2018.04.26. 17:09 – Lángoló

Még a Sziámi is Animát dolgoz fel + holnap Anima Sound System-szülinap az A38-on

Pénteken egy időben két budapesti helyen is elhangzik a Tedd a napfényt be a számba című Anima-örökzöld, hiszen Müller Péterék a szerzők zenekarának 25. születésnapjára feldolgozták az emblematikus Anima Sound System dalt, ráadásul a Sziámi AndFriends még a koncertműsorára is tűzte a dalt, ami először a Lángolón hallható.


premier hír anima sound system müller péter sziámi2018.04.26. 16:39 – dankógábor

BUSA 40 - Szülinapi buli a Dürer Kertben + bakelitmegjelenések Busa Pista zenekaraitól

busa.jpg

Április 28-án a Dürer Kertben születésnapi buli lesz, Busa Pista lesz 40 éves, szóval ő és a zenekarai ünneplik meg a kerek évfordulót. A buli este kilenctől kezdődik, és olyan zenekarok játszanak majd 40-40 percet, mint az Irie Maffia, a Zuboly, a Bupino, az MXB (ez Mango és Busa projektje) illetve Magnai 808, ami Busa rockzenekara. AZ eseményen természetesen lesznek BUSA 40-pólók, -sapkák, -kapucnisok, de ami még jobb hír minden gyűjtőnek, hogy a Budapest Vinyl még az idén kiadja az Irie Maffia, a Zuboly, a Bupino és a MXB vinyl nagylemezeit, amik együtt Busa Pista fejét fogják kiadni. Ezekről később majd még részletesen írunk. (Fotó: Nagy Márton)


hír busa pista2018.04.26. 16:00 – Lángoló Gitárok

Geese (At a Hungry Festival) - Az első dal az Angertea ősszel érkező akusztikus albumáról

Lángoló premier

angertea_promo_geese.jpg

Októberben érkezik az Angertea legújabb anyaga, amit nevezhetünk is a nagymágocsi elborult metált játszó zenekar hatodik lemezének, meg nem is. A hét új dalból és egy feldolgozásból álló Sidetrack (An Acoustic Act to Eradicate Torture) című album a finn Inverse Records gondozásában jelenik meg világszerte, és mindenképpen formabontó kiadványnak tekinthető a srácok életművét tekintve, ugyanis akusztikus hangszerelésű dalokat hallhatunk majd rajta. Első felvezetőként a Geese (At a Hungry Festival) című dalt hozták róla nyilvánosságra, amelyhez egy szöveges videó is készült. Premier a hajtás után! 


premier rock metál hír angertea akusztikus új dal nagymágocs szöveges videó2018.04.26. 15:00 – Lángoló

Több mint három hét, ünnepelt világsztárok és produkciók – Nagy sikerrel zárult a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál

180331_danyiil_trifonov_c_felvegi_andrea_btf.jpg

Huszonnégy nap, 269 program, 17 magyarországi premier és több ősbemutató, telt házas előadások és koncertek, egy nagy sikerrel debütáló fesztiválmagazin, emlékezetes pillanatok - címszavakban ez volt a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál. Vasárnap többek között Fesztiválzáró Promenáddal, majd rendhagyó helyszínen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján A varázsfuvola előadásával ért véget az idei rendezvénysorozat. A gazdag fesztiválprogramot hatalmas érdeklődés kísérte, a hazai és nemzetközi közönség Budapest legfontosabb előadóművészeti helyszínein, koncerttermeiben, színházaiban, galériáiban, múzeumaiban, és természetesen a főváros utcáin és közterein is találkozhatott a fesztivál művészeivel, programjaival. 345 nap múlva, 2019. április 5-én pedig kezdődik a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál. 


budapest fesztivál hír művészet kortárs komolyzene záróközlemény budapesti tavaszi fesztivál2018.04.26. 10:00 – Lángoló

Flawed Queens - Itt a Foreheads első nagylemeze

Lángoló Premier

foreheads.JPG

A The Foreheads pályafutásának kezdete 2013 elejére tehető. A zenekar saját stílusát egyedi módon regresszív posztpunkrockként definiálja, a megalakulásuk miértje pedig sokkal inkább megmagyarázható az élőzene szeretetével, mintsem egy előre megkreált, tudatos koncepcióval. A frontember, Énekes László egy zűrösebb magánéleti mélypont után határozott úgy, hogy maga köré toborozza kamaszkori cimboráit, hogy a gimiben a világot jelentő tornatermi koncertek után már komolyabb szinten, de ugyanolyan bohém és életigenlést hirdető örömzenével vágtak bele a jövőbe.  A kocsmatúrákba torkolló együtt zenélések egyre több önálló szerzeményt eredményeztek, és szépen lassan kezdett körvonalazódni a zenekar saját stílusa is. Motiváltságuk gyümölcseként 2015-ben napvilágot látott első anyaguk We Did What We Came For címen, majd két évvel később a Whatever Floats Your Boat névre keresztelt középlemezükkel örvendeztették meg közönségüket, ezt ráadásul a Lángoló olvasói hallhatták legelőször. Ahogy most a zenekar első nagylemezét is a Lángoló olvasói hallhatják legelőször itt lentebb. A Flawed Queens című lemezen 13 dal szerepel, a bemutatója pedig péntek este lesz az A38 tetőteraszán a Baron Mantis társaságában. Szóval alább lehet is erre készülni:


premier punk rock hír the foreheads2018.04.25. 19:07 – Lángoló Gitárok

Mi vagyok - Itt a Hét Jel első nyilvánosságra hozott dala, és a hozzá készült videóklip

Lángoló premier + interjú

273-20180311-_csl1987.jpg

Először tavaly októberben olvashattatok a Lángolón a Hét Jelről. Az év második felében érkező album az énekes, Pócsi István szerzői projektjeként is aposztrofálható, hiszen a rajta szereplő tizenegy dal másfél évtized termése: régebbi és újabb keletű, fiókban maradt szerzemények mai köntösbe öltöztetett változatai jelennek majd meg a közel harminc élvonalbeli magyar zenész részvételével készülő lemezen. Most itt az első teljes terjedelmében nyilvánosságra hozott dal, a Mi vagyok, amelyhez klip is készült. A folytatásban jön a videó, valamint egy rövid interjú, és egy galéria a forgatás werkfotóiból. (Fotók: Csanaki László)


premier magyar rock hír projekt videóklip lukács peta új dal miniinterjú hét jel pócsi istván kővágó zsolt megyaszay istván csányi zoltán2018.04.25. 16:00 – Gnosis

Horror metal - The Lion's Daughter-dalpremier

Lángoló Premier

tld-2018-6676-josh_rowan.jpg

Július 20-án jelenik meg a The Lion's Daughter harmadik nagylemeze Future Cult címmel. A szimplán csak 'horror metal'-ként felcímkézett amerikai zenekar zenéje sok zsánerből merít és az új dalaik leginkább egy poszt-apokaliptikus pokolraszállás aláfestő zenéjének is felfoghatóak. A lemez harmadik dala érkezett elsőként a lemezről, amiben érdekesen vegyül a post-blackmetal a 80-as évekbeli sci-fi filmekből ismerős hátborzongató szintifutamokkal.


Lángoló Premier The Lions Daughter horror metal2018.04.25. 14:59 – Lángoló

Underground szombat - Angertea, Dharma, Dereng és Nice One Babe a Room 041-ben

dharma_1.jpg

Április 28-án, szombaton igazi underground bulinak ad otthont a Dürer Kert Room 041-es terme. A napokban akusztikus dallal jelentkező, kompromisszummentes, elborult metált játszó Angertea mellett a Dharma, a Dereng és a Nice One Babe lépnek színpadra. A koncert mindenkinek ajánlott, akik szerint van élet a fősodor mellett is. 


programajánló koncert hír angertea dürer dharma dereng nice one babe room 0412018.04.25. 09:10 – dankógábor

Nem lesz felvezető kislemez az új Arctic Monkeys-album előtt

am_1.jpg

Az egész egyben jelenik majd meg május 11-én. Ez elég furcsa attól a zenekartól, ami egy rakás jó számot szórt ki kislemezek b-oldalán karrierje 16 éve alatt. De tényleg, annyira sokat, hogy abból egy dupla lemez is megtelne, ráadásául sokat csak vinylen. Most úgy tűnik nem voltak olyan termékenyek, vagy majd lemezmegjelenés után öntik ránk ezeket. Egyébként az a hír járja a Tranquility Base Hotel & Casino című albumról, hogy a dalírás alatt volt egy olyan pillanat, amikor majdnem Alex Turner-szólólemez lett belőle. Illetve hogy nem éppen egy gitárdús anyag lesz, inkább a billentyűk dominálnak majd rajta. Május 11-én kiderül, az meg, hogy élőben milyenek az új számok, majd a Sziget zárónapján.


arctic monkeys hír2018.04.25. 08:53 – dankógábor

Kanye West indulni akar az elnökválasztáson, de előtte még kiad pár lemezt

Kanye West beindult. Azzal, hogy visszatért a Twitterre, ismét temérdek dolgot megtudhattunk tőle. Nézzük sorjában:

  • május 25-én megjelenik Pusha T új lemeze, aminek Kanye a producere
  • június 1-én kijön egy hétszámos szólólemeze
  • június 8-án Kid Cudival ad ki közösen egy lemezt
  • június 15-én kijön Nas új lemeze, aminek Kanye a producere
  • június 22-én kijön Teyana Taylor új lemeze, aminek Kanye a producere
  • 2024-ben indul az elnökválasztáson

Na, szóval ennyi, így röviden. Kiderült az is, hogy még mindig Trump-rajongó, az elnökválasztási kampányszlogenje pedig rímelne Trump Make America Great Again szövegére, ugyanis egy törölt Twitter-bejegyzésből kiderült, hogy ő a Keep America Great szlogent használná. Egyébként gondolom azért 2024-ben indulna a választáson, mert nem akar 2020-ban bezavarni Trump újraindulásába. Ja, és ugye filozofikus könyvet is ír, de ezt állítólag rendhagyó módon kívánja publikálni: részletekben, a Twitteren. 


hír kanye west2018.04.25. 08:21 – Lángoló

tempó - szabadversek és portréfotók 91 magyar zenészről

tempo_1000px_300dpi.png

A Hybridart Management gondozásában, tempó címmel megjelent Baksa-Soós Attila és Miki357 szubjektív, kortárs, könnyűzenei lenyomata. A tempó egy olyan kötet, amely úgy tereli az olvasót korunk könnyűzenei világában, hogy közben elfelejtet velünk minden eddig ismert familiáris és megszokott hivatkozási pontot. Két szerzője hosszú barátságok, bensőséges kapcsolatok és viharos eszmefuttatások eredményeként mutatja be az előadókat: Miki357 fotóművész fekete-fehér portrékkal, az író-költő, Baksa-Soós Attila szubjektív szűrőjén keresztül megírt szabadversekkel.


hír2018.04.24. 17:35 – Kovács.Attila

Lírai pillanatok és egy pszichedelikus utazás a tavasz közepén - dalmegosztás

qualitons_cut.jpg

Először arra gondoltam, bevezető gyanánt írok valami fellengzős hülyeséget arról, hogy tavasszal akár a természet, úgy újul meg a zene világa is. Aztán rájöttem, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, meg az ilyesmi egyébként is afféle női magazinokba való, ahol a házilag elkészített arcpakolások bárkit hozzásegítenek a kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez. Szorítkozzunk tehát a lényegre: mostanában sok új zene jutott el hozzánk, ideje volt már egy újabb dalmegosztásnak. A mostani válogatásban tárgyalt zenék közös nevezője a jó arányérzék, a letisztultság és az egyedi hangulat, bár ez mindenkinél más formában jelenik meg. A folytatásban Z!GOR, a Jónás Vera Experiment, Szilárd, Petruska, valamint a The Qualitons új anyagairól lesz szó. A zongorát nem kedvelők óvatosan, torzított gitárokra, blastbeatekre izgulók még óvatosabban közelítsenek, bár lehet, hogy kellemes meglepetésben lesz részük. (Fotó: The Qualitons Facebook / Ács Kata) 


pop rock zongora szilárd pszichedelikus petruska andrás ezt hallgasd the qualitons petruska dalmegosztás jónás vera experiment z!gor