2015.12.01. 15:07 – Boros Gábor

Kendrick Lamar sms-ben kért tőle beatet – Knxwledge-interjú

knxwledge.jpg

A fiatal Los Angelesben élő producer hat éve jelenteti meg gyakran sajátos ritmusképletekre épülő, jazzből, vagy akár kortárs soulból táplálkozó ütemeit. Egyedi hangjára előbb a földalatti hip-hop olyan kultikus figurái figyeltek fel, mint Blu vagy Exile, végül a tehetségeket mindig kitűnő érzékkel kiválasztó, ízlésformáló Peanut Butter Wolf szerződtette kiadójához. Mivel egy felvétel erejéig közreműködött Kendrick Lamar idei nagylemezén ezért könnyen lehet, hogy december hetedike előbb egy jelölést, majd a február egy Grammy-díjat is hoz a számára. Az európai turnéval járó utazásoktól kissé fáradt Knxwledge-al (ejtsd: Knowledge) a Toldi Moziban beszélgettünk első és egyben teltházas magyarországi fellépése előtt, amelyre a Nightdrive széria keretében került sor.


interjú hiphop rap knxwledge2015.12.01. 10:12 – Hirdetés

Björk mellett is van élet - Sóley az A38-on

soley.jpg

Az izlandi art-pop Björk utáni generációjának egyik legtehetségesebbje, Sóley három éve már fellépett az A38 Hajón. Akkor a finom hangulatok törékeny művésznője első lemezét mutatta be - most itt az ideje, hogy májusban megjelent második albumával turnézzon. És Budapesten hol máshol léphetne fel, mint ismét az A38-on!


hír sóley mr silla2015.11.30. 16:01 – Gnosis

Aranyhajnal - Bakos Attila új lemezzel jelentkezett

pic.jpg

Kívülről fújod, hogy "Andezit dolgozik, zúg a sötétben" és általában Kátai Tamással azonosítod a Thy Catafalque a lemezeket (egyébként nagyon helyesen) ám valószínűleg nem mindig vagy tudatában annak, hogy ezeket Bakos Attila énekelte fel, aki most egy saját lemezt jelentett meg, Aranyhajnal címmel. Nem tudni, hogy a görög szélsőjobbos párt vagy csupán a költői képzelet szülte ezt a címet, de gyanítható, ismerve Attila eddigi munkásságát, hogy az utóbbiről van szó. A saját kiadású album borítóját Havancsák Gyula készítette, illetve Attila Taranis és Woodland Choir nevű projectjei megszűnnek és a jövőben a saját neve alatt fog, stílustól függetlenül készíteni zenéket.

Ha valaha valaki egy Ulver/Arcturus tribute zenekart szeretne csinálni abban egyértleműen neki kell lennie az énekesnek.


bakos attila2015.11.30. 14:23 – Nihil_AK

Énekes nélkül maradt a Hail Of Bullets

Martin Van Drunen leadta a munkakönyvét

martinvandrunenlive2014hail_638.jpg

Meglehetősen szűk zenehallgatói réteget ráz majd meg ez a hír, viszont őket annál jobban, hiszen a holland death metál egyik legjobb ma is működő csapatáról, és vitán felül legegyénibb hangú énekeséről beszélünk. A tegnap keltezett facebookos bejegyzés szerint személyes nézeteltérések nem teszik lehetővé a további közös munkát. Ez eufemizálva annyit jelent, hogy Van Drunent mondhatni kiebrudalták a csapatból, népiesebben kitették a szűrét. További szinonímák itt. A zenekar ettől függetlenül nem áll le.


hollandia kirúgás death metal martin van drunen hail of bullets jogos aggodalom2015.11.29. 13:32 – m.adi

Nagy lábon élek, a te lábadon – hazai újdonságok

dalmegosztás

Ismét elég vegyes válogatás állt össze a friss magyar zenékből, sok feltörekvő, tehetséges zenekarral, meg pár olyannal is, amit már ismerhettek. Van például egy kis metál is az arra vágyóknak, meg elektronika, többféle gitárzene, hardcore, na meg egy újabb ígéretes pszichedelikusrock-zenekar. A WNTS pedig a lista legérdekesebb dalában a közmédiát gúnyolja ki, méghozzá nem is rosszul. De vajon egyben ez a legjobb zene is a posztban? Szavazz róla, és akkor majd kiderül.


magyar dalmegosztás2015.11.27. 13:35 – dankógábor

A majmok is képesek Coldplayt játszani

Coldplay - Adventure Of A Lifetime (Official video)

Here it is! The full video for Adventure Of A Lifetime, the first single from the new album, A Head Full Of Dreams (out December 4).

Szerző: Coldplay, 2015. november 27.

Itt van a bizonyíték, a videóban. A már korábban bemutatott, Adventure Of a Lifetime című dalra CGI technikával forgattak videót, szóval lényegében a zenekart, meg valódi embereket látunk, csak utólag digitális maszkot húztak rájuk. Az A Head Full of Dreams nagylemez december 5-én jelenik meg, és még Chris Martin frontember volt felesége, Gwyneth Paltrow is énekel rajta, meg írt hozzá szöveget. Ja, és állítólag az egész lemez olyan happy lesz, mint a fenti dal.


pop hír coldplay2015.11.27. 09:18 – Lángoló

Koraszülött-újraélesztőt adományoztak a Gumizsiráf szervezői

gumizsiraf_felajanlas.jpg

A hazai rock- és metálszíntér szereplőit díjazó 9. Kettőnégy Gumizsiráf gála október utolsó napján nem csupán a koncertektől, az önfeledt szórakozásról és a halloweeni jelmezekről szólt a budapesti Dürer Kertben. Idén először ugyanis a szervezők, vagyis a Kettőnégy stábja, Szujó Dani és Csongor Bálint a belépőjegyekből befolyt teljes összeget jótékony célra ajánlották fel. A koncertlátogatóknak, a fellépőknek, a Dürer Kertnek és a Passion Backline-nak köszönhetően nagyjából félmillió forint gyűlt össze, amiből a fiúk két műszert vásároltak a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztálya (Perinatális Intenzív Centrum - PIC) számára. A csecsemő-újraélesztőt és az oxigénkoncentrációt mérő készüléket hétfőn adták át az intézmény vezetőjének.


metál hír jótékonykodás kettőnégy gumizsiráf2015.11.27. 08:33 – Hirdetés

Aljas Kúszóbab, újra, ma este a Dürerben

Ha van olyan zenekar, amely soha nem vette magát komolyan, mégis ismertté vált az egész országban, akkor az Aljas Kúszóbab egészen biztos, hogy az. Egy egész generáció felnőtt a 2001-es alakulás óta, de a babföldi slágerek még mindig ugyanolyan lendületet adnak, mint annak idején. „Zöld hajú lány”, „Bringakirály”, „Itt az én időm”, „Azt akarom, hogy sikítsál”: Csupa-csupa nagy sláger, melyeket az ország legnagyobb színpadain, fesztiváljain hallhattatok. Babék „Újra itt vagyok” címmel a 2013-as Hegyalja Fesztiválon mutatták be utolsó albumukat. Utána csend, mostanáig! A hamarosan 15 éves AK két év szünet után a Dürer Kert színpadán mutatja be, hogy a lendület a régi, a nagy slágerek ugyanúgy szólnak ma is. Az est, melyet nem lehet kihagyni: November 27. De nem egy egyszerű Aljas Kúszóbab koncert! Két teremben hallgathatsz végig tizenegy másik zenekart is: Lopunk, Hisztéria, Zseton Pityu and The Cash, Timur Lenk, Malacka és a tahó, Gulyás band, Orwell disznói, 102-es hadosztály, Faterkiller és Safranek.


punk hír aljas kúszóbab