2017.01.19. 13:16 – dankógábor

Megéreztük, hogy Clutch-koncert lesz Budapesten

clutch.jpg

A minap kiraktam egy posztot Instagramra, amiben lerántottam a leplet Neil Fallon Clutch-énekesről, mivel rájöttem, hogy ő játssza a Szulejmán sorozat címszerepét. Úgy tűnik ez egy erős megérzés volt, ugyanis maga zenekar annyira nem mozgolódott mostanában, viszont ma az A38 bejelentette, hogy június 6-án fellépnek a Hajón. A "nem mozgolódás" azt jelenti, hogy a turné konkrétan a 2015-ben megjelent Psychic Warfare nagylemezhez kapcsolódik, szóval nem siették el, hogy idáig is elérjen a csapat. Ez amúgy már a második magyar fellépésük lesz, 2000-ben ugyanis a Therapy? előzenekara voltak a megboldogult E-Klubban. Kicsit fura lesz ugyan majd a nyáron egy klubban izzadni, de a Clutch-ért megéri, egészen kiváló élőben a marylandi rockzenekar.


rock hír clutch2017.01.19. 11:00 – Prieger Zs.

Kimozdulni a komfortzónából - Németh Róbert-interjú a hétvégi élő bemutatkozások apropóján

nr_3.jpg

A Heaven Street Seven egykori és a Pegazusok Nem Léteznek aktuális basszusgitárosa szólóprojektbe kezdett a közelmúltban és sikerült neki annyira beindulni, hogy a hétvégén koncerteket is ad. A jelenre is hatást gyakorló alternatív múltról, a Hevenyről és a mai popzene biztonsági játékáról is kérdeztük Németh Róbertet.


pop hír németh róbert2017.01.19. 09:41 – dankógábor

Semmit nem talált fel az új Obituary-dal

De baj ez? Nem. A Sentence Day a március 17-én megjelenő új, cím nélküli Obituary-lemezen lesz rajta, szóval a nyárra tervezett rockmaratonos fellépés lemezbemutató is lesz egyben. Addig pedig itt van fentebb ez a szétszólózott floridai death metal szám úgy, ahogy azt játszani kell.
2017.01.18. 16:00 – Gnosis

Bűzös death metal - Necrowretch-dalpremier

Lángoló Premier

necrowretch-band-02.jpg

A nem annyira pezsgő francia death metal színtér most kap egy kis vérfrissítést, mégpedig a Necrowretch zenekar képében. A harmadik albumuk Satanic Slavery címmel jelenik meg április 14-én és ez a cím már önmagában sejteti, hogy itt bizony nem feltétlen az agyontechnikázott, hanem a blackes/death-es őrlések és száguldások garmadája lesz jelen a lemezen, az énekes hangja is inkább károgás, mint hörgés. Egész korrekt zene ez, legalábbis a most debütáló Sprawl of Sin dal alapján:


death metal lángoló premier necrowretch2017.01.18. 15:22 – Boros Gábor

Nagy visszatérők és “hamis próféták”, avagy milyen volt a hip-hop 2016-ban

screen-shot-2016-05-06-at-4_54_37-pm.png

Az elmúlt év több szempontból is egyedi, és emlékezetes a műfaj több mint 40 éves történetében. Arra már a korábbi években is találunk példát, hogy fiatal előadók nevétől, vagy akár botrányaiktól legyen hangos egy időszak, de az példátlan, hogy újoncok a hip-hop meghatározó alakjait, a korábbi generációk ikonjait becsméreljék, sőt kijelentsék: semmit sem köszönhetnek az előttük érkezetteknek. Lemezeladási- és streaming-rekordok dőltek meg, meglepetés-felvételek vezettek fontos listákat, mégis úgy kellett az A Tribe Called Quest visszatérése ennek a műfajnak, mint még korábban soha, hogy bizonyítsa ez nem csupán az arctetoválások, a béna nyilatkozatok, és Gucci Maine szabadulásának éve. Az Obama-éra vége és a Trump-éra kezdete számtalan témát nyújtott a megszólalásra, de a 2016-os évet pontosan írja le, hogy sosem kerültek még ennyiszer szóba a hip-hop előadók kapcsán a komoly lelki- és mentális megbetegedések.


hiphop rap2017.01.18. 12:02 – Lángoló

2017-ben az A38 Hajó működteti a Cseh Tamás Programirodát

Az NKA Cseh Tamás Programja január 17-i sajtótájékoztatóját Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy a Cseh Tamás Program eddig működése révén óriási lendületet kapott a magyar könnyűzene. Az NKA támogatásából megvalósuló, egymásra épülő nyolc alprogramból a könnyűzenei élet szinte valamennyi szereplője igényelhetett és kapott támogatást: zenészek, klubosok, médiumok, menedzserek, kezdő és befutott nagyzenekarok, koncertszervezők, nemzetközi koncertszervezők.


hír cstp2017.01.18. 10:23 – Nihil_AK

Megütöttem a saját plafonomat - Interjú Jamie Winchesterrel

Lángoló Interjú

093_cut.jpg

Január utolsó péntekén ismét Magyarországon koncertezik Jamie Winchester, akit ezúttal a Barba Negra színpadán üdvözölhetünk. A hazai könnyűzene meghatározó alakjáról, a "legmagyarabb írről", hazaköltözése óta meglehetősen keveset hallani az évi egy-két magyarországi fellépésen kívül, így a mostani esemény kitűnő alkalmat szolgáltatott arra, hogy beszélgessünk vele. 


interjú pop rock koncert jamie winchester2017.01.18. 08:49 – dankógábor

Összeáll az Audioslave

audioslave_umg_ethan_a_russell_2005_1.jpg

Donald Trump elérte azt, ami fél éve még elképzelhetetlen volt: összeáll az Audioslave. Nagyon örömködni viszont nem kell, Chris Cornell ugyanis csak a Prophets Of Rage (azaz a Rage Against The Machine zenészei plusz Chuck D, DJ Lord és B Real) koncertjéhez csatlakozik pár szám erejéig, de ilyen is már vagy több mint tíz éve volt legutoljára. Trump meg úgy jön ide, hogy a megválasztott új amerikai elnök beiktatása elleni fellépés ez az egész január 20-ai, Los Angeles-i buli, ahol vendég lesz még Jack Black, Vic Mensa, Jackson Browne és a Los Angeles Freedom Choir is. Úgy látszik Trump azért egyelőre annyira nem idegesítette fel a kaliforniai kommunistákat, hogy egy full Rage Against The Machine-összeállás is legyen, de négy év alatt még sok minden történhet.


rock hír audioslave prophets of rage2017.01.17. 15:29 – dankógábor

Jön az Offspring a FEZEN-re, az Obituary meg a Rockmaratonra

theoffspring_0688_new_hi_res.jpg

Sőt, az Offspring mellett az Ignite is csatlakozott a székesfehérvári fesztivál fellépőgárdájához. Mindez augusztus elején lesz a szokásos helyen. A Rockmaratonon pedig a floridai death metal zenekar mellett lesz még norvég black metal a Taaketól, hardcore punk az H2O-tól és vikingeskedés a Tyrtől. Utóbbi fesztivál hetente jelent be mostantól új neveket.


fesztivál hír fezen rockmaraton2017.01.17. 10:45 – dankógábor

Koncerttel és újrakiadással ünnepel a 25 éves Black-Out

blackout2016.jpg

Szombaton tartja 25. születésnapját a Black-Out, ahová a zenekar eddigi összes tagját meghívták vendégnek, szóval tényleg nagy ünnepség lesz. Ráadásul nem csak a Black-Out játszik majd Black-Out-dalokat, hanem Black-Out Ikon címmel lesz egy műsor, ahol az Oltári Fiúk, az Uzipov, a Mrs.Columbo, az Ørdøg, a Zanzibár és az Ocho Macho játssza majd a születésnapos dalait. A jegyek amúgy szinte elfogytak, szóval aki ott akar lenni, az siessen. Plusz ajándékként a születésnapi koncert tiszteletére limitált példányszámban az EDGE Records újra kiadja a klasszikus Ezüstkötet, Esőnap, V.V.V. és Szabadlábon albumokat. A kiadványok az eredeti borítók reprint verziói, és digipak csomagolásban lesznek beszerezhetőek. Extra tartalomként az Esőnap és a Szabadlábon lemezre az előzetes demófelvételek is felkerültek. A koncertre ezen kívül 25 éves jubileumi merchandise kollekcióval is készül a zenekar, férfi-női választék egyaránt elérhető lesz a klubban.


rock hír black-out2017.01.17. 10:22 – dankógábor

Ha csak egy perced van ma zenét hallgatni, a Jack új dala legyen az

A szám egyébként a Jack új 7 inches EP-jéről származik, amit az ausztrál Meth Leppard zenekarral ad ki közösen a magyar csapat. 

Az anyag hat dalt tartalmaz majd, könyörtelen grindcore/crossover zenével és velős társadalomkritikus, személyes szövegekkel.

Az lemez itthon is beszerezhető lesz a zenekaron keresztül és Drinkin Bier In Bandana Records terjesztésében.


hír jack grindcore2017.01.17. 10:13 – Hirdetés

Svájc vintage-rock reménysége ismét Budapesten

dirtysoundmagnet.jpg

Bár a vintage-rock hullámból érthetően csak azok a zenekarok képesek érdemben profitálni, akik saját zenéjükben - na meg mondandójukban - is meglelik az időtlenség erejét, a svájci Dirty Sound Magnet épp azzal emelkedhetett ki saját nyugat-európai színteréből, hogy saját pszichedelikus hangképében folyamatosan új kihívásokat keres, és közben nem fél attól sem, hogy társadalomkritikát merjen megfogalmazni a nagy nyugattal szemben.


hír ozone mama dirty sound magnet