2009.02.27. 08:00 – lánggitár

„Miért is nem lehetek egyszerre két helyen...”

…lehet, hogy Révész Sándornak ez nem megy, viszont az L.A. Gunsnak annál inkább. Történt ugyanis a múlt nyáron, hogy a zenekar fellépett egy Illinois-beli fesztiválon, miközben több mint ezer mérföldre egy másik amerikai államban is színpadon állt az L.A. Guns, ugyanabban az időben.

Természetesen az ügy hátterében a korábban együtt zenélő tagok közti névhasználati vita áll. Jelenleg ugyanis két L.A. Guns van. Nevezzük egyes számúnak a zenekaralapító-gitáros Tracii Guns vezetésével koncertező bandát, míg a kettes számú formációban a klasszikus éra énekese és dobosa, azaz Phil Lewis és Steve Riley játszik, csak az akkoridőszak dalaival.

A dobos azzal érvel, hogy a klasszikus dalok, amelyek a zenekar legsikeresebb időszakát szimbolizálják, csak és kizárólag az eredeti énekessel hitelesek, szerinte az emberek ezeket a számokat kizárólag Phil Lewis-szal a mikrofonnál akarják hallani. Ezzel szemben (az L.A. mellett egyben GN’R alapító) Tracii szerint a kettesszámú formáció nem más, mint kutyaütők gyülekezete, akikre korábban ő csak, mint alkalmazottakra tekintett.

Véleményének nyomatékosítására egy McDonald’s-os példával él a gitáros: „az, hogy a Mcdonald’s-ba felvesznek menedzsernek, még nem jelenti azt, hogy átveszed az egész céget”. Tracii terve egyébként az, hogy bíróságra viszi az ügyet, majd végleg lezárja az egész sztorit. De persze nem biztos, hogy ezt el is hisszük neki…


metál hír la gunsKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.