2016.02.11. 16:00 – Gnosis

Extrém jövendölések - Oracles-dalpremier

Lángoló Premier

12661913_2093335817472379_7042889477626244299_n.jpg

A belga Aborted zenekar pár tagja úgy döntött, hogy az anyabanda mellett lenne idejük nem csak death metalt játszani, hanem egy kevésbé zárt műfajban is nagyot alkotniuk. Ez lett az Oracles, amiben már női énekes is van, és a halálmetalhoz képest egy sokkal groove-osabb, ugyanakkor az extrémitást is megtartva csendülnek fel az új szerzemények. A Scorn című számot most meg is lehet nálunk hallgatni, maga az album (Miserycorde) pedig július elsején fog megjelenni.


premier metal oracles extrém metál2016.02.11. 13:28 – dankógábor

Meghallgatható az új Wolfmother-lemez

wolfmotherandrew_1.jpg

A Victorius a negyedik Wolfmother-album, de nyugodtan ide vehetjük Andrew Stockdale szólólemezét is, mert csak a név más, a zene ugyanaz volt mindig is. Szóval most is azt a picit pszichedelikus, a hetvenes években gyökeredző rockzenét kapjuk az ausztrál csapattól, semmi változás nem állt be náluk. Aki eddig szerette, most is fogja.


rock hír wolfmother2016.02.11. 12:47 – dankógábor

Snoop Dogg mutatja meg a Burger Kingnek a jó hot dog titkát

Mert hát ki más lenne a legalkalmasabb erre?! A Grilled Dogs február 23-án debütál majd az amerikai Burger King éttermekben, és a fenti videó elvileg csak belső használatra készült. Na persze, tuti nem ilyen laza cég a Burger King, szóval inkább egy jó reklám ez a videó. Egyébként a másfél perces videó minden pillanata arany, de Snoop belépője ezek közül is kiemelkedik.


hiphop hír rap snoop dogg burger king2016.02.11. 11:23 – dankógábor

Ismét trió a Biohazard

bioegett.jpg

Pár napja a Biohazard minden indoklás nélkül lemondta az összes tervezett fellépését, köztük a budapestit is, majd szerdán jött az információ, hogy miért is történt ez. Mondjuk sokkal többet nem tudtunk meg, de a lényeg annyi, hogy Scott Roberts (a képen jobb szélen) már nem tagja a New York-i hardcore-zenekarnak. Roberts 2011-ben szállt be a Biohazard basszusgitáros-énekesi posztjára, miután az alapító Evan Seinfeld elhagyta a zenekart. Korábban is volt már tagja a csapatnak, 2002-ben a megüresedett gitáros posztra kapott meghívást, és egészen 2005-ig ott is maradt. A Biohazard egyébként nemrég még lemezre készült, de most semmit nem tudunk a további tervekről, de természetesen vissza Seinfeldet a zenekarba!


metál hardcore hír biohazard2016.02.11. 10:00 – Lángoló

Karányi visszatért, és egész évben lemezeket ad ki

Lángoló Premier

karanyiodett.jpg

Nyolc éve nem adott ki lemezt Karányi Dani, a 2016-os év viszont más lesz. A negyedik albuma olyan grandiózus lesz, hogy négy részben jelenik meg az év során. Az első EP ma jön ki Million One címmel, amit alább nem csak meg lehet hallgatni, de egy napig (csütörtök éjfélig) ingyen le is lehet tölteni. A teljes, év végére összeálló anyag a 80-as évek sci-fi filmjeinek hangulatát idézi meg zeneileg. Negyedévenként jön majd ki egy rész, összességében pedig nagyjából kétórás lesz a lemez. Minden kislemezen lesz egy fő szerzemény, ami körül forog majd a többi (akár egy bolygó holdjai), ezek emocionálisan kapcsolódnak majd az alap dalhoz. A lemezen feltűnnek a hazai popélet ismert alakjai, olyanok mint Odett, Kama, Fehér Balázs, de mások is jönnek még hol főszereplőként, hol a háttérbe húzódva. A Million One közreműködőit a lejátszó alatt lehet olvasni, de a képből már rá lehet jönni, hogy Odett főszerepet játszik benne. Aki élőben is hallgatná a dalokat, az Akváriumba kell majd mennie február 27-én.


premier pop hír electro karányi2016.02.11. 08:53 – dankógábor

Erotikus okkult rituálé Peaches új klipjében

peaches_free_drink_ticket_video_news_under_the_radar.jpg

Milyen lenne már Peaches új klipje, mint erotikus? Bár ha azt nézzük, az előző videója után teljesen visszavett, mert a Free Drink Ticketben csak morzsányi szex van ahhoz képest, mint ami a Rubban volt. Most csak a művésznőt láthatjuk kvázi meztelenül, és azt sem mutatják nyíltan, ahogy a vadkanfejű szörny megdugja, szóval tiszta gyerekmese ez az extrém ruháiról ismert Sara Sachs divattervező rendezte videó. Persze csak 18 éven felüli gyerekeknek.


punk hír peaches electro 18+2016.02.10. 15:37 – dankógábor

Beyoncé-ellenes tüntetés lesz New Yorkban

Beyoncé rendesen kicsapta a biztosítékot legújabb, az NFL-döntő előtt egy nappal megjelenő dalával. A Formation teljesen váratlanul jelent meg, ráadásul kapott egy igen látványos klipet is, ezt:

A klip sokakat felháborított, voltak akik rendőrellenességet, voltak akik rasszizmust kiáltottak. A videó tele van utalással, ilyen például a fehérekből álló rendőrsorfal előtt álló fekete kisfiú, vagy az, hogy Beyoncé egy vízben álló kocsin fekszik. Előbbi a feketék elleni rendőri túlkapásokra utal, utóbbi arra, hogy a kormányzat nem tett meg mindent a New Orleanst elárasztó Kathrina hurrikán áldozatainak megsegítésében. De a klip egy dolog, még ha ez Beyoncé eddigi legpolitikusabb alkotása is. Az NFL döntőjének félidejében emelte a tétet.


pop hír beyoncé2016.02.10. 14:32 – dankógábor

A franciáknál már politikai balhé van Phil Anselmo nácizásából

down-14-12.jpg

A karlengető, white powerező, majd bocsánatkérésében már földön csúszó, feketékkel karaokezó Phil Anselmóból egy holland és egy New Orleans-i koncertlemondás után már Franciaországban is balhét csinálnak. Bruno Retailleau helyi politikus ugyanis kényszeríteni akarta a Hellfest fesztivált, hogy vegye ki a fellépők közül a Downt, ellenkező esetben nem adják oda a rendezvénynek a beígért 20 ezer eurós támogatást. A Hellfest főszervezője ezt elutasította, és hozzátette, tartsák meg maguknak a pénzüket, a Downt nem rúgják ki a buliból, amit a 16 millió eurós fesztiválköltségvetés mellett viszonylag bátran megtehet.


rock metál hír down doom phil anselmo2016.02.10. 11:55 – dankógábor

A metálosok kedvenc tekknózenekara is fellép a Volton

prodigy2016.jpg

Igen, jön a Prodigy, ami annak idején jó kis felháborodást okozott a Hammerben, hogy mit keres az ott. Pedig hát az 1997-es The Fat Of The Land tényleg elment rocklemeznek is. Azóta sok reveláció nem nagyon volt bennük, de annyira stabil koncertzenekar, amit nagyjából bárhová le lehet dobni, tuti bulibombaként robban. Tavaly, amikor még lemezük is megjelent, nem jártak nálunk, de idén már nem tudjuk őket kihagyni. Az új album hatására talán még a setlist is változik. És ha már technózunk, lesz még pár elektonikus előadó. Jön az Axwell Λ Ingrosso duó, hogy kicsit Swedish House Maffia-zzanak, lesz Paul Kalkbrenner, mert miért ne, és hát a Gorgon City, Alle Farben, Jan Blomqvist vagy a Stereo MC's sem arról híres, hogy széjjelcsap a torzított gitár. A Skillet viszont rockzenekar, még ha a megtért fajtából is, szóval ördögvillák nem nagyon lesznek a koncertjükön.


fesztivál hír volt2016.02.09. 13:07 – dankógábor

A Coldplay folyamatosan égeti magát

beyoncemartin.jpg

Legutóbb David Bowie halálakor hozta saját magát kínos helyzetbe a Coldplay, mikor Will Champion dobos elárulta, hogy Bowie szofisztikáltan leszarozta az egyik dalukat, amihez vendégként akarták felkérni. Most ugyanezt játszotta el Chris Martin frontember is, aki meg azt mesélte el, hogy korábban már írtak egy dalt Beyoncénak, de akkor az énekesnő csak annyit reagált rá, hogy

Én tényleg nagyon bírlak, de ez a szám szörnyű.

Beyoncé amúgy a legutóbbi lemezen már kötélnek állt, és szerepelt a Hymn for the Weekend című dalban, illetve annak a klipjében is. Plusz ugye együtt léptek most fel a Super Bowl szünetében is, ami után mindenki inkább Beyoncé polgárjogi harcos megjelenéséről beszélt, mint a tiszta jellegtelen Coldplayről.


pop rock hír coldplay beyoncé2016.02.09. 11:18 – dankógábor

A Bridge To Solace összeáll egy jótékonysági koncertre

bridgetosolace.jpg

Március 5-én rendezik meg a Dürer Kertben azt a jótékonysági punkestet, amin a ritka rákos megbetegedésben szenvedő Mezei „Mező” Gábor, volt Semmi Komoly-tag gyógykezelésére gyűjtenek. Hivatalos a program még nincs, de sok zenekar jelezte már a részvételét a maratoni koncerten. Aki ide kattint, egyrészt láthatja nagyjából, hogy kik lépnek fel aznap este, másrészt még több információhoz juthat az adományozás technikai részleteit illetően. A koncert híre valószínűleg gyorsabban kezd majd terjedni azáltal, hogy a 2010-ben feloszlott Bridge To Solace is bejelentette, hogy egy nagyjából hatszámos koncert erejéig összeállnak, hogy így segítsék barátjuk gyógyulását. Két igazoltan távol lévő tagon kívül mindenki fellép majd, akinek valaha is játszott a metálos hardcore-zenekarban (vagy hardcore-os metálzenekarban). Jakab Zoltán volt Bridge To Solace-énekes egyébként a jelenleg is aktív zenekarával, a Ghostchanttel is jelen lesz az esten.


punk hardcore jótékonyság semmi komoly bridge to solace