2015.08.31. 13:31 – dankógábor

Shane MacGowan medencetörést szenvedett

egy bonyolult tánclépést következtében

Sajnos a bonyolult tánclépésről nincs felvétel, nem is tudni hol történt. Csak az a biztos, hogy medencetörést szenvedett és kórházba kellett vinni, de már jól van. Mindezt Victoria Mary Clarke, MacGowan élettársa osztotta meg az interneten. Reméljük hamar felépül az énekes, megtanulja rendesen azt a bonyolult tánclépést és láthatjuk majd mi is egy koncerten. MacGowan egyébként még júliusban elment a Liberines dublini koncertjére, ahol a támogatásáról biztosította a zenekart a színpadon, majd elaludt. Pete Doherty árulta el a közönségnek, hogy teljesen bezsongott, mikor megtudta, hogy ott lesz a legendás Pogues-énekes a koncertjén, erre mi történik, elalszik a zenéjükre. Mi ez, ha nem őszinte és kőkemény kritika?


folk punk rock hír pogues libertines shane macgowen2015.08.31. 11:09 – Gnosis

Blackmetal ist Girls - Három csajos blackmetal-lemez

aafafvvv.png

A lányok,a lányok, a lányok angyalok, a férfiakkal csak komédiáznak

 2015-ben lépten-nyomon találkozni mélyebbnél-mélyebb genderszakértői, feminista és úgy egyáltalán az egyenlőségről szóló értekezésekről. Mi nem merészkednénk ezekre a területekre és minden pikírtség nélkül csak annyit mondanánk, hogy végre a hölgyek is egyre nagyobb számban vannak jelen a keményebb zenei területen, ráadásul egészen kiváló alkotásokkal. A véletlen úgy hozta, hogy mostanság három, teljesen női vagy női énekessel felálló zenekar anyaga jelent meg egyszerre, így adta magát, hogy egy posztban írjunk ezekről az anyagokról.


blackmetal false myrkur ragana szinte nőnap women in black2015.08.31. 08:35 – dankógábor

Kanye West indul az amerikai elnöki posztért

cntkclcukaafp30.jpg

Vasárnap este meghülyült a világ. Nem elég, hogy Miley Cyrus drogos lemezt adott ki a Flaming Lips tagjaival, de Kanye West is nagyra tört. Mondjuk annál nem tudom hogy lehet nagyobbra, mint, hogy ő a Megváltó, de mindenesetre a rapper bejelentette, hogy 2020-ban indul az elnöki székért. Ezt azután mondta, miután díjat vett át Taylor Swifttől. Igen, attól a Taylor Swifttől, akit pár évvel ezelőtt letrollkodott a színpadról, mondván nem neki kellett volna nyernie, hanem Beyoncénak. Mindegy, ma már rohadt jóban vannak. Szóval West csak állt ott, az arca furcsán mozgott, percekig semmit nem csinált, a VMA vendégei őrjöngtek, majd a rapper, mint valami politikus, levágott egy több mint tízperces beszédet, aminek a végén bejelentette azt, amit már leírtam, kétszer is, de ennyi nem elég: hogy elnök akar lenni. Itt a videó, rohadt jó!


hír rap kanye west2015.08.31. 08:12 – dankógábor

Váratlanul megjelent Miley Cyrus és a Flaming Lips közös lemeze

Az már régóta köztudott, hogy a tinisztárból szakadt, drogos ribanccá változott Miley Cyrus annyira összebarizott a Flaming Lips tagjaival, hogy közös zenén dolgoznak. Beatles-feldolgozást már adtak ki együtt, nincs is benne köszönet, csak a hallgatásától beáll az ember, de most itt egy teljes nagylemez. Mit nagylemez, konkrétan 23 dalt öntöttek a gyanútlan hallgatóságra, mindezt több mind másfél órában. A lemez egyébként Miley Cyrus & Her Dead Petz név alatt készült, és olyanok szerepelnek rajta, mint Mike Will Made It, Big Sean, a phantogramos Sarah Barthel és nagy zenebuzikedvenc Ariel Pink. Nem hallgattam még végig, de amennyi lement belőle, az alapján egy normál Flaming Lips-lemeznek tűnik, amin Miley Cyrus énekel. Nem annyira ördögtől való dolog ez. A lemezt alább is meg lehet hallgatni, alatta pedig ott a drogozásra és békességre biztató nyitódalra készült klip, amiben Cyrus arcán folyik minden. FRISSÍTÉS: Első hallgatásra kifejezetten jónak tűnik a lemez!


pop rock hír flaming lips miley cyrus pszichedelic2015.08.30. 13:49 – m.adi

Nyár végi bújócska – hazai újdonságok

dalmegosztás

babel_1.jpg

A Sziget fesztivál egy kicsit keresztbe tett a dalmegosztásnak, de ami késik, nem múlik, úgyhogy íme egy csokor az utóbbi időben megjelent hazai zenékből. A listán szerepelnek híresebb és feltörekvő előadók is, előbbieket MARGE, a Kiscsillag, Bankos, a Gutenberg Halott és a Paddy and the Rats képviseli, utóbbiakat pedig a BABEL, Salsa, a Sold Out, a Stickfigures és a No Added Sugar. Műfajilag pedig van itt pop, rock, alternatív rock, rap, vagy éppen pszichedelikus hip-hop, szóval most is sokféle zenéből lehet válogatni, majd pedig a poszt végén ítéletet mondani felettük.


magyar újdonság dalmegosztás2015.08.29. 17:14 – Lángoló

S(o)un(d)city Szeged – Twentees: Boldogság a tetőfokon

Lángoló Premier

img_62412_resize.jpg

A hódmezővásárhelyi formáció Boldogság Kht. című dalát ezúttal akusztikusan adta elő egy szegedi háztetőn. Ez már a második alkalom, hogy a soundcity:szeged csapatával forgattak, a stáb életében pedig az első, hogy egy zenekarral kétszer is dolgoznak. A videóban hallható dal eredetije egyébként az első helyet hozta a Twenteesnek a Dunai Regatta zenei tehetségkutatóján, és rotációban hallható a Petőfi Rádió műsorán. Balázs Konrád énekes-gitáros meséli:


indie rock hír soundcity szeged twentees2015.08.28. 10:55 – Lángoló

Alice Cooper + Johnny Depp + Joe Perry = Hollywood Vampires

hollywood-vampires.jpg

Pedigrés társaság, nem? A zenekar nem más, mint a Hollywood Vampires, amelynek magját Alice Cooper és Johnny Depp adja, akik három évvel ezelőtt jöttek össze, hogy az ötletet megvalósítsák. Állandó résztvevő mellettük Joe Perry, élőben Duff McKagan és Matt Sorum is csatlakozik hozzájuk, de a közreműködők listája is rendkívül hosszú.


rock hír joe perry johnny depp slash rainbow jim morrison hollywood paul mccartney dave grohl brian johnson alice cooper christopher lee keith moon perry farrell john varvatos hollywood vampires2015.08.27. 15:27 – dankógábor

Dave Grohl most meg egy rajongóval sörözött a színpadon

Ma van az ötvenedik születésnapom, igyunk meg egy sört!

Ez volt írva Griffin papírjára, amit Dave Grohl kiszúrt a detroiti Foo Fighters-koncert közben. Színpadra hívta a rajongót, elmondta neki, hogy sok számot kell még játszaniuk, szóval gyorsan igyák meg azt a sört, aztán tenné a dolgát. Így is történt. Megitták, pacsi, Griffin visszament a közönségbe, és folytatódott a koncert. És ha már Foo Fighters, akkor ideteszem azt a videót is, ahol Grohlék az ellenük tüntető bigott, rasszista és homofób Westboro Baptist Church nevű szektával trollkodtak egy kicsit:


rock hír foo fighters2015.08.27. 12:48 – Lángoló

Nyerj jegyet az első európai Lollapalooza fesztiválra!

Lángoló Játék

musefekete.jpg

A Lollapalooza Amerikában legendás. Főleg északon, de már évek óta van Dél-Amerikában is, és ott is sikeres, annyira, hogy jövőre Kolumbiában is megrendezik. Az eredetileg utazóra fesztivált 1991-ben találta ki Perry Farrell, a Jane's Addiction énekese, azért, hogy minél nagyobb csinnadrattát csapjanak a zenekar feloszlásának. Aztán a fesztivál megmaradt. Na nem volt minden évben, de ilyen-olyan formában felbukkant itt-ott. Az amerikai 2005-ben megállapodott Chicagóban, idén pedig a történelmében először Európában is megrendezik, méghozzá Berinben, a Tempelhof repülőtéren, szeptember 12-én és 13-án. Ők lépnek fel rajta:


játék fesztivál hír lollapalooza