2009.12.10. 10:04 – gihi

Trip hop a tehetségkutatón – Beat Dis vs. Realistic Crew

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A magyar trip hop színtér (már ha van olyan) két prominens képviselője, a Realistic Crew és a Beat Dis lép fel december 12-én, szombaton este az A38 Hajón a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató harmadik fordulójának záróakkordjaként. Aki nem lenne képben a két zenekart illetően, az bátran töltögetheti legálisan a lemezeiket a honlapjaikról, készülődve a szombatra, ahol nem csak a Realistic Crew DJ setje zárja majd a koncerteket, hanem még az Akkezdet Phiai is fellép még vendég. Most a két főzenekarral olvashattok itt a Lángolón egy miniinterjút a fellépésre kihegyezve.

Mi szerintetek a legnagyobb előnye egy tehetségkutatós fellépésnek? Mit lehet a legjobban elrontani?
Realistic Crew - Berger Dalma: Az előnye az, hogy megismered a veled egy kategóriában, brancsban lévő pályatársakat, kapsz egy bizonyos rálátást dolgokra. Elrontani pedig nem nagyon lehet semmit. Pontosabban inkább úgy fogalmaznék, ha valaki érdekes, jó, izgalmas, az átjön mindenhogy.
Realistic Crew - Krizsó: Maximum azért lehet rontani, mert elképzelhető, hogy nem játszott egy zenekar még úgy, hogy tétje lett volna a fellépésnek és ezért túlságosan is lámpalázasak lesznek. Bár én 17 éves koromban játszottan először és utoljára egy tehetségkutatón, ott nagyon beégtünk.
Beat Dis - Csigó Tamás: Jó, hogy megmutathatod mit hoztál létre és adódik egy esély arra, hogy előrelépj. Kaphatsz elismerést, bíztató jeleket, hogy jó, amit csinálsz. A legjobb, ha olyanok véleményezik a fellépésedet, akiket zeneileg elismersz. Nyerhetsz hangszereket, stúdióidőt stb. kinek mi a fontos. Elrontani talán nem is lehet, vagy van benned kraft, vagy nincs.
Realistic Crew
Ismeritek bármelyik szombaton fellépő zenekart?
Realistic Crew - Berger Dalma: A Railway Station Dog ajánlkozott előzenekarnak, pár hónappal ezelőtt az Esclin Syndo Myspace-én. Bele is hallgattam, de szerintem kell nekik még egy pár év.
Realistic Crew - Krizsó: Én sajnos nem, de ez nem az ő hibájuk, egyszerűen nem követem a mai könnyűzenét, csak amit a pofámba nyomnak. 15 éve ezeket hallom, mindig ugyanaz az 5 zenekar.
Beat Dis - Csigó Tamás: Nem.

Milyen tanácsokkal látnátok el egy kezdő zenekart?
Realistic Crew - Berger Dalma: A legfontosabb az, hogy mit és miért akarnak játszani. Ha ezek a csapat energiával összhangban állnak, akkor abból, stílustól függetlenül, jó dolog fog születni, mert átjön az egység.
Beat Dis - Csigó Tamás: Szerintem fontos, hogy legyél benne a zenédben, amit játszol. Rengeteg jó zene van, ahonnan lehet meríteni, de akkor lesz azoktól különböző, ha hozzá tudod tenni saját magadat. Nyitottság kell és zenei alázat.

Ha most próbálnátok meg beindítani zenei pályafutásotokat, fontolóra vennétek, hogy beneveztek egy tehetségkutatóra?
Realistic Crew - Berger Dalma: Ezt már megtettem és meg is nyertük az Esclin Syndóval, ennek a tehetségkutatónak az ős-verzióját, amit akkor még nem ez volt a neve.
Realistic Crew - Krizsó: Lehetséges, mondjuk ha igazán izgalmas valami, akkor bárhol fel fog tűnni az embereknek, de mindenképp jó fórumnak tartom ezt.
Beat Dis - Csigó Tamás: Ja persze. Miért ne.

Mi minden történt mostanában a zenekar körül?
Realistic Crew - Berger Dalma: Úgy tűnik, hogy a zenekar végre egységes formát kezd ölteni, számtalan tagcsere után most egy nagyon jól működő kis társaság alakult ki. A harmadik albumot remélhetőleg ezzel a fix gárdával indítja majd Csabi és Krizsó.
Realistic Crew - Krizsó: Nálunk állandó Barátok közt van, ha most elkezdeném, karácsonyig nem lenne vége. Új dobosunk van Hárságyi Péter, ami megkavart pár dolgot. Változunk, mint mindig!
Beat Dis - Csigó Tamás: Letölthetővé tettük az összes albumunkat a honlapunkon (www.beatdis.hu). Az új lemezünk pár hét múlva kerül a boltokba és csináltunk egy projektet Analyze This néven most az év végén, hogy ne unatkozzunk. Énekel rajta Alba, Prieger Fanni, Ferenczy Gyuri, Heit Zsófi, közreműködnek vonósok, Csonti fúvós hangszereken, és van egy régebben elkészült szám is Zaidával.

Mivel zárjátok az évet?
Realistic Crew - Berger Dalma: Remélem fültanúja leszek egy Krizsó által előadott Nirvana feldolgozásnak.
Beat Dis - Csigó Tamás: Gondolom valami bulival Szilveszterkor.

Hol lehet elcsípni legközelebb egy koncertet?
Realistic Crew - Berger Dalma: December 12-én az A38 Hajón, december 17-én pedig akusztikus koncertünk lesz az MR2-ben.
Beat Dis - Csigó Tamás: Nem tudom.


interjú beat dis trip hop realistic crewKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása