2008.11.09. 20:17 – lánggitár

Heaven Street Seven – Töltsd le a Jazzt!

Igaz, hogy csak hétfőre volt prognosztizálva, de a szemfülesek már a mai napon letölthették innen az új Heaven Street Seven albumot, a Jazzt, és mindez teljesen hivatalosan (akár egyben, akár dalonként), bár nem az idők végezetéig, hanem a fizikai formátum megjelenéséig. Még borítót is lehet hozzá tervezni nyereményekért. Felvételek, keverés, producer, közreműködők - közérdekű információk az új lemezről:


indie pop hír heaven street seven hs72008.11.08. 17:13 – lánggitár

A kettes Wackor

December elsején jelenik meg, és egyből kerül is a netre az új Wackor lemez, aminek az Uncommon Ground címet adták a székesfehérvári legények. A netre kerülés elvileg azt jelenti, hogy a csapat MySpace oldalán majd az egész lemezt meg lehet hallgatni. Addig meg töltsétek le a Z.I.L.-t innen!


metál hír wackor2008.11.08. 10:03 – lánggitár

Wino szólóban

Ugyan a pop világában a Wino becenév kezd nagyon ismert lenni, de most mégsem Amy Winehouse-ról lesz szó, hanem egy másik (ex)drogosról, Scott „Wino” Weinrich-ről. Ugyanis a Saint Vitus, a The Obsessed, a Spirit Caravan, a Place Of Skulls, a The Hidden Hand ex-gitáros/énekese kiadja első szólóalbumát, a Punctured Equilibriumot. A lemezfelvételnél Jean Paul Gaster dobos (Clutch), és Jon Blank basszusgitáros (Rezin) voltak a segítségére. A nagyon személyes hangvételű lemez január 29-én jön majd ki. Alább a dalsorrend, és az igen impozáns borító:


rock metál hír wino scott weinrich saint vitus obsessed2008.11.07. 17:45 – lánggitár

The Hellacopters – Köszönjük, jó éjszakát!

A The Hellacopters zenekar hivatalosan feloszlott múlt hónapban, azonban még nincs teljesen vége a haldoklásuknak. Kiadnak ugyanis egy koncertalbumot az utolsó turnén felvett bulikból válogatva, valamint egy filmet is terveznek, aminek a gerincét valamelyik stockholmi búcsúbulijuk adja. Amúgy határozottan úgy érzik nagyon jól cselekedtek ezzel az önoszlatással. Pár kalózfelvétel a végső koncertek egyikéről:


rock hír the hellacopters2008.11.06. 22:28 – lánggitár

Chirs Cornell nem lesz a Led Zeppelin énekese

Mióta elindult a pletyka, hogy a Led Zeppelin (illetve annak hangszeres tagjai) elindulnak turnéra egy új énekessel, azóta számtalan variáció lepte el a netet arra vonatkozólag, ki is lesz majd a frontember. Így merült fel a popperré alakult Chirs Cornell neve is (olyanok mellett, mint Jack White, Sammy Hagar, Myles Kennedy, Steven Tyler stb.), aki a következőt mondta az MTV-nek:


rock hír jimmy led zeppelin chris cornell robert plant alison krauss page2008.11.06. 21:45 – lánggitár

Az utolsó előtti Slayer album jön?

Kerry King (a Slayer gitárosa ugye) a minap azt nyilatkozta a The Quietus magazinnak, hogy egy lemez még biztos bennük van, valószínűleg kettő is, aztán majd meglátják. Elmondta, hogy már több mint az élete felét ebben a zenekarban töltötte, és lassan ideje lesz befejezni. Szerinte, ha valaki a csapatban azt mondaná, hogy vége, akkor mindannyian nyugodt szívvel abbahagynák.


metál hír slayer kerry king2008.11.05. 14:43 – lánggitár

Kómában a Deftones basszusgitárosa

Egy „szörnyű” (Chino Moreno énekes mondta így) autóbaleset következtében kómába került Chi Cheng, a Deftones basszusgitárosa. Állapota jelenleg súlyos, de stabil, további részletek azonban nem ismertek A Deftones jelenleg a Eros című lemezén dolgozik, ami 2009 tavaszán jönne ki. Az alábbi videókon a stúdiózásba pillanthatunk bele:


rock metál hír deftones chi cheng2008.11.04. 19:09 – _fá_

Peter Bjorn and John – Seaside Rock

A popzenekarok többségének hatványozottan nem tesz jót, ha pár jól sikerült dalcsokor után elhiszik, hogy mostantól ők fingják a passzátszelet. Az északiakra ez különösen vonatkozik, elég csak Björk (jó, ő nem zenekar) elérdektelenésére gondolni, de sajnos az egyébként bármikor remekül teljesítő Hellacopters is képes volt akkora csinnadrattát csapni a feloszlása körül, mintha ők lennének a Beatles. Említhetném a már zsenitudattal születő Sigur Róst, de elég jó ütőkártya a finn metál színtér szinte bármelyik tagjának ide hozatala. Peter, Bjorn és John is ilyen mostantól.

Szerintünk: (1,5/5)
Szerintetek: (3,5/5)

lemezkritika pop peter bjorn and john2008.11.04. 18:54 – lánggitár

The Mars Volta dolgok

Omar A. Rodriguez-Lopez Mars Volta gitárosnak nemrég jelent meg két szólóalbuma is, igaz mindkettőn régebbi felvételek szerepeltek, csak eddig nem adta ki. Ezek többnyire az anyazenekarból kimaradt ötletek, rendszerint teljes elborulással körítve. Viszont most egy interjúban a számtalan tervvel (és sok-sok megvalósítással) rendelkező gitáros elárulta, hogy a következő, sorrendben az ötödik Mars Volta lemez jövő márciusban jön majd ki, de már amúgy is írja a hatodikat. Ennek örömére most nézzük meg a legutóbbi lemez DVD-s kiadásán szeplő Cygnus...Vismund Cygnus dal koncertverzióját:


rock hír the mars volta omar a rodriguez lopez