2009.02.08. 12:22 – SCs

Metáljampec Dániából

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Volbeat @ Diesel 2009.02.06.

No, kérem szépen, sok mindent láttam már metálkoncerten, de olyanra nem emlékszem, hogy az énekes két szám között előkapja a fésűjét, és szépen belövi a sérót. A dán Volbeat tavalyi Sziget utáni második budapesti fellépése, tegnap a Dieselben, ezt az élményt is megadta. Tisztára mint Travolta a Grease-ben, vagy az ötvenes évek jampecai, de Ford Farlaine is az eszembe jutott („a hajam, a hajam”). Szóval végtelenül menő volt.

Michael Poulsen amúgy sem egy magába forduló srác, a koncert közepén például a közönségből adott valakinek két papírpénzt (valódi euró volt, vagy csak kamu?, sajnos nem láttam), hogy vegyen rajta odakinn Volbeat-pólót, mert azzal is a zenekar zsebét tömi. Meg amikor már vagy harmadszor mondta, hogy milyen fucking nagyszerűek vagyunk mi, rajongók, akkor megkérdezte, hogy ugye most biztos azt hisszük, előző este is ugyanezt mondta Krakkóban az ottani rajongóknak, és persze azonnal biztosított mindenkit, hogy igen, ugyanezt mondta.

Ja, egyébként zenéltek is, kb. másfél órát, és ennek köszönhetően a nálam az első kettőnél alacsonyabb polcra helyezett Guitar Gangsters & Cadillac Blood lemez is a helyére került. Merthogy gyakorlatilag slágerparádé hangzott el, s ebben benne foglaltattak az eddig kevésbé kedvelt új album dalai is, amelyek semmivel sem rosszabbak, mint a többi. Legalábbis most ugyanúgy élveztem ezeket. Nehéz is lett volna nem élvezni, mivel egy jobbfajta házibulira emlékeztetett a koncert, ahol mindenki táncol, de legalábbis mozog így-úgy-amúgy, mindenki jól érzi magát, és mindenki sajnálja, hogy vége. Márpedig a tisztes telt háznyi tömegben valószínűleg kevesen voltak, akik nem így éreztek.

Nem tudom, mennyi muníció van még ebben a rockabilly metálban, mert már most egy icipicit önismétlőnek tűnik a dolog, de felőlem az eddigi három lemezzel is eljöhetnének ide félévente, tuti, hogy mindig megnézném őket. Elsőrangú koncertzenekar.

(A képek nem a helyszínen készültek.)

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,9/5)

volbeat koncertbeszámoló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása