2008.11.30. 10:13 – _fá_

A jók, és a rossz

MR2 Road Show (Turbo, Vad Fruttik, Zagar) @ Rockwell Galéria, Miskolc 2008.11.28.

Az MR2-turné elég jó muri, még ha a turné alatt leginkább azt kell érteni, hogy körbejárja az országot egy csomó petőfis díszlet, lévén a zenekarok cserélődnek. Miskolc a meglehetősen eklektikus Turbo – Vad Fruttik – Zagar pakkot kapta, aminél személy szerint el tudok képzelni jobbat is, ám Zságerék megjelenése bárhol biztosít egy bizonyos nézőszámot, ami Pataki Attila szülővárosának zenei ízlését tekintve igencsak fontos.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,6/5)

pop rock miskolc turbo electro vad fruttik zagar koncertbeszámoló2008.11.29. 19:57 – lánggitár

VIP jegyek ajándék sörrel Fish!-re, Blind Myselfre

December 7-én, este nyolc óra körül Fish!-koncert lesz az A38 Hajón, közvetlen azután, hogy fellépett tíz zenekar a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató keretében. Az eseményre van ötven darab VIP belépő, amivel nem csak ingyenes a bejutás, de egy doboz sör is jár mellé. Ugyanez vonatkozik a december 14-ei Blind Myself-koncertre is, ami szintén a Hajón lesz, szintén nyolckor, szintén tíz előzenekar után. Jelentkezni közvetlen a két főfellépőnél lehet, ezen, és ezen a mailcímeken.


rock metál hír program fish blind myself2008.11.29. 18:47 – lánggitár

Újra lesz Faith No More?

Az angol Kerrang! magazin úgy tudja valami bennfentestől, hogy jövőre ismét lesz Faith No More. Az informátor szerint számos fesztivállal tárgyalnak, illetve külön bulik szervezése is folyamatban van. A magazin megkérdezte Bill Gould basszusgitárost, hogy igazak-e a pletykák, aki tagadta a dolgot, de bizonyos fokig félre is beszélt. Szerinte egy ilyen hírnek a zenekartól magától kell érkeznie, ő pedig már vagy egy éve nem beszélt senkivel, és ha mondjuk Mike Pattont kérdeznék, akkor ő is ugyanezt mondaná. Egyébként nemrég az énekes is kétértelműen nyilatkozott a reunion ügyében. Szerinte nincs miért újjáalakulniuk, viszont vannak más dolgok, amit csinálhatnának együtt.


rock hír faith no more2008.11.28. 14:00 – Dankó Gábor

Új Turbo-dalcsokor

Jövő év elején kijön az első Turbo-nagylemez, ami a hazai Mars Volta-, és Wolfmother-rajongóknak igazán nagy öröm kell, hogy legyen, ugyanis a csapat semmiben nem marad el az említett két zenekar mögött (na jó, a Mars Voltánál nehéz jobbnak lenni). Mindezt mi a Turbo MySpace-oldaláról szűrtük le, ugyanis ott meghallgatható négy dal is a majdani CD-ről. Koncerten legközelebb most szombaton lehet őket elkapni a Dürer-Kertben, illetve akár ma este is, feltéve, ha éppen Miskolcon jár az ember.


rock hír turbo2008.11.28. 12:00 – _fá_

Odett, a tinisztár

Odett és a Go Girlz! – Pontos
(CLS)
2008

Magyarországon akármennyire is kasztrálva lett az MTV és az MR2 is, azért ezen médiumok tevékenységének köszönhetően csak elindult valami a popzenében. Nem mondanám, hogy minden bokorban találni minőséget, de például nőkben egész jól állunk: Péterfy Bori bármikor vállalható, Bocskor Bíborka is király lesz ha végre lerázza a Kaukázusos arcokat, Takáts Eszter pedig csak simán szimpatikus. Ők sem adtak ki örökké emlékezetes lemezeket, de legalább nyújtanak valami alternatívát az ötvenezredik Quimby, vagy rosszabb esetben Magna Cum Laude-koncert helyett.

Szerintünk: (2,5/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika indie pop takáts eszter varga zsuzsa odett és a go girlz2008.11.28. 10:00 – lánggitár

Újra lesz Jesus Lizard, meg Sleep is

Van ez az All Tomorrow's Parties fesztiválsorozat, ami mindig nagy dobás szokott lenni, mert olyan zenekarok lépnek fel rajta, akik alapból menőnek számítanak, csak itt ráadásul még össze is fújja őket a szél. Ilyesmi lesz a jövő májusi is a somerseti Mineheaden Angliában, mivel csak emiatt alakul újjá a stonernál is stonerebb Sleep (a High On Fire-es Matt Pike alapzenekara), valamint a noise rock-úttörő The Jesus Lizard is. Lesz amúgy most december 5-7-ig is egy ilyen buli ugyanitt, amire a csapatokat nem más válogatta, mint Mike Patton, valamint a Melvins. Ide bemásoljuk, kik játszanak akkor, csak, hogy minden rendes underground-hívő hanyatt vágódjon:


rock metál hír the jesus lizard mike patton sleep all tomorrows parties melvins2008.11.28. 08:00 – lánggitár

A Prodigy még él

Mindezt onnan tudjuk, hogy ingyenesen elérhetővé tették az Invaders Must Die dalt, ami a jövőre megjelenő, ugyanilyen című nagylemezük előfutára. Innen lehet letölteni ingyenesen a számot, de ez együtt jár azzal, hogy innentől kezdve hírlevelet is kap a delikvens Liam Howlett agyszüleményéről. Egyébként az album csak márciusban jön ki, úgyhogy addig ezzel kell beérniük a fanoknak.


hír electro prodigy invaders must die