2009.02.09. 10:02 – Dankó Gábor

Planték mindent vittek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyar idő szerint vasárnap éjszaka lezajlott az 51. Grammy-gála Los Angelesben, ahol több mint száz kategóriában osztották a zenei díjakat. Az este legnagyobb nyertese a Robert Plant & Alison Krauss-duó lett, akik öt nagy kategóriát is megnyertek: az év albuma, az év felvétele, a legjobb popkollaboráció, a legjobb country-kollaboráció, és a legjobb kortárs népzenei (Americana) album. Mellesleg ezzel Kraussnak már 26 Grammy-je van (a legtöbbet, 31-et, Solti György karmester nyerte eddig).

Sokat nyert még Lil Wayne (négyet), és a Coldplay (hármat). Utóbbi elvitte a legjobb rocklemez díját, illetve övék lett az év dala is. A legjobb alternatív lemez az In Rainbows lett a Radioheadtől, és ők még megnyerték a legjobb luxuscsomagolás díját is. Utóbbit Trent Reznor, a Nine Inch Nails agya úgy kommentálta a Twitteren: „A Ghosts simán lerombolja az In Rainbows luxuskiadását, semmi kétség”. Ez a klasszikus „savanyú a szőlő” effektus, ugyanis a NIN Ghost I-IV-ja is indult ugyanitt. (Talán nem kellett volna annyira szidni 2007-ben ezt a Grammy-gálát…)

A sima csomagolásért a Metallica vitte haza a kitüntetést, ráadásul ők még a legjobb metál előadók is lettek a My Apocalypse című dalukkal. A The Mars Volta sokak meglepetésére megnyerte a legjobb hard rock előadás díját. A legjobb rockelőadó a Kings Of Leon lett, a legjobb rockdalt pedig Bruce Springsteen írta. Rick Rubin pedig az év producere lett.

A legjobb amúgy, ha mindenki megnézi a komplett listát (a nyertesek előtt egy gramofon van). Mondjuk ebben az nincs benne, hogy a Blink-182 itt jelentette be, hogy újjáalakul, szóval a poppunkerek örülhetnek. Meg persze volt egy rakás sztárfellépő is, amik közül mi a Radioheadet raktuk be alulra, amíg le nem törlik...

Tehát akkor itt egy kis gyűjtés a nyertesekből:

Robert Plant & Alison Krauss - Rich Woman

Lil Wayne - Lollipop

The Mars Volta - Wax Simulacra

Coldplay - Viva La Vida

Radiohead - 15 Step GRAMMY AWARD PERFORMANCE


hír grammy coldplay robert plant



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása