2018.01.17. 16:26 – dankógábor

Johnny Depp lesz Marilyn Manson gitárosa?

Köztudott, hogy Johnny Depp és Marilyn Manson nagyon jóban vannak, annyira, hogy még közös tetoválásuk is van, szóval igazi öribarik. A színész több Marilyn Manson-klipben is szerepelt, sőt, vendégként lépett is már föl a zenekarral. Ráadásul Depp mostanában egyre többet zenél, játszik a Hollywood Vampires-zel, most lépett fel Shane MacGowan születésnapi partiján, szóval sokat áll színpadon zenészként. Az viszont még így is meglepő lenne, ha beszállna Manson zenekarába gitárosként, de semmi sem elképzelhetetlen. Jelenleg amúgy csak Tyler Bates a zenekar gitárosa, igaz, turnén ott van még Paul Wiley. De ő bármikor lecserélhető, szóval egyelőre nem tudni, hogy az alábbi twittel Manson csak trollkodott-e vagy valami nagy durranás lesz.


rock hír marilyn manson johhny depp2018.01.17. 15:48 – Lángoló

Ma kezdődik a Eurosonic Fesztivál

Minden eddiginél nagyobb szerep jut a magyar könnyűzenének Európa legnagyobb showcase eseményén

esns.jpg

Idén január 17-20. között rendezik meg Európa legfontosabb showcase fesztiválját és konferenciáját. A hollandiai Gröningenben szervezett Eurosonic Fesztiválon rekordszámú, 4 magyar zenekar képviseli a hazai könnyűzenét, mellyel kiemelkedő szerephez jutunk a régió országai között. (Fotó: Bart Heemskerk)


hír showcase eurosonic hots2018.01.17. 13:48 – dankógábor

Az Extrawelt az Akváriumban is megmutatja, hogy hol áll az elektronikus zene 2018-ban

extrawelt.jpg

Azt igazán nem mondanánk, hogy az Extrawelt lemezenként változik, de az a helyzet, hogy a német duónak olyan érzékkel sikerült megtalálni a szinte azonnal felismerhető saját hangját, a 2008-as Schöne Neue Extrawelt című bemutatkozó lemezen, hogy nem is lenne nagyon érdemes mást várni tőlük. A technóból induló zene lényegi kérdése: mennyire lehet rideg és sötét úgy a hangzás, hogy benne marad a house-os laza lüktetés, az acidos szétesés és a sokszor a Radiohead környékéről érkező intelligencia? Az Extrawelt szerint jó sokáig, és egyáltalán nem véletlen, hogy a zenéjüket már nagyon rég nem csak a technósok értékelik nagyra, de még azt a kört is meg tudja fogni, ami amúgy nem annyira fogékony az elektronikus zenére. Január 20-án, szombat késő este az Akváriumban már harmadik lemezüket is mutatják be, és mivel annyira gyakran azért nem járnak hozzánk, mindenképp érdemes kipróbálni, milyen meghitt tud lenni pár jókor elhelyezett zaj a dobgépre.


hír extrawelt electro2018.01.17. 12:29 – Lángoló

Ingyenes koncertet ad Budapesten a spanyol L.A.

la.jpg

A King Of Beasts turné keretein belül Budapestre látogat és ingyenes koncertet ad az L.A. nevű, spanyol zenekar január 22-én a Hard Rock Cafe-ban. A díjmentes belépő azért is meglepő, mert a kaliforniai hangulatú indie rock stílusú, Spanyolországban a legjobb zenekarok között számon tartott L.A. olyan nevekkel lépett már színpadra, mint a Foo Fighters, The Black Keys, Muse, Arcade Fire, Franz Ferdinand vagy a Placebo, és hazájában tízezres arénákat tölt meg egymagában is.


rock hír L.A.2018.01.17. 12:05 – dankógábor

Trent Reznor távoltartási végzést kért a szomszédja ellen

reznorbob2.jpg

A TMZ szerint a Nine Inch Nails frontemberének elege lett a szomszédjából. Reznor megelégelte Nader Afshar fél éve tartó zaklatásait, ezért kénytelen volt rendőrt hívni és távoltartási végzést kérni. Afshar bűne állítólag az, hogy folyamatosan zaklatja és fenyegeti Reznort és a családját. A TMZ által megszerzett dokumentumok szerint karácsonykor például kigombolt ingben, ziláltan, rövidnadrágban és mikulássapkában mászkált fel alá a járdájukon, miközben azt kiabálta, hogy a gazdag emberek megtehetnek bármit, de az Úr végül lesújt rájuk. Volt olyan is, hogy egy Reznoréktól távozó embernek mondta Afshar, hogy utálja a szomszédját, és hogy a Sátán fogja megpecsételni a sorsát. Reznor most azt szeretné elérni, hogy Afshar ne jöhessen 10 yardnál (nagyjából 9 méternél) közelebb hozzá, családtagjaihoz és a nála dolgozó emberekhez.


hír nine inch nails trent reznor2018.01.16. 13:24 – Lángoló

Nyerj jegyet a Furia/Uada vagy a Siberian Meat Grinder koncertjeire

Lángoló X

uada12.jpg

Durván kezdődik majd az április Budapesten. Másodikán a Siberian Meat Grinder csapja szét a közönséget a Dürer Kertben, másnap ugyanott lép majd fel a Furia, az Uada és az Au-Dessus. Előbbit legegyszerűbben crossover thrash-nek hívhatjuk, mert az orosz zenekar gyakorlatilag mindent kever mindennel.  Második este pedig egyértelműen a black metalé a főszerep egy lengyel, egy amerikai és egy litván zenekar előadásában. Ezekre lehet most a 10 éves a Lángoló keretében csomagokat nyerni a Cudi Purci Booking jóvoltából.


játék metál hír black furia siberian meat grinder uada tharsh2018.01.16. 11:02 – dankógábor

Shane MacGowan Bonóval, Nick Cave-vel és Sinéad O’Connorral ünnepelte a születésnapját

macgovan.jpg

Többek között persze, mert ott volt még például Carl Barat, Johnny Depp, Bobby Gillespie is, hogy felköszöntse a most 60 éves Pogues-frontembert. Amúgy mikor olvastam a hírt, hogy ezek az emberek rótták le tiszteletüket MacGowan előtt, rendesen megijedtem, hogy meghalt a sajnos már tolókocsiba kényszerült legendás zenész. Ami persze nem lenne csoda, ahogy Lemmynél is csoda volt, hogy megélte a 70-et. Többször is volt szerencsém MacGowanhez élőben, de az biztos, hogy ennyire beállt zenészt sem előtte sem utána nem láttam még színpadon. Hozzá kell persze tenni, hogy úgy, hogy közben a dalokat elénekelte rendesen, még ha másra nem is volt képes. Még a cigit is úgy cserélték a kezében, hogy észre sem vette. Mindegy, a lényeg, hogy 60 éves lett a zenész, aki társaival rászabadította a világra a kelta punkot, és akiknél jobban még senki nem csinálta ezt a műfajt. Alább pár telefonos felvétel a dublini buliról.


punk hír kelta pogues shane macgowen2018.01.16. 10:27 – dankógábor

Jön az új Editors-lemez, itt egy dal róla, ráadásul videóval

editors.jpg

Lehetett sejteni, hogy az április 16-ai akváriumos koncert előtt kiad valami újat az Editors, most viszont már biztossá vált, hogy március 9-én megjelenik az angol zenekar új nagylemeze Violence címmel. Az albumot már mindenféle formában elő lehet rendelni innen, alább pedig meg lehet hallgatni egy dalt is róla Magazine címmel, illetve nézni is lehet, mert forgattak hozzá videót. Az utolsó Editors-lemez amúgy 2015-ben jelent meg, legutóbb 2016-ban koncerteztek nálunk, akkor a Szigeten léptek fel.


indie pop rock hír editors2018.01.15. 19:05 – dankógábor

Meghalt Dolores O’Riordan, a Cranberries énekesnője

46 éves korában váratlanul elhunyt Dolores O’Riordan, a Cranberries énekesnője. A jellegzetes hangú O’Riordan éppen Londonban dolgozott egy felvételen, mikor elhunyt, a halál okáról viszont még egyelőre nincs bővebb információ. Az ír születésű énekesnőt 1990-ben vették be a The Cranberry Saw Us nevű zenekarba, ami később Cranberries-zé alakult. A zenekar öt nagylemez után vonult szünetre 2003-ban. 2009-ben alakultak újjá, kiadtak egy rendes sorlemezt 2012-ben, illetve tavaly egy akusztikus albumot, ami után turnéra indultak. Ezt viszont félbe kellett szakítani O’Riordan állítólagos hátfájdalmai miatt. Utolsó koncertjüket május 20-án adták. Szólóban két nagylemezt adott ki, a második 2009-ben jelent meg, erről a Cranberries is játszott dalokat, miután újjáalakult. O’Riordan és a Cranberries ismert volt a politikai kiállásáról is. Legnagyobb slágerük, az 1994-ben kiadott Zombie is egy protest song. A szám sikerét nem tudták megismételni, de ez a mai napig előbukkan a popkulturában. A 2014-ben bipoláris zavarral diagnosztizált.O’Riordan három gyermeket hagyott hátra.
2018.01.15. 12:47 – dankógábor

Ha ez a buli nem szakítja le 2018-ban az arcod, akkor semmi

exhumed.jpg

Április 21-én érkezik a Dürer Kertbe a Grind Over Europe turné második felvonása, aminek keretében Budapesten lép fel az Exhumed, a Rotten Sound és az Implore. Egy szakértőnek már ennyi is elég, hogy ajtókat átszakítva rohanjon jegyet venni, ugyanis három olyan zenekar lép majd fel, amik a death/grind műfaj jelenlegi legjobbjai közé tartoznak. A képen is látható Exhumed lemezbemutatót is tart, nemrég jelent meg ugyanis a Death Revenge című albumuk, ami a darálás mellett rengeteg dallamot is tartalmaz. A finn Rotten Sound már egy fokkal zordabb ennél, de számomra a Nasum kiesésével ők lettek a skandináv grindcore legjobbjai. Ráadásul jön még velük a német gyökerű Implore is, aki a blackes death/grind-jukkal teszuik teljessé az estét. Már ha azt nem számoljuk, ha várható magyar előzenekar is. Itt van alább egy kis hallgatni való.
2018.01.15. 11:55 – Kovács.Attila

Friss termés a tél közepén - Hazai rock és metál újdonságok

dalmegosztás

mytra.jpg

Tavaly év végén annyi elfoglaltságom volt, hogy szinte egyáltalán nem értem rá cikkeket írni, főleg hogy a karácsonyi podcasttel egy teljes napot elpocsékoltam, amíg sikerült többé-kevésbé érthetően felartikulálni a konferálásokat. Ezalatt viszont rengeteg olyan felvételt kaptunk hazai zenekaroktól, amelyeket mindenképpen érdemes szóba hoznunk pár mondat erejéig, ezért most nekiállok ledolgozni a restanciáimat. Az első részben lesz lebegős, elektronikus hatásokkal dolgozó progresszív metál, post-hardcore némi black metal ízzel, punk rock fúvósokkal, blues alapú pop rock, és dallamos hardcore. Mindez a hajtás után! 


magyar progresszív elektro punkrock lucy poprock mytra bluesrock post-hardcore dalmegosztás faminehill post-black metal grimcity the pontiac