2008.11.23. 13:36 – lánggitár

Fuck Off And Die Budapest - Backyard Babies a Hajón

Ez lesz a harmadik alkalom, hogy a svéd Backyard Babies hazánkba látogat, úgy látszik tetszünk nekik. Legutoljára Szegeden a SZIN-en léptek fel a nyár végén, és ott is fergeteges bulit csaptak, csakúgy, mint néhány évvel ezelőtt a Millenárison. Most jelent meg amúgy Dregenék legújabb, saját magukról elnevezett albuma, ami nagy odamondással indul (Fuck Off And Die, ez a klipszám is itt alább) a régi idők emlékére, aztán átmegy az utóbbi lemezeken tapasztalt, jóval fülbemászóbb, rádióbarátabb vonalra.


rock program backyard babies joystix2008.11.23. 10:04 – lánggitár

Amber Smith a Hajón

Ma este Amber Smith koncert lesz az A38 Hajón, de hogy még izgalmasabb legyen a dolog, fellép még előttük tíz zenekar, akik konkrétan az erejüket mérik össze a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató keretében. Különleges vetítés, extra design várható a helyszínen, ahol a következő csapatok lesznek:

Apollo, Beat Therapy, Bossa Beats, caracasUnderpop, Creep, Esti Kornél, Folktronika, Native Fusion, Suburban Neon, Tius Norma


indie hír program amber smith2008.11.22. 05:14 – UP

Malac az űrben

Monster Magnet, Nebula @ Wigwam

Monster Magnet, Nebula, The Pilgrim Fathers @ Wigwam, 2008. 11. 21.

Évente legföljebb kétszer szokott összejönni, hogy éppen erre jár egy valamiért aktuális és valahogyan fontos zenekar, a hazai közönség érti és értékeli, megfelelő helyre sikerült szervezni, nincs elviselhetetlen nyomor, nincs kínos félház, a zenekar jó passzban van, a hangulat kifogástalan, és még hallható is minden, tehát nem valami kínos cuccról nyekereg. (Egyébként úgy tűnik, hogy az utóbbi években az ország nagyot lépett előre hangosításilag: az A38 egészen kifogástalanul szól, a Kulti az utolsó időkben teljesen rendben volt, és már a Kék Yukban is hallottam hibátlan koncertet.)

Péntek este összejött.


rock metál koncertbeszámoló monster magnet wigwam nebula wyndorf eddie glass2008.11.21. 20:36 – dg

Üzemzavar

Biohazard @ Diesel, 2008.11.20.

Amilyen rosszul indult, olyan jó lett a vége. Evan Seinfeld néma monitorládája majdnem tönkretette az egész estét. A doboz csak a harmadik szám után javult meg, addig mindenki attól retteghetett, hogy a Biohazard levonul a színpadról, és befejezi az egészet. A levonulás amúgy meg is volt a nyitó Shades Of Grey után (állítólag az öltöző is kapott a dühből), aztán már csak a színpadon gyalázták a monitorkeverőst. A közönség pedig örülhetett, hogy legalább a ráadás alatt úgy szólt kifelé a cucc, ahogy végig kellett volna.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,8/5)

rock metál koncertbeszámoló biohazard2008.11.21. 18:38 – lánggitár

Roger Waters a Bon Joviban

Elég furcsa összeállítású fellépésnek lehetnek szem, és fültanúi azok, akik valamilyen formában látni fogják a december 7-ei mumbai-i (Indiában van ez a település, régen Bombayként futott) Live Earth koncertet. Roger Waters, a Pink Floyd egykori basszusgitárosa/énekese ugyanis csatlakozik a Bon Jovihoz, de hogy teljes legyen az öröm, színpadra lép még velük will.i.am a Black Eyed Peasből, valamint egy bollywoodi (az indiai Hollywood, ami ontja magából a giccsesebbnél giccsesebb filmeket) sztár, Aishwarya Rai Bachchan is. Amúgy ezt a rendezvényt most teljes egészében India megsegítésére szervezik.


pop rock hír roger waters live earth bon jovi világzene2008.11.21. 18:23 – lánggitár

Guns N’ Roses-os MySpace rekord

A Guns N’ Roses új, Chinese Democracy című lemeze megdöntött minden rekordot, legalábbis, ami a myspace-es hallgatottságot illeti. Ugye tegnap került föl a főleg a zenében erős közösségi portálra, és azóta már túl van a hárommilliomodik meghallgatáson is. Az NME kiszámolta, hogy ehhez másodpercenként huszonöt embernek kellett a dalokra kattintani. Mellesleg fizikai formában hivatalosan csak a jövő héttől lehetne kapni a lemezt, de a mai napon már a hazai boltokban is elérhető volt a 71 perces korong. Szóval tizennégy év után tényleg megjelent…


rock myspace hír guns n roses chinese democracy2008.11.21. 11:50 – -dj-

A föld alatt

Napokon, Envoy @ Trafó Bár Tangó, 2008.11.18.

Magyarország nem szegény ország, legalábbis jó underground rockzenekarokat tekintve semmiképpen sem. Mégis, miért nem tartanak sehol sem ezek a zenekarok? Az örökösen fikázó nethuszárok rávágják, azért mert szar zenét csinálnak. A kép azért ennél árnyaltabb. Alábbiakban egy „minikoncert” kapcsán megpróbáljuk az árnyalást mi is, miközben arra is megkapjuk a választ, hogy mennyit ér a Megasztár, ha az egyik korábbi döntős egy néhány négyzetméteres színpadon énekel kisszámú közönségnek.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3/5)

indie rock envoy koncertbeszámoló napokon2008.11.21. 11:33 – lánggitár

the Kolin a Rádayban

A másfél éve létező the Kolin már egy Universalos lemezszerződéssel a zsebében debütál a Yell into the Kazoo című albummal. Az lemez remek sajtófogadtatása mellett, a Jimmy c. számból készült videót (alább látható) sokan az egyik legjobb magyar klipként emlegetik. A zenekar szombaton este a Ráday klubban mutatja meg, hogy élőben mire képes. A the Kolin előtt a bemelegítés feladata a Nylon Me!-re és a Panic Radióra hárul, koncertek után pedig Tesco Disco reggelig.


indie pop program the kolin