2008.12.31. 08:43 – _fá_

Szilveszteri válogatás, advanced by Lángoló Gitárok

A szilveszter általában egyet jelent a fekvehányással, ellenkező nemű barátok közötti szexszel, az először látott házigazda bútorainak összetörésével, meg egy csomó király dologgal. A probléma az, hogyha abban a kiváltságban részesül az ember, hogy jó zenéket szeret (és valljuk be, kevesen vagyunk ilyenek), akkor félre kell tenni legalább erre az éjszakára az ízlést, és elszenvedni valamelyik aktuális diszkó/metál sztár emberiség elleni bűntetteit.


pop rock buli szilveszter klip klipmegosztás2008.12.30. 13:57 – lánggitár

Hámori Gabi az első Locust On The Saddle klipben

Alább látható az első Locust On The Saddle klip, amit a Burn Outra készítettek a srácok. A legérdekesebb az egészben, hogy a videó főszereplője (természetesen a zenekar mellett) Hámori Gabriella színésznő, akit olyan filmekben láthattunk, mint a Szezon, az Állítsátok meg terézanyut!, vagy az Eszter hagyatéka. Itt a klip:


metál exkluzív burn out locust on the saddle hámori gabi2008.12.30. 09:21 – A/A

Az év magyar haknizenekara a Kaukázus?

Év vége van, ilyenkor gyakoriak az értékelések, összegzések, az év legfontosabb eseményeinek összefoglalása. Ebbe a trendbe passzol egy olyan hír, melyre egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet, mi pedig megosztjuk veletek. Szóval van ez a Kaukázus nevű zenekar, akik nagyon értenek a populista ideológiák gyártásához és a szomszédsrác-feeling tökéletesre csiszolásához. Dalaikat a 90-es évek boroskólagőzét konzekvensen konzerváló MR2  is szívesen játssza. Nos ez a zenekar 2008-ban összesen 29 koncertet adott Budapesten. Az adat valóságtartalmát ellenőriztük, tényleg 29 koncert volt. Ezzel valószínűleg leköröztek mindenkit, Fásy Ádámtól, Kasza Tiborig, még a plázadélutánokon tátogó playback-sztárocskákat is. Az eredményhez gratulálunk! Ha valaki tud esetleg olyan zenekart, előadót, aki több mint 29-szer lépett fel egy városban 2008-ban az jelezze, közzétesszük.


pop bulvár hakni kaukázus2008.12.30. 03:15 – lánggitár

A Peacetones az utolsó nap nyertese

Befejeződött az idei Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató-sorozat. Az utolsó napon főként pop-rock csapatok versenyeztek, a nyertes pedig a Peacetones lett, akik bő egy hete vállalták beugróként a fellépést az egyik döntős zenekar feloszlása miatt. Másodiknak futott be a Szlovákiából érkezett Waterfall. Ők több buszt is indítottak az eseményre, és ez meg is látszott az A38 telítettségként. Különdíjas pedig a Paint The Lilies lett.


pop rock hír waterfall tehetségkutató peacetones paint the lilies2008.12.29. 13:44 – Dankó Gábor

Az új Morbid Angel extrém lesz

Lehet sokan röhögnek a cím olvastán, hiszen a Morbid Angel lényegében az egyik (ha nem A) legjobb death metal együttes, ami már alapból extrém ugye, viszont ha megnézzük mit nyilatkozott Trey Azagthoth, akkor már nem is annyira furcsa. A gitáros ugyanis kifejtette, hogy az új lemez (ami 1995 óta az első lesz a klasszikus felállásból ismert David Vincent énekessel) egyfajta keveréke az összes régi anyaguknak, illetve új irányokba is lépkednek, ami ha tudjuk, hogy Azagthoth mostanában rengeteg hardcore-technót hallgatott, akkor félelemre/bizakodásra (kinek mire) ad okot. Mindenesetre az alábbi dal már erről az „I” betűvel kezdődő című lemezről van, és annyira nem is szokatlan:


metál hír morbid angel2008.12.29. 11:10 – lánggitár

John Lennon a túlvilágról beszél

Alább látható egy „társadalmi felhívás” amiben John Lennon kampányol a „technológiát a szegényeknek” ügy mellett. Természetesen Yoko Ono engedélyével használta fel hangját, illetve az arcát az „Egy laptop per gyermek” alapítvány, ami 140 fontért szállít napenergiával működő számítógépeket a világ legszegényebb területeire.


pop john lennon hír2008.12.29. 09:00 – sixx

Házibuli nyolcezer haverral

Tankcsapda @ Főnix csarnok 2008.12.27

Amikor 1989-ben a Szfinx nevű debreceni formációnak roadoltam haveri alapon, nem gondoltam volna, hogy egy berettyóújfalui bulin, aminek a tétje, ha jól emlékszem egy ORI-engedély volt (ennek híján annak idején nem lehetnett csak úgy fellépni), egy olyan formáció születését látom majd, ami 19 évvel később már negyedjére tölti meg a debreceni Főnix csarnokot (hivatalosan 8500 fő, de az első itteni bulin 10 000 feletti nézőszám volt). Lukácsék akkor még csak poénból nyomtak el pár feldolgozást, a dobok mögött még nem is Buzsik ült, és a minikoncert egy pontján tán még Hencz Csaba barátom is beszállt gitározni, de lehet, hogy ezt így utólag már csak a töménytelen mennyiségű cseresznyepálinka mondatja velem. Mindenesetre ha valaki akkor azt mondja nekem, hogy a Tankcsapda ilyen fényes karriert fut be majd' húsz év alatt, körberöhögöm, az biztos.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (3,5/5)

rock debrecen tankcsapda koncertbeszámoló