2015.01.28. 16:29 – Rácz Mihály

Folk és világzene télire

Ahogy már többször szóba hoztuk, két, minden nehezítő körülmény ellenére rendületlenül publikáló kiadó tevékenységén kívül alig láthatóan jelennek meg folk és világzenei lemezek, itt-ott legfeljebb váratlanul, valamint esetleg még saját kiadásban - és erre még a végén példát is említünk. Először két Gryllus CD-t, majd pedig néhány Fonóst választottunk – és többek közt párhuzamokat is találtunk, de erről később. A fenti címet nem kell persze túlgondolni, az alább tárgyalt lemezek mostanában jöttek ki ugyan – legtöbbjük 2014 utolsó heteiben -, de piaci-kereskedelmi okokon kívül nem sok egyéb köti őket a téli időszakhoz. Viszont képesek arra, hogy feledtessék a hideg és szürke hétköznapokat, ez felütésnek elég is.


folk világzene ezt hallgasd2015.01.28. 14:04 – Hirdetés

Elektro Guzzi az A38 Hajón

10442.jpg

Az A38 Hajón pár éve, karrierjének hajnalán fellépett Elektro Guzzi, a kortárs techno egyik legkurrensebb formációja. A dob-gitár-basszusgitár felállású trió nagy trükkje, hogy gyönyörű, okos és magával ragadó minimáltechnót játszik – teljesen analóg hangszerparkkal, számítógépes kütyük nélkül, mindössze néhány alapeffekttel. Ez az Elektro Guzzi, ami a nyáron megjelent legfrissebb lemezét mutatja be az A38 Hajón.


koncert program elektronikus electro2015.01.28. 12:10 – dankógábor

Az mekkora már, hogy Dog Eat Dog-koncert lesz Budapesten

Az már annyira nem nagy, hogy a Blue Hellben lesz április 22-én. Hát hová fér majd be az a sok harmincas-negyvenes családapa, akik szökőévente mennek el egy koncertre nosztalgiázni? A Dog Eat Dog is nosztalgiázik majd, illetve ünnepel, idén 25 évesek tudniillik. Ha jól rémlik valamikor évekkel ezelőtt, a Balatone fesztiválon léptek fel utoljára Magyarországon, de nem biztos. Már akkor is csak lestem, hogy még léteznek. Tudni illik a rapes, szaxofonos, hardcore-os, metálos Dog Eat Dog a kilencvenes évek első felében volt a csúcson, akkor volt az a nagy slágerük, hogy Who's The King, akkor futott a bemutatkozó All Boro Kings nagylemezük nagyon. Voltak is vele Pesten, akkor, frissiben. A Biohazard előtt melegítettek a Pecsában a Downset és a debreceni Necropsia mellett. De szép koncert is volt az! A haveromat kidobták a Necropsia után, mert lehányta egy szekus cipőjét. Kezdők voltunk, na. Be is fejezem, mert könnybe lábadt a szemem.


rock hír rap dog eat dog2015.01.28. 10:29 – Lángoló

Gondolatok az új Björk-lemez hallgatása közben

Rajongók előnyben

ez még ugyanaz a szám? / elég lesz már a vonósokból / ez még ugyanaz a szám? / vonósok vonósok vonósok / ez még ugyanaz a szám? / rrrrrííííszpekkkt / rrrocket rrreturrrning / répa retek mogyoró / ez még ugyanaz a szám? / ne már! nem akarok már több hegedűt / ez még ugyanaz a szám? / wow björk, you just dropped the f-bomb at the worst possible place / vonósok / jaj ne! antony hegarty! jaj ne! / ez még ugyanaz a szám? / mik ezek az ütemek egyébként? / vonósok / legyen már vége!!!!!!

Szöveg: DIT
A nagylemez itt érhető el.


pop björk hír art2015.01.28. 09:54 – _fá_

Csupa beton, szmog és felhős ég - Christian Wünsch az A38-on

Amióta a Balaton Sound végleg átvette a magyar közízlés meghatározását, egyre nehezebb elképzelni sokaknak, hogy négynegyedre nem csak a nonfiguratív tetoválások rajongói tudnak szórakozni, és alapvetően nem arról szól minden, hogy ez a nyár soha nem fog véget érni. Az A38-on tartandó aktuális Technokunst bulin például az a Christian Wünsch lép fel, aki valószínűleg egy homokos tengerpartra is azonnal a lehető legnyomasztóbb ipari hangulatot hozná össze, csupa betonnal, szmoggal és felhős éggel. A spanyol producer 1999 óta szerves része a nemzetközi techno életnek, ami mellett különösen meglepő, hogy csak tavaly ősszel hozta össze első teljes lemezét, aminek Internal Conversion lett a címe. Ahogy korábban is egyértelmű volt, az sem egy felhőtlen nyári estékre való lemez, úgyhogy szombat este a hajón is érdemes arra készülni, hogy egy idő után behúznak a minimalista megoldások, hogy aztán csak valamikor záráskor tűnjön fel, hogy már órák óta haza kellett volna indulnunk. Mindez január 31-én.


hír techno electro christian wünsch2015.01.27. 11:07 – Gnosis

Itt az új Napalm Death-album!!

FOAD!

 tumblr_msacr3q2001qaxihzo1_1280.jpg

Zajlik az élet a Napalm Death körül mostanság, új lemez és klip, mindez a megszokott társadalomkritikus grind/death műfajban eldalolva. Akik nem ismernék a bandát, azoknak gyorsan bemutatnánk most:

……...…../´¯/)……….... (\¯`\
…………/….//……….. …\\….\
………../….//………… ….\\….\
…../´¯/…./´¯\………../¯ `\….\¯`\
.././…/…./…./.|_……_| .\….\….\…\.\..
(.(….(….(…./.)..)..(..(. \….)….)….).)
.\…………….\/…/….\. ..\/……………./
..\…………….. /……..\……………..…/
….\…………..(………. ..)……………./

Illetve a már két meghallgatható számot az új Apex Predator - Easy Meat című albumról és a Smash a Single Digit dalra készített klipet is :


hír grindcore napalm death2015.01.26. 14:06 – Lángoló

A Sick Of It All újra Budapesten

sick-of-it-all3.jpgA New York-i hardcore szcéna egyik legkomolyabb szereplője, az kíméletlenül gyors tempók koronázatlan királya, a közel harmincéves NYHC-brigád, a Sick Of It All 2015. április 25-én újra Budapestre érkezik, az A38 Hajón  – ahol 10 évvel ezelőtt már koncertezett a zenekar  – ad koncertet. Előzenekarként a Trapped Under Ice frontemberének vadiúj együttese, az elsőlemezes Angel Du$t lép fel.


punk koncert program a38 sick of it all angel dust2015.01.26. 10:01 – Lángoló Gitárok

A Glass House projekt Magyarországon

glasshouse.jpg

Három kiemelkedő magyar zenész csatlakozott a tavaly tavasszal New Yorkban létrehozott Glass House formációhoz, amelyet az ottani Balassi Intézet hívott életre a Holokauszt áldozatainak emlékéve alkalmából. 2015. január 29-én a Budapest Music Centerben, bő fél év után játszik újra együtt a lassan világhírűvé váló cimbalomvirtuóz Lukács Miklós, világzenei kiválóságunk, Szirtes Edina Mókus és a jazzt, az etnót, valamint a minden kísérleti területet látható természetességgel belakni képes Ágoston Béla.


jazz koncert program glass house bmc szirtes edina mókus lukács miklós frank london2015.01.25. 22:03 – Magyar Ádám

Valami nincs a levegőben – HS7-koncertbeszámoló

A Heaven Street Seven-koncertet arról lehet megismerni, hogy megbízhatóan, kiszámíthatóan mindig jó szokott lenni. Legalábbis eddig mindig hozott egy olyan hangulatot, amiben jól éreztem magam, és mindig megteremtették azt a légkört, ami csakis rájuk jellemző. Pedig voltam már elég sok helyen HS7-en, fesztiváloktól klubokon át egy egyetemi buliig vagy a monostori erődig, ahol én voltam az egyetlen, aki legalább nagyjából tudta a szövegeket. Tegnap viszont mégsem így alakultak a dolgok. (A fenti kép nem a szombat esti koncerten készült, az alább látható videó viszont igen, a Szörfdeszka jóvoltából.)


heaven street seven koncertbeszámoló2015.01.25. 15:00 – Lángoló

Nincs semmi Palvin Barbin – kilenc hazai újdonság

dalmegosztás

Ismét jelentkezik a dalmegosztás rovat, ezúttal már főleg 2015-ös zenékkel. A Brains új dala mondjuk még pont nem ilyen, ugyanis az december végén jött ki, ellenben a Maxisun feat. BLR már igen, de van még a listán tipikus magyar alternatív zene a milyenferi. és az Angyalok Gyalog jóvoltából, elszállós rock a Képzelt Várostól, klasszikusabb a Pillstől, szving R. Nagy Csillától, és elektro az Enginestől. A Bankrupt pedig elárulja, hogy Palvin Barbara kinek a kedvéért dobja le a ruháit. 


magyar klippremier dalmeosztás