2008.11.16. 21:03 – dg

Csináld magad rock and roll

Disfear, Doomriders @ Dürer-kert, 2008.11.04.

Esküszöm jó ezt a „csináld magad” dolgot viszonylag ismert zenészektől látni, könny szökik az ember szemébe ilyenkor. Pláne ha Tomas „Tompa” Lindberg figyel a merchpult mögött, akit Nate Newton vált, miután befejezte a Doomriders frontembereként végzett dolgát. Előbbi olyan lemezt énekelt fel a 90-es években, mint az At The Gates Slaughter Of The Soulja (kell magyaráznom mi ez?), utóbbi pedig a Converge-ben nyomja főállásban. Egyikük sem most járt először nálunk.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

metál koncertbeszámoló disfear doomriders



2008.11.15. 14:43 – lánggitár

Harcosok a Dürerben

2008. november 18-án egy vérbeli hardcore csomag veszi birtokba a Dürer Kert színpadát. Napjaink egyik legizgalmasabb hangzásvilágú csapata, a kaliforniai The Warriors, a turné másik két gárdájához hasonlóan először érkezik hazánkba, eleddig inkább a tengerentúlon tett szert ismertségre, az öreg kontinensen egy tavalyi klubfesztiválos turnén mutatták be először a hardcore mind régi, mind új ágát ötvöző gyilkos elegyüket. Sokan kaphatják fel fejüket zenéjüket hallva, hiszen a The Warriors hangzásvilágára nagy hatással volt a Rage Against The Machine, illetve annak egyik elődje, az Inside Out munkássága. Harmadik, Genuine Sense of Outrage c. lemezük egyik dalában pedig maga Lemmy Kilmister teszi tiszteletét pár sor erejéig.


metál hardcore program the warriors the banner for the fallen dreams



2008.11.15. 12:58 – lánggitár

Sebastian Bach és a countryzene

A volt Skid Row énekes, Sebastian Bach elutazott Nashville-be, Tennessee államba, és annyira meghatotta a hely szelleme, hogy kapásból készít is egy teljes countrylemezt, annak ellenére, hogy ő metálénekes. Na jó, ez nem teljesen igaz, ugyanis Bach megnyerte a Gone Country 2 nevű vetélkedőt a Battle With The Bottle című dallal (alább megnézhető), és ezen lelkesült be annyira, hogy átvedlett amerikai népzenésszé (már ha van egyáltalán ilyen).


pop metál hír skid row sebastian bach gone country 2



2008.11.14. 19:52 – Senior Hal

Metált, bírod?

Pendulum @ MÁV Vasúttörténeti Park, 2008.11.07.

Ismerjük a báránybőrbe bújt farkas történetét, nem? De. És a sztorit a drum’n’bass DJ-nek öltözött metálosokról? Azt is, pofázás helyett olvashattok róla itt és itt, de a töri helyett lássuk, hogyan pótolta elmaradt Szigetes koncertjét az ausztrál/angol sztárbrigád.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

electro pendulum koncertbeszámoló



2008.11.14. 18:50 – lánggitár

Nincs Plant nélküli Led Zeppelin

Jimmy Page gitáros szóvivője a napokban közölte a sajtó munkatársaival: nem lesz olyan, hogy Robert Plant-mentes Led Zeppelin. Ezen a néven csak a még élő eredeti három tag, illetve Jason Bonham, a néhai dobos, John Bonham fia léphetnek fel. Mellesleg az énekesi poszt várományosát még mindig jótékony homály fedi, de legerősebben a Myles Kennedy-féle (ő az Alter Bridge frontembere, állítólag négy oktávos hangja van) pletyka tartja magát. Ezt megerősítendő, elkezdtek beszélni egy Creed reuniont is, ugyanis az AB maradék három tagja mind ott zenélt korábban, csak másik énekessel.


rock hír led zeppelin creed jimmy page robert plant myles kennedy



2008.11.14. 17:59 – lánggitár

A Satyricon alulértékelt

Mondta ezt Phil Anselmo teljesen reklámszerűen pont akkor, mikor a legújabb Satyricon lemez, a The Age Of Nero megjelent. Igaz, ez már nem az első, hogy dicséri őket, hiszen annak idején a Pantera előtt is felléptek egy komplett turnét lenyomva velük Amerikában. Sőt Anselmo és Satyr (a Darkthrone dobos Fenrizzel, és a Necrophagia-vezér Killjoy-jal) közös projekten is dolgozott Eibon (képünkön) néven, aminek végül nem lett albuma. Egyébként érdemes megnézni a Down énekesét, ahogy a felvételen beszél (alul kell a videót kiválasztani).


metál hír satyricon phil anselmo



2008.11.13. 17:42 – A/A

Falunap Budapesten

Jean-Michel Jarre @ Papp László Budapest Sportaréna, 2007.11.12.

Populista popzenészek lenni manapság trendi. Ezt bizonyította a nemrégiben nálunk járt sztárok sora a Coldplay-től, Lenny Kravitzen át az amerikai Galambos Dorináig – Gwen Stefaniig - mindenki, akik kivétel nélkül mind jófejkedtek a közönséggel, bizonyítandó, hogy a sztár is ember.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (2,9/5)

pop jean michel jarre electro koncertbeszámoló



2008.11.13. 16:17 – lánggitár

Biohazard a Népligetben

Aki még nem tudná, annak elmondjuk, hogy jövő héten nagy nap lesz Budapesten. Főleg azoknak, akik a 90-es évek első felében bele voltak habarodva ezekbe a grúvos, rappelős, keménykedős, de mégis metál zenékbe, azok közül is a Biohazardba. Ugyanis utóbbi zenekar az eredeti felállásában érkezik hozzánk, hogy a Dieselben (volt E-Klub) egy kicsit múltidézzen.


rock metál program biohazard