg

Nem panaszkodhatnak a metálosok a Barba Negra október végi programkínálatára, hiszen ezen a héten egymást érik a koncertek a Prielle Kornélia utcában. A mai este egy négyzenekaros thrash bulit ígér a Suicidal Angels, a Skull Fist, az Evil Invaders és a Mortillery koncertjeivel, utána pedig a hazai színtér olyan ismert arcai veszik birtokba a színpadot, mint a Zorall és a Bikini, és a jubiláló Moby Dick. A hónapot a Paddy and the Rats-el zárja a klub. Programajánló minden mennyiségben a hajtás után! 


hirdetés klub programajánló bikini moby dick suicidal angels zorall paddy and the rats barba negra2016.10.26. 09:59 – Lángoló

B-oldal fotókiállítás és jótékonysági árverés az Akvárium Klubban

palotaiespritz.jpg

A neves hazai zenészek közreműködésével készült B-oldal fotókiállítás utolsó felvonását rendezik meg az Akvárium Klub Magenta Caféjában október 28-án, este 18:30-tól. A Baltazár Színház javára tartandó jótékonysági árverés előtt és alatt utoljára lesz megtekinthető a kiállítás, utána az új tulajdonosokhoz kell becsöngetnie annak, aki meg szeretné nézni a kedvenc zenészeiről készült képeket.


árverés hír boldal2016.10.25. 16:00 – Gnosis

Prog rock mámor - Crippled Black Phoenix-lemezpremier

Lángoló Premier

cbp2016_12_small_by_zsolt_reti.jpg

A Crippled Black Phoenix hatodik stúdióalbuma Bronze címmel november 4-én jelenik meg. Nem úgy indult, de 2004-es megalakulása óta a brit zenekar egészen hangulatos, Pink Floyd-os prog rock zenekarrá nőtte ki magát. Nincs ez másképp az új lemezzel sem, amin tíz számon keresztül lehet andalogni és elszállni, ahogy azt már tőlük megszokhattuk. A nyáron egyébként egy budapesti stúdióban héderezett a zenekar, ám azóta se derült ki, hogy pontosan mi célból. Annyi biztos csak, hogy december 15-én a Dürerben élőben is bemutatják nekünk a Bronze dalait.

A Bronze nem a legambiciózusabb albumunk, de érzelmességben felülmúlja az olyan régebbi lemezeinket, mint a No Sadness Or Farewell, vagy akár az I, Vigilante. Habár már nem tekintünk visszafelé; a jelenünk és a jövőbeli zenei utazásaink jobban izgatnak most már minket. A friss lemez kicsit sötétebb, leheletnyivel durvább, mint az eddigiek, de ugyanúgy őszinte Crippled-cucc, ahogy az eddigiek is. - Justin Greaves főkripli


crippled black phoenix lemezpremier2016.10.25. 14:00 – Hirdetés

Kiki szólókoncert a RaM Colosseumban

Nyerj páros belépőt a pénteki bulira!

kiki.jpg

Az Első Emelet frontembere, Patkó Béla Kiki szólóban folytatja. Hazánk egyik egyedülálló hangi adottsággal rendelkező énekese igazi különlegességgel készül október 28-ai RaM Colosseumos előadásra, hiszen a pop- és népzene motívumai váltakoznak és ötvöződnek majd a koncert alatt. A koncertre most egy páros belépőt is nyerhettek, ha válaszoltok egy egyszerű kérdésünkre! Játék és további információk a hajtás után. 


hirdetés folk pop programajánló koncert nyereményjáték kiki ram colosseum patkó béla2016.10.25. 13:20 – dankógábor

Súlyos fertőzéssel lépett színpadra a Tool dobosa

danny-carey.jpg

Egy félrediagnosztizált pókcsípés miatti súlyos Staphylococcus fertőzés majdnem meghiúsította a Tool sacramentói Aftershock Festival-os fellépését. A betegség Danny Carey dobost támadta meg, aki a határozott orvosi kérés ellenére is fellépett a koncerten, és teljes egészében végig is játszotta azt. Mindezt Adam Jones, a zenekar gitárosa írta ki az Instagramjára, méltatva a dobost, hogy a nagy fájdalmai ellenére is vállalta a koncertet. Természetesen új Tool-dal nem hangzott el, inkább az Opiate című számukat bővítették ki új hangszeres részekkel.


rock metál hír tool2016.10.25. 12:23 – Hirdetés

Születésnapok, lemezbemutató, időutazás - őszi programdömping a Gödörben!

cabaret_medrano_178.jpg

Október végén a klubszezon kellős közepében találhatjuk magunkat, a budapesti Gödör Klubban pedig igencsak beindult az élet, és úgy látszik, idén már nem is áll meg. A szervezők a hosszú hétvége minden napjára tartogatnak programot nem csak a zenekedvelők számára, hiszen a koncertek mellett színházi programok, lemezbörze és design vásár is látja a Central Passage-beli klubba látogatókat.


programajánló koncert gödör bizottság malacka és a tahó pál utcai fiúk jazzékiel ocho macho cabaret medrano ef zámbó happy dead band mike gotthard2016.10.25. 11:52 – Lángoló

Egyre csak bővül a novemberi Electronic Beats Festival programkínálata

batforlashesbride.jpg

November 4-5-ig tartják az idei Telekom Electronic Beats Festivalt az Akvárium klubban, ahol nem csak koncertekre mehet majd az ember, de persze a zenéé a főszerep. Abból meg elég csábító neveket jelentettek be. Például jön a Bat For Lashes, ami Natasha Khan pakisztáni-angol énekesnő zenei alteregója. Idei albuma, a The Bride egy olyan konceptlemez, amin egy menyasszony egyedül indul nászútra, miután vőlegénye az esküvőre tartva halálos autóbalesetet szenved. Szóval nem könnyed szórakozás, de megéri. Aztán jön a jóval könnyedebb Is Tropical az indies electro rockjával. Fellép még Julio Bashmore a mélyre hangolt house zenéjével, de itt lesz Floating Points is, aki éppúgy merít a klasszikus zenéből, mint a jazzből, a soulból vagy a brazil könnyűzenéből, és fellép KiNK is Bulgáriából, aki egyre ismertebb név a techno színtéren.


fesztivál hír electronic beats2016.10.25. 10:43 – Lángoló

Így zenél egy présház teraszán a Nana Vortex

Lángoló Premier

nanavortex.jpg

Az idén januárjában alakult Nana Vortex rövid egymásra hangolódás után júniusában rögzített egy 13 számos nagylemezt, méghozzá úgy, hogy egy Balaton-felvidéki présház teraszán vették fel a dalokat, ráadásul mindegyik számhoz videó is készült. Az anyagot három részletben teszik közzé az interneten, melynek most érkeztek az utolsó felvonásához, vagyis az album záró számait itt és most lehet először meghallgatni és megnézni. Kaszap Atilla zenekarvezető így nyilatkozik a projektről:

Muzsikánk elsősorban a magyar népzenéből és a magyar világzene elmúlt harminc évéből táplálkozik, de igyekszik ezt a hagyományt – túl azon, hogy tudja, mit köszönhet neki – a járt utakat elhagyva is gazdagítani. A zene végső megformálásában kollégám, Boros Gábor volt segítségemre, aki a jazz és a klasszikus hip-hop gyökereihez visszanyúlva alakította a dalok világát. A dalszövegek a huszadik század legjelesebb irodalmi értékei előtt tisztelegnek. A repertoár egyik felében Kosztolányi Dezső és József Attila versei szólalnak meg, míg a másik fele az ezekből inspirációt merítő, saját szövegekre épül. Ez így együtt a Nana Vortex.

Alább a háromdalos premier:


folk hiphop hír világzene nana vortex2016.10.24. 18:00 – Lángoló

A közösen átvészelt nehézségekről szól a Southern Oracle új dala és klipje

Lángoló Premier

tso.jpg

Csak jövőre jelenik meg a Southern Oracle új nagylemeze, de egy dalt már most meg lehet hallgatni róla itt a Lángolón, sőt, még klip is van hozzá. A budapesti metalcore-zenekar tagjai így foglalják össze az aktuális dolgokat:

Az Icebreaker kislemezünk megjelenése óta eltelt több mint egy év. Ezalatt sok minden történt a zenekar háza táján, a kreatív folyamat azonban nem állt meg. Ennek eredménye a Mouthbreather című számunk, melyet ezúttal Horváth Attis irányításával, a Supersize Recordingban rögzítettük. Ez a szám az előfutára a jövőre megjelenő, harmadik Southern Oracle nagylemeznek. A szám a mögöttünk álló időszakról szól, a közösen átvészelt nehézségekről és arról az egységről, amit a zenekar alkot, amire büszkék vagyunk.

A Mouthbreatherhez készült, alább bemutatkozó klip is ezt a hangulatot szeretné megörökíteni, továbbítani. A felvételeket Bodnár Dávid készítette, a vágásért, utómunkáért pedig Epos felel. 


premier hír the southern oracle metlacore2016.10.24. 17:00 – Gnosis

Lengyel death/black - Kingdom-lemezpremier

Lángoló Premier

13920077_575354879303312_2205007975273224593_o.jpg

Október 28-án jelenik meg a lengyel Kingdom (micsoda frappáns név!) harmadik nagylemeze, Sepulchral Psalms from the Abyss of Torment címmel. Az alig 35 perces album nagy meglepetésre death metál zenét tartalmaz, nyomokban blackes elemekkel 'színesítve' azt. A zárótétel pedig elég true húzás, ugyanis az egy Darkthrone feldolgozás, mégpedig a norvégok egyetlen deathmetal albumáról, a Soulside Journey-ről, amit azóta háromszor is letagadtak. A Kingdom ettől függetlenül leginkább a Krisuin, Angelcorpse és/vagy Black Witchery által körülhatárolható metálzenét preferálja, nem világmegváltás, de hétfő estére pont megteszi:


kingdom