2015.03.31. 08:23 – dankógábor

A Tidal húzza ki a szarból a zeneipart

Vagy nem.

Hétfőn este kiderült, hogy miért olyan nagy durranás ez a Tidal és miért kellett úgy tenni, mintha most indulna, miközben már fél éve működik. Azért, mert nem csak Jay-Z a tulajdonosa, hanem egy rakás a-listás zenész. Olyanok, akik jelenleg tényleg meghatározóak a zeneiparban, róluk szólnak a hírek, velük van tele a sajtó. Ők lettek úgy bemutatva, mint a Tidal tulajdonosai:


streaming hír tidal2015.03.30. 16:09 – Lángoló

Az Angertea-ből az electro rockba - A Black Tape Store bemutatkozó EP-je

blacktapestoresmall.jpg

Mihály Gergelyt eddig csak az Angertea zenekarból lehetett ismerni, most viszont ez picit változni fog. Itt van ugyanis a Black Tape Store, aminek most mutatjuk be az első három dalát. De előbb egy kis történet Mihály Gergely-től:

2014 őszén volt egy elég csúnya törés az életemben, és emiatt sokszor támaszkodtam a haverokra, sokat jártunk együtt kocsmázni és csajozni. Egy régi barátommal, Kaczkó Gyurkával egy ilyen körúton jutott eszünkbe, hogy ezt a nagy szomorúságot valahogy meg kellene örökíteni, zenébe kellene ágyazni. Gyurka számítógépe évek óta teli van a saját szerzeményeivel, csak épp megfelelő énekest nem talált hozzájuk. Olyan húsz dalból választottam ki a Missinget és a Strike-ot, amikhez úgy gondoltam, hogy hozzá tudom tenni önmagam, a Gone-et pedig egy saját gitárriffemből alakítottunk ki ketten. A szövegeket és az énektémákat én követtem el. Ez a zene teljesen más, mint az Angertea. Totál más energiákat mozgat meg, máshogy is éneklek, sőt a szövegek is sokkal egyszerűbbek, kevésbé elvontak.

A nagy stílusbeli különbség miatt először úgy gondolták, hogy fel sem fedik a kilétüket, innen jött a ninjás image is, de aztán egyre többen felismerték Mihályt, úgyhogy nem tagadták tovább. A további tervekről annyit mondott, hogy jön majd egy klip, illetve egy nagylemez is valamikor, de nem görcsölnek rá. Alább Mihály Gergely és Kaczkó György bánatzenélése.


hír black tape store2015.03.30. 14:33 – Lángoló

Itt van három új Blur-dal élőben, tökéletes minőségben

A Blur teljes erőből kampányol az április végén érkező, The Magic Whip című új lemezének. Például már három dalt is megmutattak stúdióminőségben, illetve eljátszották kompletten a teljes lemezt egy londoni minibulin. Utóbbi természetesen fel is vették, sőt, streamingje is volt a koncertnek, szóval nagy rajongóknak biztos nem lesz ismeretlen az alábbi felvétel. Itt ugyanis egy kivonatát látjuk a fellépésnek három dallal, a Lonesome Streettel, Go Outtal és a There Are Too Many of Usszal. Szóval eddig be nem mutatott szám nincs a felvételen, de legalább élőben is hallhatjuk a már megjelenteket. Alább a premier!


rock hír blur2015.03.30. 12:45 – dankógábor

Jay-Z ma ünnepélyesen is elindítja a már jó ideje működő Tidalt

Azzal van tele az összes külföldi híroldal, hogy Jay-Z ma elindítja a Tidalt, amit nemrég vett meg a norvég Aspirótól, és kimondottan a Spotifyjal akar konkurálni azzal, hogy itt CD minőségben is elérhető a zene. Egy rakás nagynevű zenész (Kanye West, Arcade Fire, Rihanna, Beyoncé, Nicki Minaj, Coldplay, Jack White stb.) is csatlakozott a kampányához azzal, hogy türkizre váltották a profilképüket a Facebookon és hasonló helyeken. Magyar idő szerint este 11-kor valami óriási bejelentés is lesz ezzel kapcsolatban New Yorkban.


streaming hír tidal2015.03.30. 11:15 – Lángoló

Csík János a MOM-ban mutatja be szólólemezét

csikjanos.jpg

50 éves korára a Kossuth-díjas művész nagyon személyes lemezt készített, amit 2015. április 16-án, a MOM Kulturális Központban mutat be. Az lemezbemutató koncerten szerepelni fognak autentikus népzenei darabok és saját szerzemények is olyanok közreműködésével, mint Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Pál István Szalonna, vagy a Csík zenekar egyes tagjai.


folk hír népzene csík jános2015.03.30. 09:21 – SCs

Sokat ígérő mellotronbúgás – nyolc év után új Anekdoten-dal

A nagy északi visszatérők éve lesz 2015, ez már biztos. A DHG-lemezt teljes egészében kb. 2043 és 2046 között emésztem meg, az Arcturust az első megismert dal alapján már nem is várom annyira izgatottan, az In The Woods...-ot annál inkább, ám az még odébb van. Áprilisban viszont megjelenik a modern skandináv progresszív rock egyik alapzenekara, az Anekdoten új lemeze. A klasszikussá nemesedett 1993-as bemutatkozó albuma, az erősen King Crimson-hatású Vemod óta egyre fejlődő, saját hangra találó és sokak által hivatkozási pontul szolgáló svéd kvartett a napokban jelentette be, hogy nyolc év szünet után elkészült a hatodik LP-je. Az Until All The Ghosts Are Gone-ról egy dal meg is hallgatható, az alapján továbbra sem szabad nagy összegben fogadni arra, hogy részeg tarajosok Anekdoten-refréneket gajdolnak majd különféle punkfesztiválokon. A mellotron olyan csodásan búg, mint a legcsábítóbb szirénének, úgyhogy én lélekben készítem is a helyet az év végi top 20-as lemezlistámon.


rock hír anekdoten2015.03.29. 15:21 – Lángoló

Szemed előtt született újjá a Kolin

A dal, amit már hallottál, de nem tudtad, hogy ezt hallod

kolinrecycled.jpg

A Lángolón már említettük, hogy van egy zene, amit Magyarországon csak az nem hallott, aki nem volt az utóbbi hetekben bekapcsolt tévé mellett. Azt viszont nem valószínű, hogy sokan tudják, hogy a Telenor új tarifacsomagját felvezető reklám zenéjét a Kolin írta. Most viszont lehull a lepel az egész számról, itt a Recycled című dal, amit először a Lángolón lehet meghallgatni teljes egészében. Nem is húzzuk az időt, tessék!


premier pop hír telenor the kolin kolint2015.03.29. 11:11 – Magyar Ádám

Mindig én vagyok a butább – hazai újdonságok

dalmegosztás

Új Ivan & the Parazol-szám, motoros és duóban nyomuló rockerek, ska-val dúsított és valódi alternatív zene, Marge új dala, pszichedelikus hiphop, progrock, és egy tehetségkutatós sztár valószínűleg nem annak szánt, de baromi nevetségesre sikeredett stílusváltó próbálkozása – ezt nyújtja az aktuális dalmegosztás. De ez a felsorolás azt nem adja vissza, hogy Vitáris Ivánék új dala és a Royal Freak Out kislemeze mennyire király, a volt tehetségkutatós izé pedig mennyire elképesztően gagyi. Ezeket bizony csak lejjebbtekeréssel lehet megtapasztalni.


magyar dalmegosztás2015.03.29. 10:28 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #8

Benne: Needless, Nekrofília, Aetherius Obscuritas


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!


nekrofília lángoló fatemplomok needless aetherius obscuritas2015.03.28. 12:45 – Lángoló

Imádok ordítani, viccelődni a szexen - July Talk-interjú

A 2012-ben alakult kanadai July Talk egy öttagú indie rock zenekar, és ebben így még nincs is semmi különleges. A zenekarnak két énekese Peter Dreimanis és Leah Fay: Deimanis mély, karcos hangját pedig tökéletesen egészíti ki Fay lágy csilingelése, mintha a két énekes valami teljesen másról énekelne, együtt viszont elementáris erővel hatnak a hallgatóságra. A tavaly ősszel a Sleeples Records gondozásában megjelent cím nélküli első lemezük végtelenül dögös valahol az indie és a blues határán, így nem is véletlen, hogy 2014-ben már olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Weezer, a Tegan and Sara vagy a Billy Talent. Az idei Juno Awards-on nyertes zenekar európai turnéján március 28-án szombaton útba ejti Budapestet is a Middlemist Red vendégeként.
2015.03.27. 14:33 – dankógábor

Az utóbbi húsz év legrosszabbul fogyó Madonna-lemeze a Rebel Heart

Az 1994-es Bedtime Stories óta a Rebel Heart a legrosszabbul teljesítő Madonna-lemez az Egyesült Államokban. Az album ugyan a második helyen nyitott a Billboard kétszázas listáján (már önmagában ez is csalódás), de csupán 116 ezret adtak el belőle az első héten, míg az MDNA című előző lemezből ugyanennyi idő alatt 359 ezret. Ráadásul a második héten a Rebel Heart eladásai 80 százalékot estek és már csak szűk 23 ezer ment el belőle. Természetesen a lemez idő előtti kiszivárgását okolják a legtöbben, amit Madonna egyenesen terrorizmusnak minősített. Az Egyesült Királyságban sem száguldozik az album, itt ráadásul a BBC Radio 1 sem játssza a dalokat Madonna illetve a Madonna-rajongók kora miatt. Szerintük sokkal több érdekes, feltörekvő, ráadásul brit zene van, amit játszani kell, ezek mellé pedig már nem fér be az 56 éves amerikai énekesnő. Hát. :(


pop hír madonna