2018.03.22. 16:00 – Gnosis

Rémálom a Kakofónia utcában - Nightmarer-lemezpremier

Lángoló Premier

nightmarer-02-small-justina_villanueva.jpg

Március 23-án jelenik meg a Nightmarer bemutatkozó lemeze Cacophony of Terror címmel. Zenéjüket a kiadó a nagyon cuki 'Total Dissonance Worship' jelzővel illette, és valóban elég kaotikus, disszonáns és jó sötétre sikerült zenével lesz dolgunk. Lassan hömpölygő, kígyószerűen a nyaka köré tekeredő, légszomjat okozó nyomasztás vár minden érdeklődőt, ha tovább kattint:


Lángoló Premier Nightmarer2018.03.22. 14:47 – dankógábor

Varg Vikernes inkább visszamegy a börtönbe, mint hogy koncerteznie kelljen a Burzummal

Van a Burzum vezérének egy Youtube-csatornája, amit, mint most kiderült, nem is nagyon szeret, de azért csinálja, és megosztja nézeteit a világról. Itt fejtette ki pár napja ismét, hogy miért nem koncertezik. Röviden: mert nem szeretne. Sosem szeretett volna a Burzummal színpadra állni, és ez nem is fog változni a jövőben sem. Szerinte olyan sok jó dolog van az életben, amit csinálni lehet, hogy teljesen felesleges olyan hülyeséggel foglalkozni, mint a koncertezés. Ő inkább a börtönbe is visszamenne egy hónapra, csak hogy ne kelljen fellépnie, idegen emberekkel próbálnia, zenélni. Pedig kapott ő már 300 ezer fontos (több mint 100 millió forintos) ajánlatot is két londoni koncertért, de kurvára nem érdekli, pláne London, ami az utolsó hely a világon, ahová menne. Szerinte a zenét csak magában élvezheti igazán az ember, a társaság csak elrontja az egészet. Ráadásul egy élő fellépés csak arról szól, hogy az előadó a színpadról ordibálja, hogy "én, én én, én én" és ez nagyon nárcisztikus egoista seggfejkedés. Szóval ő csak elvan a francia erdőben a családjával, szaladozik a terepmintás Lada Nivájával, néha kiad egy lemezt, osztja az észt a videóiban oszt ennyi. Ennél többet ne is várjunk tőle.


metál hír black burzum2018.03.22. 13:58 – Lángoló Gitárok

Purge Yourself - Itt a Dystopia új videóklipje

Lángoló premier

montazs_2.png

Új klippel jelentkezett a A 2016-os Wacken Metal Battle Hungary győztese, a szegedi Dystopia. Az önámítás és a személyes felelősségvállalás témájával foglalkozó Purge Yourself a zenekar tavasszal megjelenő harmadik lemezének első előfutára, melyhez egy image videót forgattak, amit itt, a Lángoló Gitárokon nézhettek meg először. Dal- és videópremier a hajtás után! 


premier metál videó hír szeged dystopia új dal wacken metal battle2018.03.22. 12:00 – Lángoló

Elhagyott kismama, lecsúszott díler és perverz külföldi - Lombos úr és a Reménytelen szerelmek házában

lombos_2.jpg

Lombos Márton dalszövegíró-énekes legújabb dalának klipje vágás nélküli technikával készült, hasonlót a Massive Attack, a Coldplay, és a Verve-től is lehetett látni. A kisfilm rendezője Borgula András, a Gólem Színház rendezője, és művészeti vezetője volt. 

A Reménytelen szerelmek háza egy tipikus, belvárosi albérlet, a mindig árnyékos élettér az ott lakók sokszínűségével, kusza sorsvonalakkal behálózva. A 20-as éveimben én is egy ilyen helyen laktam

- mondja az énekes, akinek a szerzeményét egy színésznővel való beszélgetés ihlette, aki nyíltan beszélt a nővé válás útjáról és szeretőiről is. A dal egyébként Lombos Márton új nagylemezéről származik, a videóját pedig rögtön meg is lehet nézni alább.


jazz hír lombos úr2018.03.22. 11:38 – dankógábor

Jég Állomás Zebra - Itt egy új Jack White-dal

Pénteken jelenik meg Boarding House Reach címmel Jack White új szólólemeze, szóval már gyakorlatilag szinte semmit nem kell rá várni. Ezt a pici várakozást enyhítheti még ez Ice Station Zebra című dal. A számról igazából az jutott eszembe, hogy White igazán összeállhatna egy projekt erejéig Les Claypool Primus-főnökkel. Egészen elmebeteg zene születne belőle.


rock hír jack white2018.03.22. 10:41 – Boros Gábor

Két nap alatt két haláleset is megrázta a hip-hop világot - A top 5 hallgatnivaló Craig Macktől és Matt Dike-tól

hiphophalal.jpg

Március közepén a hiphop-világ két halálhírt is kapott rövid időn belül. Elsőként a legendás New York-i MC Craig Mack, majd a Delicious Vinyl kiadó alapítójának, a Beastie Boys egykori producerének Matt Dike-nak halálára reagáltak a sajtóhírek mellett a szcéna olyan meghatározó képviselői, mint Questlove vagy A-Trak. Az alábbiakban kettőjük rövid életrajza olvasható, öt-öt legfontosabb kiadványuk mellett. (Nyitóképen: Craig Mack, Puff Daddy és The Notorious B.I.G.)


hiphop hír gyász2018.03.22. 09:30 – Rácz Mihály

Bakeliten a magyar közélet - Ki Ner Ma? - Játék és muzsika a Trottel Recordstól

kinerma.jpg

A Trottel Records a klasszikus hazai punk és hardcore érát feltérképező, azt vonzó és felettébb kifejező köntösbe csomagoló LP sorozatában a Pajtás daloljunk válogatások, legutóbb pedig az ETA, majd a Leukémia korszakos anyagai után most egy a WNTS énekese, Beke Dani által szerkesztett, a jelen közéletére erőteljesebb kontúrokkal reagáló politikus zenekarokat összegyűjtő kompilációt publikált. Mondhatnánk műfajtól függetlenül, ám a punk-rock mellett elsősorban a hip-hopon van a fókusz, de azért némi folkos akusztika, sőt reggae is becsúszott.


válogatás hír trottel2018.03.21. 17:15 – dankógábor

A Massive Attack törölte magát a Facebookról

Óriási balhé van a Facebook körül. A részletekbe nem mennénk bele, azt el lehet olvasni például itt is, de a lényeg annyi, hogy a Cambridge Analytica nevű cég visszaélt nagyjából olyan 50 millió Facebook-felhasználó adatával. Gyakorlatilag ez a cég nyerte meg Donald Trumpnak a választásokat azzal, hogy az emberek félelmeire és reményeire építve szándékosan dezinformálták a közvéleményt, így irányítva Trumphoz a választókat. De nem csak az Egyesült Államokban avatkoztak bele a választásokba, szerte a világban bukkannak fel a háttérből irányított kampányuk nyomai, és a Brexitben is nagyban benne van a kezük.


hír facebook triphop massive attack2018.03.21. 14:34 – dankógábor

Állítólag már készül az első Axl Rose-os AC/DC-lemez

Már korábban is pletykálták, hogy az AC/DC és Axl Rose nem csak egy turnéra állt össze, de most Angry Anderson Rose Tattoo-frontember olajat öntött a tűzre. Anderson tavaly fellépett a Guns N' Rosessal Sydneyben, ahol Angus Young AC/DC-gitáros is jelen volt, mint vendég. Akkor kezdett el a két zenész beszélgetni. Anderson itt kérdezte meg Youngot, hogy mit csinál most, hogy befejezték Axl Rose-zal az AC/DC-turnét. Erre Young csak annyit mondott, hogy írja az új lemezt. Anderson rögtön meg is kérdezte, hogy ki van a zenekarban, amire Young azt felelte, hogy Axl. Hogy Anderson trollkodott-e vagy igazat beszélt, kiderül majd úgyis, de az biztos, hogy igen érdekes lenne egy AC/DC-lemez a Guns N' Roses énekesével. Szóval egyre távolabb a remény, hogy Brian Johnson visszatér az énekesi posztra, hiába lett állítólag kezelhető a hallásproblémája.


rock ac/dc hír2018.03.21. 12:33 – dankógábor

Állítólag már májusban megjelenik az új Arctic Monkeys-nagylemez

arcticmonkeys_1.jpg

Az Arctic Monkeys kicsit furcsán promózza a hamarosan (?) megjelenő új nagylemezét. Pár hete Alex Turner frontember mondta azt egy rajongónak, hogy hamarosan jön az új kislemez meg bejelentik az amerikai turnét. Ebből csak az utóbbi történt egyelőre meg, most viszont Matt Helders dobos mondta azt, szintén egy rajongónak, hogy májusban kijön az új nagylemez, ami egyébként pont a világ körüli turnéjuk startjához lenne igazítva. Az gyakorlatilag biztos, hogy idén lesz új Arctic Monkeys-nagylemez, a turné, az új logo is erre utal. Egyébként a jelenlegi állások szerint a turné a Sziget fesztiválon ér véget, de valószínű, hogy ősszel lesznek még angol állomások. Nagyon pletykálnak például szeptemberre egy nagy sheffieldi bulit, de nem valószínű, hogy csak a szülővárosában adna koncertet hazai pályán a zenekar. És még egy hír kapcsolódik ide: áprilisban újra kiadják vinylen a csapat első nagylemezét, igaz, bónusz nem lesz rajta, csak egy képes füzetet csapnak hozzá a füstszínű lemezhez.


arctic monkeys rock hír2018.03.21. 11:15 – Szponzoráció

Kovács Klo a hivatalos Tama előadók között

tama_press_release_kovacs_klo_a_hivatalos_tama_eloadok_kozott.jpg

A TAMA örömmel jelenti be a Dorothy zenekar dobosát, Kovács Klaudiát hivatalos előadói között. Az egyre népszerűbb női rocktrió tagjaként Klo jelenleg is a Karolina Tour-ra keresztelt koncertsorozatukon vesz részt, ahol már az új TAMA Superstar Hyper-Drive Duo szettjével látható a színpadokon. További információk a hajtás után! 


bejelentés hír szakma hangszer dob dorothy tama endorsement kovács klo