2008.11.09. 20:17 – lánggitár

Heaven Street Seven – Töltsd le a Jazzt!

Igaz, hogy csak hétfőre volt prognosztizálva, de a szemfülesek már a mai napon letölthették innen az új Heaven Street Seven albumot, a Jazzt, és mindez teljesen hivatalosan (akár egyben, akár dalonként), bár nem az idők végezetéig, hanem a fizikai formátum megjelenéséig. Még borítót is lehet hozzá tervezni nyereményekért. Felvételek, keverés, producer, közreműködők - közérdekű információk az új lemezről:


indie pop hír heaven street seven hs72008.11.08. 17:13 – lánggitár

A kettes Wackor

December elsején jelenik meg, és egyből kerül is a netre az új Wackor lemez, aminek az Uncommon Ground címet adták a székesfehérvári legények. A netre kerülés elvileg azt jelenti, hogy a csapat MySpace oldalán majd az egész lemezt meg lehet hallgatni. Addig meg töltsétek le a Z.I.L.-t innen!


metál hír wackor2008.11.08. 10:03 – lánggitár

Wino szólóban

Ugyan a pop világában a Wino becenév kezd nagyon ismert lenni, de most mégsem Amy Winehouse-ról lesz szó, hanem egy másik (ex)drogosról, Scott „Wino” Weinrich-ről. Ugyanis a Saint Vitus, a The Obsessed, a Spirit Caravan, a Place Of Skulls, a The Hidden Hand ex-gitáros/énekese kiadja első szólóalbumát, a Punctured Equilibriumot. A lemezfelvételnél Jean Paul Gaster dobos (Clutch), és Jon Blank basszusgitáros (Rezin) voltak a segítségére. A nagyon személyes hangvételű lemez január 29-én jön majd ki. Alább a dalsorrend, és az igen impozáns borító:


rock metál hír wino scott weinrich saint vitus obsessed2008.11.07. 17:45 – lánggitár

The Hellacopters – Köszönjük, jó éjszakát!

A The Hellacopters zenekar hivatalosan feloszlott múlt hónapban, azonban még nincs teljesen vége a haldoklásuknak. Kiadnak ugyanis egy koncertalbumot az utolsó turnén felvett bulikból válogatva, valamint egy filmet is terveznek, aminek a gerincét valamelyik stockholmi búcsúbulijuk adja. Amúgy határozottan úgy érzik nagyon jól cselekedtek ezzel az önoszlatással. Pár kalózfelvétel a végső koncertek egyikéről:


rock hír the hellacopters2008.11.06. 22:28 – lánggitár

Chirs Cornell nem lesz a Led Zeppelin énekese

Mióta elindult a pletyka, hogy a Led Zeppelin (illetve annak hangszeres tagjai) elindulnak turnéra egy új énekessel, azóta számtalan variáció lepte el a netet arra vonatkozólag, ki is lesz majd a frontember. Így merült fel a popperré alakult Chirs Cornell neve is (olyanok mellett, mint Jack White, Sammy Hagar, Myles Kennedy, Steven Tyler stb.), aki a következőt mondta az MTV-nek:


rock hír jimmy led zeppelin chris cornell robert plant alison krauss page2008.11.06. 21:45 – lánggitár

Az utolsó előtti Slayer album jön?

Kerry King (a Slayer gitárosa ugye) a minap azt nyilatkozta a The Quietus magazinnak, hogy egy lemez még biztos bennük van, valószínűleg kettő is, aztán majd meglátják. Elmondta, hogy már több mint az élete felét ebben a zenekarban töltötte, és lassan ideje lesz befejezni. Szerinte, ha valaki a csapatban azt mondaná, hogy vége, akkor mindannyian nyugodt szívvel abbahagynák.


metál hír slayer kerry king