2008.11.02. 09:28 – lánggitár

A Metallica és a Rock And Roll Hall Of Fame

Jövő áprilisban a Metallicát beiktatják a clevelandi Rock And Roll Hall Of Fame-be (kb.: Rock And Roll Hírességek Csarnoka), amiről a Rolling Stone magazin megkérdezte James Hetfieldet is, a Dave Mustaine-ről, és Jason Newstedről beszél:

Rolling Stone: Jövő áprilisban a Metallicát beiktatják a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Ki lesz veletek a színpadon?


metál blondie hír metallica james hetfield rock and roll hall of fame jason newsted dave mustaine2008.10.31. 19:56 – dg

Szokatlan lebegés

Anathema @ Avalon, 2008.10.29.

Személy szerint az Anathemával úgy vagyok, hogy igazából sosincs kedvem a koncertjükre menni, de valahogy mindig ott kötök ki, ahol aztán elájulok a zenétől, hogy ez milyen fasza. Most is féltem, hogy az új, elég langyos, félakusztikus Hindsight lemezt nyomják majd, amitől állva elalszom, de nem. Két óra rockos szett, szokatlan dalsorrenddel, meg persze lebegéssel. Előttük azonban voltak mások is, például a magyar Angertea.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,6/5)

rock metál koncertbeszámoló angertea anathema demains2008.10.31. 19:50 – lánggitár

A Gonzo Liverpoolban

A Gonzo kapta a Hungarian Act elismerést az MTV által szervezett Europe Music Awardshoz kapcsolódó szavazáson, ahol rajtuk kívül a Zagar, a Beat Dis, az Irie Maffia, a The Unbending Trees zenekarok közül lehetett választani. A nyertes zenekar nemcsak egy díjjal lesz gazdagabb, hanem felléphet a gála helyszínén Liverpoolban, és ezt az élő közvetítés részeként láthatják is a nézők november 6-án este a magyar MTV-n. Ezen kívül a Hungarian Act kategória győztese a Best in Europe díjért verseng majd, olyan ellenfelekkel, mint Leona Lewis, vagy a Nightwish. Róluk van szó:


indie pop mtv hír gonzo europe music awards2008.10.30. 17:43 – lánggitár

Új Slayer dal

Psychopathy Red címmel kiszivárgott egy új Slayer dal, amivel nagyon gyorsan tele is lett az világháló, úgyhogy már eltüntetni sem nagyon lehet, bár nem is valószínű, hogy valaki próbálkozna ezzel. Amúgy a nagylemez, amin ez a szám lesz, majd csak 2009-ben valamikor jelenik meg. Hallgassátok addig is szeretettel:


metál hír slayer2008.10.30. 16:34 – lánggitár

Mastodon - lemez és Metallica turné

Jövő év elejére prognosztizálják a legújabb Mastodon nagylemez megjelenését, ami Crack The Skye címmel jön majd ki a Reprise-nál (ez lényegében a Warnert jelenti). A producer a mostanában ismételten nagyon felkapott Brendan O’Brien (Rage Against The Machine, Stone Temple Pilots, Pearl Jam, új AC/DC stb.) volt. Hét dal lesz az ötven perces albumon, és itt a sorrend, ha valakit érdekel:


metál hír metallica mastodon crack the skye brendan o brien2008.10.30. 15:55 – -beth-

Freddie, hol vagy?

Queen & Paul Rodgers @ Papp László Budapest Sportaréna, 2008.11.28.

Azt hiszem nem túlzás azt állítanom, hogy már az anyatejjel együtt magamba szívtam a Queen muzsikáját. Amikor 1986-ban Budapesten jártak, és anyámék nem vittek magukkal a koncertre, vagy egy hétig nem álltam szóba velük a sértettségtől, hiába voltam csak négy éves. Ezután huszonkét évet kellett várnom, míg beteljesülhetett az álmom.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

rock freddie mercury queen koncertbeszámoló paul rodgers2008.10.29. 15:40 – lánggitár

Doboscsere, gitároscsere, klip, lemezfelvétel - Blind Myself kisinterjú

Legutóbb a Lost In Time animációs klipje miatt írtunk a Blind Myselfről, most viszont már arról is beszámolhatunk, hogy új gitáros van a csapatban, és, hogy lemezt vesznek fel. Illetve nem is mi mondjuk ezt el, hanem Tóth Gergő, az énekes (aki az IHM-es Palival írta a szövegeket) ebben a rövid interjúban:


metál idoru blind myself isten háta mögött gróf balázs lost in time2008.10.29. 13:15 – lánggitár

Borsodi Fesztiválok Tehetségkutató - Közeleg a jelentkezési határidő vége

Pénteken, azaz október 31-én zárul a Borsodi Fesztiválok Tehetségkutató jelentkezési időszaka! Az idei rendezvény a tavalyinál is több lehetőséget kínál a magyar csapatok számára. Az egymillió forint összértékű tárgynyeremények mellett, médiafelületek és hazai illetve külföldi koncertlehetőségek is várnak a nyertesekre. A tehetségkutató célja, hogy segítsen a zenekaroknak jobban kiigazodni a magyar zenei életben, így lehetőséget kínál a kapcsolatépítésre is. A zsűri soraiban a zenészek mellett menedzserek, koncertszervezők és kiadók képviselői is helyet foglalnak majd.


abc pop rock metál hír tehetségkutató