Utolsó kommentek:

Flankerr 2017.05.27. 00:56:59

@fénycsepp: DJ Bobo tökéletes párhuzam. Főleg hogy mindkettő megtölti a Budapest Parkot évek óta :)

Bejegyzés: Gigantikus nagy új Scooter-sláger a szombati buli elé!!!!!!!!

fénycsepp 2017.05.26. 21:57:18

Jav: fel kellett :D

Hja, Scooter egy true fanservice egyuttes, de erre bizonyara igeny van egy olyan vilagban, ahol Dj Bobo turnezik.

Bejegyzés: Gigantikus nagy új Scooter-sláger a szombati buli elé!!!!!!!!

Kútmester 2017.05.26. 21:46:37

Az első két albumukat még én is szerettem. Utána fel kellet volna oszlaniuk. Ehelyett itt töptöröpöznek.
Ez lenne a sláger? Nevetséges.

Itt hol "lángolnak" a gitárok?

Bejegyzés: Gigantikus nagy új Scooter-sláger a szombati buli elé!!!!!!!!

Flankerr 2017.05.26. 19:13:03

Sok sok éve nem lett sláger Scooter szám, most se fog. Mondom ezt úgy hogy az első 6 albumát nagyon szeretem a mai napig.

Bejegyzés: Gigantikus nagy új Scooter-sláger a szombati buli elé!!!!!!!!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.05.26. 07:33:01

1. Nem öreg a DM
2. A show maga jó volt
3. Az új számok meg szarok, csak a régiek vitték a hátukon az egészet.
4. A faszbukszelfiseket meg agyonverném lapáttal

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

fizetekmegegysort 2017.05.25. 15:25:02

@látjátok feleim szümtükkel: Nos, először is nem értem az enyhén támadó hangnemet... Leírtam - szerintem többször is - hogy szigorúan szubjektív amit írok, nem szentírás, nem törvény, és tök jól megvagyok azzal, ha más nem így látja (mi több, természetesnek veszem), szóval nem nagyon értem, hogy mit kérsz számon rajtam. Ha te nem így gondolod, tök rendben van. Jó lenne, ha neked is rendben lenne, hogy én meg másképp gondolom.
Kérdésedre válaszolva pedig: a "szép öregedés" nyilvánvalóan nem külsőséget takar, sokkal inkább egy "érési" folyamat. Ami pl a DM zenéjét illetően - tehát a belső folyamataik tükröződéseként - tök jól nyomon is követhető, és ez örvendetes.
Nem, nem gondolom, hogy egyformán "kell" bárkinek is öregedni bárkivel. Mindössze én ezen a koncerten úgy láttam, hogy a zenekar egyes tagjai "szépen" öregedtek (azaz haromniában a belső és külső folyamataik), míg más tagjai meg nem. És igen, aki fiatalon adta az egyéniségét annak joga van ugyanannak maradni korosabban is (messzemenő vitához vezetne, hogy 30 év alatt ha nem változik az egyéniségünk az gáz-e, pszichológia közeli foglalkozással azt mondom, igen, nagyon gáz). Mindössze vannak dolgok - megint csak szerintem - amik korosabban már nem ugyanúgy hatnak: épp úgy, ahogy a villamoson vihogó 15 éves leányzó "természetes és normális" látvány, ugyanez egy 40 évestől már eléggé necces. De mondhatnám azt is - gondolom férfi vagy, így talán könnyebben érted mire gondolok - hogy mondjuk Cher vagy Madonna vagy Tina Turner 20 évesen úgy volt szexi ahogy volt, de ha most is azt az oldalát adná bármelyik, amit akkor, a kutya nem godnolá szexinek, de még jól ki is röhögnéd őket (mint ahogy Madonnánál nem oly rég már pedzegette a sajtó, hogy mennyire ciki, hogy nem akar megöregedni, és 50+os létére úgy viselkedik mint egy csitri). A kérdés az, hogy nekem meg jogom van-e azt gondolni egy 55 éves "szexiskedő" paliról, hogy nem szexi és nem menőség, hogy ugyanazzal próbálja a közönségét megnyerni, mint 30 éve? De nyugi, a világ meg van mentve, olvastam, hogy Kelemen Annácska szerint most is egy szexi dög maradt Dave. Ő meg csak jobban tudja mint én. :)
És igen, lehet, hogy én sem tudom majd megcsinálni. Nagyon remélem, hogy de, és ezért igyekszem is mindent megtenni (pl nem drogokkal öregíteni magam, hanem hagyni a folyamatokat, hogy érleljenek - kívül belül). De többek között ezért nem élek én az egyéniségemből (a hangomból meg azért mert nincs), és ezért nem kérek el a színpadi tevékenységemért pénzt, mi több, megóvom a társadalmat attól, hogy szembesülnie kelljen valaha is a színpadi teljesítményemmel. Viszont egy előadóművésznek - megint csak szubjektív gondolat - szerintem DOLGA, hogy minden korban, minden életkorban el tudja adni magát, hogy a belső változásait kívül is lekövesse. Ugyanis ettől lesz művészet amit csinál (úgy kint mint bent), és ettől lesz hiteles (például a sprit tour, ha már így hívják - szellemiséget nem lehet szellemiség nélkül átadni). Szeretemimádom a DMet, de nekik ez most felém nem sikerült. Megengeded ezt nekem? Én meg tök jól vagyok azzal, hogy más szerint egy úgy volt tökéletes, ahogy volt. Ennyike. :)

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

látjátok feleim szümtükkel 2017.05.25. 14:56:08

@fizetekmegegysort: " ez nem egy "szép" öregedés"

Szerinted milyen az?
Te öreg vagy már, hogy ennyire érted a témát?
Gondolod, hogy egy zenekar tagjainak egyformán kell öregedni? Gondolod, hogy aki fiatalon adta az egyéniségét, annak nincs joga ugyan annak maradni korosabban sem?
Valami olyat kívánsz el a DM-től, amit magad sem fogsz tudni megcsinálni. Bár lehet, hogy még nem ismerd a mondást, hogy az öregedés sem nem szépít, sem nem okosít.

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

NZperX 2017.05.25. 07:32:29

@takács bálint - zsebtévé:
Érdekes, amit írsz. Az alapvető eltérés oka az lehet, hogy ahogy írod, te korábban rajongó voltál. Én nem, korábban sem és most sem, koncerteken viszont többször láttam őket, a lemezeket jól ismerem, az aktuális Spirit-et elég gyakran hallgatom is, szeretem is.
Szóval nekem teljesen mást adott a koncert, mint neked, sőt a hozzászólásodban van egy csomó dolog, amit pont ellenkezőleg gondolok, de nincs ezzel gond, ez nem a közmédia ;)

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

takács bálint - zsebtévé 2017.05.24. 20:39:55

@gigabursch: @shitgun: Nyelvtanilag hülyeség. Hogy kitől, mármint a világ melyik egyik legjobb rock énekesétől mennyire volt messze. Egyébként meg ha elkezdek írni egy best of-ot, tényleg elég hamar előkerül a neve. Akinél meg nem, ott kíváncsi lennék az illető top 10-es listájára. ami persze biztos szubjektív.

tb -zstv

Bejegyzés: Már hiába várok - Chris Cornellről

takács bálint - zsebtévé 2017.05.24. 19:37:39

@fizetekmegegysort: @NZperX: @astotti: Hát nekem nem volt meg 47 x a DM, viszont voltam már legalább ennyi hasonló kaliberű/méretű eseményen/koncerten és merőben más a véleményem. Hajdani FUN-ként, ami konkrétan azt jelenti, hogy a vidéki srácként a körúti lemezboltban a megjelenés másnapján vetettük fel kazira a Black Celebration-t, és nyomtattattuk ki még leporello-s nyomtatóval az összes DM maxilemez diszkográfiáját / szerintem egyébként nincs még egy ilyen zenekar, akinek ennyi és ilyen igényű maxija / extendedje lenne.../ Szóval ez a koncert max. 7 volt a 10-es skálán. Én is hagytam leüllepedni a dolgot, ami most így néz ki:
- Sokáig nem mertem elmenni DM koncertere, mert féltem attól, hogy unalmas lesz. Egész egyszerűen a "felállás" - szintik és ének miatt. Amit videón láttam is ezt támasztotta alá. A felállás mára már más, de a dolog nem sokat javult. Minden eddig látott zenekarok közül messze az egyik legunalmasabb színpadkép és előadás, bár sokkal-sokkal jobb volt, mint vártam.
- Az is igaz, hogy az utolsó három lemezt már szinte egyáltalán nem ismerem, de voltam több olyan koncerten, ahol sokkal, de sokkal több volt a számomra ismeretlen szám az adott együttestől / vagy konkrétan az egész zenekart nem hallottam még soha, mégis sokkal nagyobb élményt jelentett.
- A magasztalt színpadkép más szemszögből éppen giccsnek is nevezhető, hogy kinek-mije-mitől-hol-és mikor áll fel, természetesen szubjektív. Az In Your Room, vagy a Walking In My Shoes "klippje" nekem a kínos határát súrolta.
- A szelfiző-videózó, söröző, csakaslágerrefréntismerő koncertlátogató máshol is ismert, ezzel érdemes egyszerűsíteni. Ha ez a legendás DM közönség, hát legyen.
- Ugyanúgy, mint a hangzással is, ami pár 10m-el odébb már tökéletesen ellentétje annak, ami onnan pár 10-m re idébb. Elhiszem, hogy van ahonnan jó volt, ahol mi voltunk, ott döglötten szólt.
-Arról, hogy mi szól "lemez","CD", és "koncert" minőségben, arról az beszéljen, aki tudja, hogy ezeknek hogyan kellene szólnia amúgy.
- A setlist is nézőpont kérdése. Szerintem a Barrel of a Gun, vagy az I feel You nem akkora szám, másokat viszont nagyon szerettem volna hallani, és sorolhatnám pro és kontra. Az igaz, hogy a régi és az új számok aránya megfelelő volt.
- A DM valaha korszakalkotó szinti-pop zenekarból mára komoly rock zenekarrá nőtte ki? magát. A lemezek igényesen megcsinált nagyon jó. "okos" zenék, de koncerten ezek messze nem szólnak akkorát, mint egy rock-zenekartól elvárnánk. Teszem hozzá, a szinti-pop sem szólt. Ahhoz nem elég jó koncert-műfaj zenekar. Itt most lehet anyázni nyugodtan.
- És ezen az elvileg jó dobos, és a halálosan unalmas, flanel inges billentyűs-gitáros arc sem tud változtatni.
- Amúgy nem öregszenek csúnyán, Martin sose volt szép, Andy-t egyre jobban eldugják, állítólag zeneileg mindig is kínos volt, most már igazolható is műfajilag a háttérbe szorítása. Dave meg, hogy klasszikusból idézzek: Hát őt nem dobnám ki az ágyamból, de buzi azért nem vagyok.

tb -zstv

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

p0l1c3c4r 2017.05.24. 15:05:50

az a vicc, hogy én sofőrködtem a srácoknak a turnén, és pont elmentem randizni, már onnan jöttem vissza, kb másfél perccel kerültem el őket :D

Bejegyzés: A Dream Theater énekesének bejött az Esti Kornél

astotti 2017.05.24. 10:32:24

Véleményem szerint ez egy tökéletesbe hajló koncert volt.

Ez volt a negyvenhetedik DM-bulim 2001-óta, uh van összehasonlítási alap.

Ülőhelyről, nagyjából a keverőpult magasságában a hangzás olyan volt, mintha CD-ről szólna... A Metallica megirigyelhetné, komolyan mondom. Ha valaki kiemelt állóba vagy a színpadhoz közel vesz jegyet, az sajnos barátkozzon meg a gondolattal, hogy a basszus erősebb lesz a kelleténél.

A setlisttel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy nagyon el volt találva. Pontosan megfelelően voltak keverve a "slágerek" és azok a különlegességek, amik miatt a magamfajta hardcore koncertlátogatók nem unják meg az egészet. Egyébként az új lemez rohadt, jó, az öt db koncerten játszott számból legalább háromnak (Going backwards, Cover me, WTR) helye lesz a legnagyobb dalok között.

Külön felhívnám a figyelmet a videós kivetítések gyönyörű kép világára, amire még most is lúdbőröző háttal gondolok vissza.

A közönség fényképezős, facebookozós része pedig természetesen rohadt idegesítő, de ez van...

A cikk pedig szuper, gratula hozzá! :)

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

shitgun 2017.05.24. 09:12:54

@gigabursch: akkor miért kezdted el? Mert a tiéd is csak ízlés alapú vélemény :)

Bejegyzés: Már hiába várok - Chris Cornellről

NZperX 2017.05.24. 09:01:01

Hagytam leülepedni a dolgot, így most biztos nem a hirtelen érzelmek beszélnek belőlem:

1. Setlist: Ahogy a cikkben is kiemelik, hálistennek nem biztonsági bestof hakni volt, hanem élő, alkotó zenekarhoz méltóan az új lemezről is bőven játszottak.
2. Koncertfelépítés: Mesteri volt, ahogy a dinamikai és érzelmi hullámokkal játszottak, a csúcspontok igazi katarzisok voltak.
3. Hangzás: A színpaddal szemben, egészen hátul voltunk, ott brutáljól szólt az egész. Nem mondom, hogy lemezminőségben, mert a régi lemezeknél minimum ötször jobban szólt a koncert.
4. Teljesítmény: Dave összehasonlíthatatlanul jobb formában volt, mint az előző kb. 15 évben és szinte hibátlanul énekelt. Martin is rendben volt, a dobos srác és a kisegítő billentyűs/vokálos/basszer is nagyszerűen játszott.
5. Közönség: Az alap, hogy láthatóan az ülőhelyek is állóhelyek voltak, de olyat nem gyakran látni, hogy egy húszezres stadion énekli percekig az előző dal refrénjét. Ritka komolyak a magyar DM rajongók, kívülállóként is lenyűgözőek voltak.

Szóval nagyon tetszett, 10/10.

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

fizetekmegegysort 2017.05.24. 08:17:17

@nuttmeg: Dehogynem, biztos, hogy az is. Nyilván 30 évvel korábban nem csak a hangzás volt más, meg a tempó, hanem én is. Pont ezért, meg mivel láttam/láttuk az ívet, ami felé mennek, láttuk, hogy ők is öregszenek, stb, nem volt nagyobb az elvárás sem. Nem volt illúzióm, nyilvánvaló, hogy Dave 55 évesen nem fogja úgy végigpörögni a koncertet mint régen, nem is vártam azt, hogy "88 érzést" kapok vissza. De mondjuk a néhány évvel ezelőttihez viszonyítva is gyenge volt nekem (és még egyszer mondom: nem feltétlenül tartalomban, mert tisztességgel, precízen eljátszottak mindent, amit bevállaltak, dolgoztak a színpadon, és szerintem minőségi munka volt). Valahogy az volt az érzésem, hogy ez nem egy "szép" öregedés. Nekem az, amit Martin adott, egy érett produkció volt, de Dave számomra végig olyan volt, mint egy "rugóegér": valaki, aki nem akarja tudomásul venni a korát, és nem veszi észre, hogy 55 évesen viselkedni 25 évesként inkább vicces mint menő. Azért őt keményen megviselte az életmódja, és hát, hogy is mondjam finoman: hamarabb kezdek röhögni a siklótestén ahogy félreérthetetlen mozdulatokat tesz, mint hogy eszembe jusson, hogy mekkora ász csávó, és mennyire menő, és húdebecipelném az ágyamba...:) Nem tudom, hogy ez érthető -e, én azt gondolom, lehet szépen is öreg sztárrá válni, nem feltétlen kell ez a mesterséges ripacskodás. Nekem ez nagyon sok volt (pedig soha nem voltam "Martinos" vagy "Daves", valahogy ez a vonal nekem kimaradt, a zenéjüket szerettem és pont). Igen, talán ez volt a legnagyobb "csalódás", hogy nem éreztem az egységet a produkcióban, nem éreztem, hogy mindannyian elmentek az "érett zenekar, érett zenével" irányba (ami egyébként normális volna már az ő korukban, és amit egyébként nekem az új album sugallt), hanem valamiféle disszonanciát éreztem a tagokban, viselkedésben, és ettől nekem szétesett az egész. Az album érettsége, "spiritualitása", a turné címe nekem totál ellentétes volt a "huszonéves vagyok csakazértis" frontember viselkedéssel. De mondom, szubjektív...:)

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet

nuttmeg 2017.05.23. 23:32:12

@fizetekmegegysort: Nem lehet, hogy a nosztalgia beszel beloled? Nem mintha lenne barmifele viszonyitasi alapom, mert egyetlen DM koncerten nem voltam. Csak megprobalom a helyedbe kepzelni magamat. A regebbi tortenesekhez erzelmileg maskeppen viszonyul az ember. Azert egy 88-as koncert "tortenelmi" jelentosegu lehet, mig ez meg most volt, friss volt.

Bejegyzés: A rohadt életbe, hát mi lesz itt még később?! - Jól megkritizáltuk a Depeche Mode-koncertet