2008.12.07. 09:00 – lánggitár

A pénzügyi válság miatt késik az ausztrál Metallica-turné?

Az elmúlt napokban annyira bedőlt az ausztrál dollár az amerikaival szemben, hogy az ottani koncertpromóterek erősen elkezdtek aggódni a most induló nyári koncert-, és fesztiválszezon miatt. Csak példaként: ha az ottani turnészervező megvett egy zenekart mondjuk 9 millió amerikai dollárért hónapokkal ezelőtt, kifizette rendben a 4,5 milliós előleget, akkor elvileg a maradékot majd most kéne. Ez a jelen állás szerint 7 millió ausztrál dollárt jelentene, míg júliusban mindez csak 4,6 millió volt.


metál ausztrália hír metallica világválság big day out2008.12.05. 20:47 – lánggitár

Satriani pereli a Coldplayt

Joe Satriani beperelte a Coldplayt, mivel szerinte az angolok plágiumot követtek el a Viva La Vida számukkal. A legendás gitáros szerint Chris Martinék egy az egyben átvettek részleteket a 2004-ben megjelent If I Could Fly című instrumentális dalából, így most bíróságon követel kártérítést. A Coldplaynek a Viva La Vida az egyik legnagyobb slágere, az egész világon a listák élén áll jelenleg is. A zenekar egyelőre még nem kommentálta az esetet. Mindenki döntse el maga kinek van igaza (ide kattintva egy tényleges elemzés is látható):


pop rock bulvár hír coldplay joe satriani2008.12.05. 16:48 – lánggitár

Rendhagyó tehetségkutató

Magyarország legmegszállottabb stúdiótechnikai- és hangszerőrültjeit tömörítő HitSpace pályázatot hirdet amatőr és profi zenekarok számára, amiben a jelentkezők egyetlen dallal indulhatnak. A nyertes főnyereménye, hogy elkészíthet egy háromszámos referenciaanyagot. Mindezt olyan kivételes körülmények között (olyan határidővel, költséggel, technikával, csapattal), ami a külföldi produkciók színvonalához mérhető, messze meghaladva a hazai kiadók által biztosított lehetőségeket. A közönség által megszavazott legjobb produkció 500.000 forint értékű vásárlási utalványt nyer. A verseny online keretek között zajlik. A jelentkezés feltételeiről részletesen a www.absolute.hu/rockspace oldalon lehet olvasni.


hír electro tehetségkutató hitspace2008.12.05. 13:11 – lánggitár

Brit producerrel dolgozik az EZ Basic

A Hocus Focus című 2007-es bemutatkozás után az EZ Basic megkezdte második, egyelőre még névtelen albumának felvételeit. A készülő lemez munkálatait George Shilling személyében profi, nemzetközileg is jegyzett producer segíti. Shilling előzőleg olyan együttesekkel és előadókkal dolgozott már együtt, mint például Blur, Primal Scream, 22-20s, My Bloody Valentine, The Fall, Steve Winwood, Cold Cut, Teenage Fanclub stb. A producer szabad kezet kapott a hangzás kialakításában, a teljes albumot ő fogja mixelni és maszterelni is. Jelenleg az ötödik dal keverésénél tart az anyag, amely az együttes szerint sokkal karcosabb, markánsabb és egységesebb lesz mint az első lemez.


indie hír ez basic george shilling2008.12.05. 11:01 – lánggitár

Nine Inch Nails 3D-ben

Trent Reznor úgy tervezi, hogy a jelenleg is tartó turnéját filmre viszi, de nem is akárhogyan: 3D-ben. A munkában James Cameron (ő rendezett jó pár Alient, Terminátort, Titanicot stb.) filmes csapata segíti, és elvileg még a moziban is bemutatják majd, de persze DVD-n, és BlueRayen tuti kiadják. Mindez 2009 elejére csúszott (eredetileg már idén lett volna belőle valami), mert különböző financiális és jogi problémák akadtak. Egyébként jövőre egy teljesen új produkcióval folytatja körútját a Reznor & Co., igaz egyelőre csak Ausztráliában, és lehet hosszú ideig ezek lesznek az utolsó NIN koncertek.


rock metál hír nine inch nails james cameron2008.12.05. 08:00 – lánggitár

Újráz a Bedlam

Igaz, hogy csak egyetlen koncert erejéig, de visszatér a 90-es évek elejének legendás hazai metal csapata, a Bedlam. Az 1988-ban, a Bay Area thrash-hullámmal érkező csapat, a fénymásolt-borítós, angol nyelvű, General Rejection és Dreamland in Misery című, kazettáról kazettára másolt demoival szerzett magának országos hírnevet. Az 1994-ben megjelent Inside Ash nagylemez már a kor szellemének megfelelően grunge-osabb hangvételű lett, majd egy évvel később a Szigeten el is búcsúztak a közönségtől.


metál hír bedlam2008.12.04. 14:45 – sixx

Az iTunes-on a Mötley az első

Év vége van, jönnek a különböző listák, mára egy olyan jutott, amit az iTunes kritikusai állítottak össze, mármint azok, akik hivatásszerűen dolgoznak az iTunes-nak és értékelik a zenét, nem pedig a szolgáltatást cinkelő emberek (csak a miheztartást végett). Meglepő a rock-kategória végeredménye, habár szívünket kissé melengeti is, mert ugye a lopott nick, meg minden: a 2008-as év legjobb rocknótája a Mötley Crüe Saints of Los Angeles című, valóban jól sikerült darabja lett, gratula innen is. A videón éppen Dave Letterman talkshowjában hakniznak.


itunes lista rock metál bulvár hajmetál2008.12.04. 09:22 – lánggitár

A U2 karácsonya Afrikáért

Hát persze, hogy a U2 ad ki karácsonyi dalt, méghozzá Bono legújabb projektjével, a (RED)WIRE-rel karöltve. Ez egy új letöltési oldal, ami elvileg tele lesz exkluzív tartalmakkal, és mindez azért, hogy Afrikát megmentsék a HIV-vírustól. Olyanok adják a nevüket ehhez, mint a Coldplay, Bob Dylan, az R.E.M., vagy Sheryl Crow. A U2 dala egy feldolgozás, méghozzá Greg Lake I Believe in Father Christmas című szerzeménye, ami videó formájában érhető el itt.


pop rock hír u2 redwire2008.12.03. 21:37 – lánggitár

Varietézik a hatvanéves Ozzy Osbourne

Ma töltötte be hatvanadik életévét Ozzy Osbourne. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy új területen is kipróbálja magát: a varietében. A műsort The Osbournes: Loud and Dangerous címmel jövő februárban kezdik sugározni az amerikai Fox csatornán. Állítólag lesznek benne zenés elemek, riportszerű felvételek, komédiázás és nyereményjátékok is. Ozzyt már a sima The Osbournes-sorozat miatt is támadták az ősrajongók, kíváncsiak leszünk ezután mit kap majd.


metál bulvár ozzy osbourne2008.12.03. 11:57 – -beth-

Jön, lát, győz

Óriás, Shapat Terror, Kiabátor @ Trafó Bár Tangó 2008.11.29.

Először tapasztaltam az utóbbi pár hónap során, hogy a Trafó Bár Tangó „színpad” előtti tere telítődött, mégpedig az Óriás zenekar lemezbemutató koncertje okán. Gondolhatná az ember lánya, hogy egyszerűen csak azért, mert szombat este volt, és a mulatni vágyó fiatalok ilyenkor könnyedén megtöltenek egy ekkorka helyet, de az igazság nem ez. Az igazság az, hogy az emberek ide szombat este; Óriás koncertre jöttek.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,4/5)

indie pop rock óriás trafó koncertbeszámoló shapat terror kiabátor