2018.05.24. 12:55 – dankógábor

Nahát! Itt egy új Sleep-dal

sleep_1.jpg

Az április 20-án váratlanul megjelent The Sciences című Sleep-lemezt most váratlanul követi egy 16 perces új Sleep-dal. A Leagues Beneath ugye nincs rajta az albumon, hanem most az Adult Swim sorozatában jelent meg, ott is lehet meghallgatni. Arról egyelőre nem tudni, hogy fizikai kiadása is lesz-e a számnak, ahogy négy évvel ezelőtt a The Clarity című daluknak, de nem lepődnénk meg rajta, ha lenne. A bő egy hónapja megjelent lemez fizikai kiadását egyébként gyakorlatilag azonnal elkapkodták, legalábbis vinylen. Ráadásul csak az Egyesül Államokban jött ki egyelőre, Európának egyes információk szerint március 25-ig, mások szerint június 22-ig kell várni. És ugye ők le is maradtak arról az alternatív borítós verzióról, amit csak néhány amerikai lemezboltban lehetett beszerezni. Nem mintha a neten is beszerezhető zöld vinyles változatból olyan sokan tudtak volna venni, mielőtt kifogyott.


metál hír stoner sleep2018.05.24. 09:53 – Kovács.Attila

Soha nem szerettem stílusokban definiálni akár a saját zenémet, akár másokét - Beszélgetés Barabás Lőrinccel

barabaslorincquartet.jpg

Március végén jelent meg a Barabás Lőrinc Quartet második albuma Other Than Unusual címmel. A Müpában rendezett lemezbemutatóra már jóval a koncert előtt elfogyott az összes belépőjegy, ezért most pénteken a zenekar egy ráadáskoncertet ad az Akváriumban. Ennek apropóján beszélgettünk Barabás Lőrinccel. Az interjúban a koncert és új lemez mellett sok más téma is szóba került. (Fotó: Galgóczi Németh Kristóf)


interjú jazz magyar kortárs barabás lőrinc experimental barabás lőrinc quartet2018.05.23. 16:00 – dankógábor

Nesztek, itt egy új Black Tusk-dal

Lángoló Premier

black_tusk-sbandpicture.jpg

És elég jó, mocskos, sludge-os, rock and rollos, kiabálós. Ahogy azt a Black Tusk szokta. Az új dal ugye azt is jelenti, hogy jön az új lemez, ami augusztus 17-én jelenik meg TCBT címmel. Ez lesz a hatodik Black Tusk-lemez, 12 dal lesz rajta, és Savannah-ban vették föl Chris "Scary" Adams segítségével. A lentebb is hallható Agali a hatodik dal lesz a lemezen, ha valakit érdekel.


hír sludge black tusk2018.05.23. 13:47 – Lángoló Gitárok

Sean Paul a Szegedi Ifjúsági Napokon zárja a nyarat

sean_paul.jpg

A fél évszázados jubileumhoz illően színes felhozatallal várja idén a fesztiválozókat a Szegedi Ifjúsági Napok. Itt lesz többek között a Pet Shop Boys, fellép a fesztivállal egyidős Ákos, aki 50 éves születésnapi koncertet ad a SZIN-en, és lesz Lovasi +1 koncert is. A rendezvény legfrissebb neve a dancehall zene királyaként emlegetett Sean Paul, aki a fesztivál zárónapjára érkezik a Tisza partjára. Május 31-ig olcsóbban lehet kapni jegyeket az idei SZIN-re - további információk a hajtás után. 


bejelentés programajánló fesztivál hír szin dancehall szegedi ifjúsági napok sean paul2018.05.23. 13:11 – Lángoló

VIP vendégeket keres a Chainsmokers - Magyar fiatalokért kampányol a csapat a Balaton Soundon

chainsmokersreadit.jpeg

Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó. A jótékonysági nyereményjátékban résztvevők közül kisorsolt nyertes és partnere pedig a DJ duó VIP vendége lesz a Balaton-parti fesztiválon. 


fesztivál hír jótékonyság balaton sound the chainsmokers2018.05.23. 10:26 – dankógábor

Miből él a magyar zenész?

landscape2.jpg

Május 31-én, az egri Music Hungary Konferencián kerül a nyilvánosság elé a ProArt által készített ‘Zeneipar helyzete számokban 2017’ című jelentés, amelyhez egy reprezentatív zenész felmérés is készült arról, hogy hogyan és miből élnek a magyar zenészek. Ennek eredményeiről olvasható lent egy kis előzetes.


hír2018.05.23. 09:15 – dankógábor

Indítsd a napot a Neurosis első albumával

neurosis1987.jpg

Már csak azért is, mert a zenekar kiadja újra, remasterelve, újracsomagolva az 1987-ben megjelent anyagot. Aki esetleg csak a későbbi Neurosisba kapcsolódott be, és fogalma sincs a zenekar előéletéről, annak elmondjuk, hogy ne a lassú, súlyos nyomasztásra számítson. Ez színtiszta hardcore, amin ráadásul csak hárman játszanak a jelenlegi felállásból, például Steve Von Till gitáros-énekes sem volt még a csapat tagja. A zenekarnak kellett pár lemez, amíg rátalált arra az ösvényre, ami után hivatkozási alap lettek a lassú, fájdalmas, világvége hangulatú zenék világában. 1994-ben a lemezt egyébként kiadták vinylen, a borítón pedig az a pillanat volt, amikor Robert "Budd" Dwyer pennsylvaniai politikus a nyilvánosság előtt szájba lövi magát egy pisztollyal. Az újrakiadás nem ezzel a borítóval jelenik meg, hanem az eredeti grafikát gondolta újra Josh Graham.
2018.05.22. 17:58 – Lángoló Gitárok

A kutya a legjobb ember - Itt a VAHÚR csodát lát bemutatkozó albuma

Lángoló Premier + Dalról dalra

vahur_csodat_lat_sajto1.jpg

Korábban már több alkalommal is találkozhattatok a közelről sem átlagos VAHÚR csodát lát zenekarral ezeken az oldalakon, hiszen első kislemezük és videójuk is nálunk debütált. Akiknek akkor bejött a produkció, most örülhetnek, ugyanis a teljes lemezt is a Lángolón hallgathatjátok meg először, ráadásul a srácok dalról dalra is bemutatják az A kutya a legjobb ember című album anyagát. Mindez a hajtás után vár rátok! 


premier punk magyar rock hír alternatív dalról dalra albumpremier vahúr csodát lát2018.05.22. 14:34 – Lángoló

Ezer koncert után tartja születésnapi buliját a PASO

paso2018_foto_barta_imre.JPG

Fennállásának 15. évét ünnepli Pannonia Allstras Ska Orchesra. Az együttes eddig több mint 20 országban hozzávetőlegesen ezer koncertet adott. És most jön az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb bulijuk: május 27-én a Belfeszten egy nagyszabású koncerttel idézik fel az elmúlt 15 év termésének legjobbjait. 


hír paso2018.05.22. 12:37 – dankógábor

Beyoncé vett egy templomot

Elképzelem a szituációt, ahogy Beyoncé és férje, Jay-Z otthon ülnek és azon gondolkoznak, mire is költsék azt a rengeteg pénzüket. Aztán egyszer csak eszükbe jut, hogy venni kéne egy templomot. Hogy így volt-e, soha nem fogjuk megtudni, de az biztos, hogy az énekesnő a minap vett egyet. A templom Beyoncé húgának, Solange-nak a háza közelében van New Orleansban és 850 ezer dollárért (csaknem 230 millió forintért) volt meghirdetve. Hogy mit fog vele csinálni az énekesnő, nem tudni, de a leírás szerint az egy ideje már használaton kívüli épület gyakorlatilag bármi lehet. Még akár templom is maradhat, hogy olyan nagyszabású klipeket tudjanak benne forgatni, mint a szupersztárokkal telített Family Feud, amin mellesleg a katolikus egyház kiborult, hogy Jay-Z és Beyoncé csak kihasználják az egész kereszténységet.


hír beyoncé jay-z2018.05.22. 11:25 – Lángoló

Mi a kedvenc Body Count/Ice-T-dalod? - A Fővárosi Rapcirkusz szereplői válaszolnak!

bclive.jpg

A Budapest Park júniusi programja is bővelkedik a különlegességekben – 7-én például a hazai hip-hop szcéna krémje gyűlik össze, ahol zenekaros kísérlettel mutatkozik be egy eddig soha nem látott, monumentális produkció. Június 17-én pedig egy igazi legenda, a Body Count tér vissza 21 év után Budapestre – a Fővárosi Rapcirkusz résztvevői most Ice-T és csapata előtt tisztelegnek.


hiphop hír rap body count ice-t budapest park2018.05.22. 10:49 – [MTI] Lángoló Gitárok

 3,4 milliárd forint zenei jogdíjat fizetett ki az Artisjus májusban

osszes_jogdij_tipus.jpg

Az Artisjus összesen 3,384 milliárd forint jogdíjat osztott fel és fizetett ki a napokban 53 ezer szerzőnek több mint 150 ezer zenemű előző évi rádiós, televíziós és vendéglátós elhangzása után. A közös jogkezelő idei első úgynevezett nagyfelosztása alapján 1,796 milliárd forint jutott magyar szerzőknek és más hazai jogosultaknak. Közülük 7589-en részesültek ebből az összegből és 46 ezer 456 magyar dal vagy más zenemű adataira történt a jogdíjak felosztása.


artisjus hír