2009.10.09. 12:19 – lánggitár

Ulver-koncert Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Teljesen hivatalos hír, hogy 2010 február 20-án Budapesten, egész pontosan az A38-on ad koncertet a norvég Ulver. Tudni kell, hogy az 1993 óta létező zenekar idén május 30-ig nem adott soha koncertet. Akkor Lillehammerben léptek fel, ezt azóta még négy követte, idénre pedig van még két bejelentett dátum őszre, Londonban és Athénban. A hírek szerint a budapesti koncert lesz az egyik utolsó fellépése a zenekarnak, és aztán örökre levonulnak színpadról.

Aki esetleg nem lenne tisztában az Ulverrel: 1993-ban alakultak, az első három nagylemezüket a black metal kategóriába szokás sorolni, holott igazán csak a harmadik, a Nattens Madrigal igazán az. Ez viszont a szó legszorosabb értelmében az lett a sistergő gitárjaival, monoton kalapálásával, rossz hangzásával, veszett károgásával. Ezután rendkívül váratlan fordulatot tett a csapat, kiadott egy duplalemezt, amin William Blake The Marriage of Heaven And Helljét dolgozták fel, és ugyan itt még elég nagy teret kapott a gitár, de a durva ének teljesen eltűnt, és a gépies, drum and bass ütemek is jósoltak valamit. Méghozzá azt, hogy az Ulver végleg elhagyja a rock világát, és áttér az ambientes elektronikus zenére, amit néha már-már az emészthetetlenségig fejleszt. Ilyen például a Silence Teaches You How to Sing Ep 24 percnyi zaja. Az utóbbi időben viszont ismét közönségbarát lemezeket adtak ki, és valami miatt úgy érezték, hogy ezekkel már színpadra is állhatnak, vagy ki tudja mit gondoltak, mikor eldöntötték, kilépnek a stúdió világából.


metál hír program black electro ulver



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása