2008.12.20. 11:11 – lánggitár

Brian May nem tudta

Egy mostani interjújában Brian May elmondta, hogy fogalma sem volt Freddie Mercury szexuális beállítottságáról, úgyhogy mikor az énekes bejelentette melegségét, ő is meglepődött, de nem igazán foglalkozott vele: „Olyan emberrel beszélgetnek, aki megosztotta szobáját Freddel az első pár turnén, szóval igencsak jól ismertem őt.” – mondja May a brit Daily Expressnek – „Ismertem egy csomó nőjét, és biztos, hogy nem volt meleg barátja. Volt ugyan egy nagyon pici gyanú, de soha nem gondoltam őt melegnek.”


bulvár freddie mercury queen brian may2008.12.19. 16:18 – AronH

Kemény dió

Isten Háta Mögött - A kényelmetlen lemez
(Edge)
2008

Jó érzés tudni, hogy vannak vérprofi zenekarok, akik nem követnek trendet, szembenéznek a nehézségekkel, megoldást keresnek a kesergés helyett, és ha kötnek is kompromisszumot, nagyítóval kell bogarászni. Az Isten Háta Mögött (IHM) ez a kategória, és bár érezhetően büszkék rá, nem vágnak fel. Úgy cseperedtek az összes budapesti szórakozóhely dühöngöjét megtöltő popkult zenekarrá, hogy közben távol merészkedtek attól, ami egyezményesen könnyen emészthető, vagy befogadható. Aztán persze a nemzenés problémákat is megtanulták kezelni: ha a banda fele lelép külföldre, az itthon maradt fél nem duzzog, hanem megoldást talál.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,8/5)

lemezkritika pop rock metál ihm isten háta mögött a kényelmetlen lemez2008.12.19. 13:28 – lánggitár

Az Eagles Of Death Metal Budapesten

Idén új lemezt adott ki Heart On címmel az Eagles Of Death Metal, jövőre pedig be is mutatja ezt nekünk, ugyanis március 16-án fellépnek a Dürer-Kertben. Hogy egész pontosan kik lesznek Jesse Hughes mellett a színpadon, arról még fogalmunk sincs. Aki nem tudná, ez azért kardinális kérdés, mivel ebben a zenekarban dobol Josh Homme, aki főfoglalkozását tekintve a Queens Of The Stone Age énekese-gitárosa-főnöke, viszont mivel a tavalyi Szigeten is nélküle léptek fel, így valószínűsíthető, hogy most sem ő fog csapkodni. Vagy de, majd meglátjuk!


rock hír queens of the stone age eagles of death metal josh homme2008.12.19. 12:31 – Dankó Gábor

Miért váltott popra Chris Cornell?

Megtudtuk az okát, miért is váltott át rockról popra Chris Cornell! Történt ugyanis, hogy évekkel ezelőtt összebalhézott az akkori asszonnyal, így a nőszemély valamilyen furmányos módon elcsaklizta a Soundgarden volt énekesétől az összes gitárját (vagy tizenötöt). Na itt az ok! Nem volt szegénynek min játszania! Most viszont rettenetesen ünnepel hősünk, ugyanis sikerül a hangszereket visszaszereznie, igaz sokat kellett értük pereskedni. Örüljünk mi is, és reménykedjünk, hogy nem azt fogja csinálni velük, mint a honlapján található flash-háttéren.


gitár pop rock bulvár chris cornell2008.12.19. 11:12 – lánggitár

AC/DC – Bécs is sold out

Nemrég megírtuk, hogy az AC/DC folytatja tovább a jövőt tavasszal induló túráját a nyáron is, csak éppen akkor már óriási stadionokban lép majd fel. Van is a dátumok között egy bécsi állomás, jegy viszont nincs rá. December 17-én kezdték árulni, másnapra már nem volt, mint, ahogy a többi állomásra is többnyire elfogyott. Az acdc.com szerint csupán négyre lehet még kapni: Párizs, Amsterdam, London, és Dublin. Szóval, akik nagyon akar bugizni, az ezekre még mehet. Lehet jobban jár (még az utazással együtt is), mint hogy majd később vegyen feketén jegyet valami közelebbi helyszínre.


rock hír bécs acdc2008.12.19. 08:31 – lánggitár

Franz Ferdinand presented by NME

Az angol New Musical Express a Franz Ferdinandban látja a jövőt. Legalábbis most elég szoros az együttműködés köztük, ugyanis az NME futatja az FF mikrosite-ját, ami a jövő januárban megjelenő új, Tonight: Franz Ferdinand című lemezhez kapcsolódik. Az oldalon nyereményjáték, hírek, fotók, és természetesen letöltések vannak. Utóbbinál most is le lehet húzni egy új dalt, igaz koncertverzióban, de akkor is friss.


indie nme franz ferdinand hír2008.12.18. 15:59 – lánggitár

Midnight Mess

Karácsony után jön a zűrzavar - nincs ez másképp a Dürer Kertben sem, ahol december 27-én este Midnight Mess jelszó alatt tartanak elektronikus ceremóniát a hazai indie-electronica élet színe javával, külföldi különlegesség gyanánt pedig a méltán népszerű, brit Shitdisco zenekar örvendezteti meg az egybegyűlteket egy kiadós DJ-szettel. Fellép rajtuk kívül még Zságer Balázs, és öccse által alkotott elektronika-vicc-duó; a Demon Superior, aztán az egyre fokozottabban mozgolódó hazai Ektiv Crew vonzáskörzetéből a Tits & Clits, a szcéna másik nagy hazai sikervárományosa, a We Plants Are Happy Plants, és még sorolhatnánk.


program electro shitdisco demon superior we plants are happy plants