2008.11.30. 14:00 – Senior Hal

Dog Eat Dog - Who's the King (Live at Dynamo 1995)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jó napot, múltidéző rovatunk üdvözli Önt. A zsebkendőgyárak hathatós támogatását még nem élvezzük, így a döntés, hogy mivel itatja fel a nosztalgikus élmények hatására feltörő könnycseppeket, a kedves olvasóé.

1985 után születetteknek valószínűleg érdektelen a következő kis videó, de hátha, kora harmincasok pedig remélhetően lassan bólogatva vakargatják majd első, mára talán megbánt tetoválásukat, legyen az akárhol. Az idei évben Budapesten járt a New York-i hardcore mozgalomból kinőtt legendás, újraéledt zenekarok zöme: Biohazard, Helmet, Life Of Agony, közös nevezőjük a már említett mozgalom, valamint, hogy mindegyikük képes volt a saját arcára formálni a kilencvenes évek közepére nem kicsit unalmassá váló stílusjegyeket.

A negyedik nagy név, a hc zenét hiphoppal, funkyval és szaxofonnal keverő Dog Eat Dog nem csak zeneileg volt különböző: sosem oszlottak fel, egyszerűen a trendek és a pólóméretek változtak. Amerikában szinte nem is mozgolódnak, európai fesztiválok és extrémsport bulik vendégei a mai napig. Fontos tényező még a hardcore körökben nem túl erős humorérzék és irónia, valamint az ezzel szórakoztatás képessége, a Dog Eat Dog ugyanis erről szólt mindig is: pisztoly helyett rakéta, feszkó helyett lazulás. Hogy ez mennyire működött, arról győződjenek meg saját szemükkel, időutazás indul.


rock hiphop hardcore senior hal bemutatja dog eat dog



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása