2008.11.12. 15:51 – Dankó Gábor

Csak egy jó ügyért – Newborn kisinterjú

Nemrég egy nemes ügy érdekében (egy barát gyógykezelése) összeállt a Newborn zenekar, és olyan hatalmas bulit adtak, amire senki nem számított. Jakab Zoli, aki jelenleg a Bridge To Solace énekese, válaszolt pár kérdésünkre:

Mit szóltatok az újra összeállt Newborn óriási sikeréhez? Minek köszönhető ez szerinted?

Nem nagyon gondolkodtunk mi sohasem „sikerben“, és őszintén, minden nyájas jófejkedést mellőzve mondom, tényleg nem is gondoltunk arra, hogy ennyien eljönnek, hiszen fogalmam sem volt mennyi fiatal van képben a zenekart illetően. Ami nagy dolog, és csak másodsorban azért, mert játszottunk. Elsősorban ugye az volt a legszebb az egészben, hogy a sok ember sok pénzt hozott össze Tomi gyógykezelésére. Gyakorlatilag mindenki aki él és mozog ott volt a koncerten ebből a közösségből, évek óta nem látott arcokkal volt tele a terem, szép este volt.

A koncert alapján kijelenthetjük-e, hogy a Newborn a valaha volt legnagyobb magyar hardcore csapat?

Ezt azért túlzás lenne kijelenteni. Mindazonáltal nagyon jó volt látni, hogy mennyien éneklik a szövegeket. Nehéz erről igazából bármit is mondani, hiszen nagyon sok jó zenekar volt még rajtunk kívül, akik megtették a magukét ezért a közösségért.

Adódik a kérdés: folytatást terveztek?

Nem. Ez az este így túl szép volt ahhoz, hogy egy sima visszajövetellel tönkretegyük az emlékét. Azt azonban biztos ki tudjuk jelenteni, hogy ha van valamikor bármi olyan ügy, ami mögé oda kell valakinek állni, lehet szó róla, hogy játszunk, de semmi több. Ezt a mostanit is szívem szerint kihagytam volna, cserébe azért, hogy egy barátom soha ne lett volna beteg. Nem lesz ebből visszatérés, annak semmi értelme, ráadásul mindannyian elégedettek vagyunk a jelenlegi zenekarainkkal.

(Fotók: Kovács Ágnes)


interjú metál newborn jakab zoliKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.