2009.01.04. 22:20 – aliz

Búcsú a Fegyverektől – első rész

Budapest

A hidegrekord ugyan nem dőlt meg, a város ennek ellenére jégbe fagyott, mozdulatlan. Szombat éjjel teljesen kihalt volt a kedvenc belvárosi kocsmám, a Gödörben még egy egész hétig nincs program. Utálom, hogy minden újév álmosan indul, nyalogatja sebeit a kedves köz - ilyenkor nem marad más, takaróba bugyolálva várom az ébredést, és közben visszasírom az ünnepeket. Színes egyveleggel zártam az évet, van bőven összekaparnivaló emlékfoszlány: IndieKarácsony, Superbutt és társai Budapesten a PeCsában, aztán búcsúzóul tarisznyásrock turné Pécsett: 30y és Kispál.


rock metál pecsa trafó hangmás superbutt mangod ghouls lány az éjszakában2009.01.03. 17:14 – frostdemon

Klipmegosztás (Namesea, Lily Allen, Radiocriminals, PieOnEar, Suidakra)

Most még nem látszik, hogy milyen év lesz ez a klipek tekintetében, de semmiképpen ne ítélj elsőre, mert van itt most megint ultraszar és nagyon jó is. Azért, hogy ne bízd el magad, mindjárt a női vokál és nyál keveréke ül arcunkra a Namesea segítségével, akiket Lily Allen követ a maga kis semmijével, de lesz itt reményteli magyar feltörekvés a Radiocriminals, valamint PieOnEar zenekarok képében és a mindent eldöntő rossz is érkezik a Suidakra segítségével, aminek a megnézését csak felnőtt nézőknek ajánlom, mert a kisöcsém például lerágta a lábát miattuk…


pop rock metál lily allen pieonear suidakra klipmegosztás namesea radiocriminals2009.01.03. 13:26 – lánggitár

Van Der Graaf Generator a Müpában

A hetvenes évek elején nem csak a King Crimson, vagy a Genesis létezett a progresszív színtéren, hiába csak őket ismeri szinte mindenki. Ott volt még a Van Der Graaf Generator is (lehet a nevük miatt nem futottak be…), akik csupán népszerűségben maradtak el tőlük, minőségben nem. Ráadásul a Crimsonnal Collinsékkal ellentétben a VDGG 2005 óta újra aktív, úgyhogy semmi sem akadályozza meg őket, hogy a legutóbbi Trisector című lemezüket nekünk is bemutassák január 21-én a Művészetek Palotájában.


rock program müpa progresszív van der graaf generator2009.01.03. 09:45 – Janurik János

Erasure - Totális pop!

Közel 25 év, 13 stúdió-album, és két összegző válogatás után 2009. február 23-án itt az új Erasure produktum, mely nem más, mint az 1992. novemberében megjelent Pop! - The First 20 Hits folytatása, és egyben kibővítése. Az Erasure történetének első 40 kislemezes slágerét hivatott egy csokorba gyűjteni a Total Pop! The First 40 Hits címet viselő kompiláció, mely dupla CD-n, és digitális download formájában kerül majd a rajongókhoz.


pop hír erasure2009.01.02. 13:56 – AronH

Fakó tükör

Arcade Fire - Miroir Noir
(Szerzői kiadás)
2008-2009

A legmenőbb kanadai családi buli a 2004-es Funerallal egy csapásra robbant a köztudatba és zsebelte be az elismeréseket, hogy aztán 2007-ben a Neon Bible-lel rátegyenek még egy lapáttal. Az anyag megérdemelten végzett az év végi listák élmezőnyében. A hang, amit képviselnek egyedi, a karakterek szerethetőek, az album maga pedig változatos, profi munka. Az ezt követő turné több mint egy évig tartott, és most, bő másfél évvel később a zenekar jobb híján turnéfilmnek nevezhető kiadványt jelentetett meg, amely három különböző minőségben, három különböző áron tölthető le a külön erre fenntartott minioldalon, a DVD változat pedig legkésőbb márciusban jön.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (0/5)

film pop videó arcade fire miroir noir2009.01.02. 11:44 – Janurik János

Elkészült az új Depeche Mode-album

Még mielőtt a cím elolvasása után a legközelebbi lemezboltba rohanna a kedves olvasó, kérjük, vegyen nagy levegőt, és próbálja meg valahogy jövő év februárjáig kibírni, akkor mutatja be ugyanis a Depeche Mode új, Wrong címre keresztelt kislemezét. A dalból már hallhattunk egy rövidke ízelítőt a zenekar október elején, Berliben tartott sajtótájékoztatóján, mely részlet igen sokat ígérően csengett.


pop hír depeche mode2009.01.02. 09:27 – lánggitár

Travis Barker és DJ AM mindenkit beperelt

Mint ismeretes, a fenti két zenész pár hónapja lezuhant egy repülővel, minek következtében súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A hat utas közül ők ketten élték csak túl a szerencsétlenséget, igaz mostanra már teljesen fel is épültek, olyannyira, hogy mindenkit bepereltek, akinek, vagy aminek csak egy kicsi köze is volt a balesethez. Még a két halott pilóta vagyonára is igényt tartanak (szerintük nem voltak a szakmájuk legjobbjai), azon kívül, hogy az alábbi cégek ellen is pert indítanak: Clay Lacy Aviation, Global Exec Aviation, Inter Travel & Services Inc, Goodyear Tire and Rubber Co, és a Learjet. És, hogy miért perelnek? Ezért: a fájdalom és szenvedés miatt, a kiesett jövedelem miatt, tulajdon elvesztése miatt, múltbéli és jövőbeni egészségügyi kiadások miatt. Az alábbi videókon Travis dobol, AM kever:


rock bulvár electro dj am travis barker2009.01.01. 17:34 – lánggitár

Az AC/DC ír alá a legszívesebben

Érdemes megnézni ezt a képet itt oldalt. Ha valaki nem jönne rá, ő Angus Young az AC/DC örökmozgó gitárosa. Most éppen azzal büszkélkedhet, hogy a kanadai autogram-gyűjtők őt választották a legjobb aláírás-adónak, de a zenekar többi tagja sem panaszkodhat (alább van egy videó is erről, ahol főként Brian Johnson énekest láthatjuk mókázni). Mindezt a HoundsTV.com tette közzé, ami a jók közé sorolta még a Coldplay tagjait is. A legrosszabb viszont a két volt Led Zeppelin-zenész, Robert Plant, és Jimmy Page lett. Utóbbi egyenesen kijelentette, hogy végleg befejezte ezt a tevékenységet.


rock bulvár led zeppelin acdc autogram2009.01.01. 16:38 – lánggitár

Torta Lars Ulrich arcába

Ugyan nem egy friss (pláne nem hírértékű) cucc ez, de így január elsején inkább nem terhelnénk az agyakat ennél bonyolultabb dolgokkal. Szóval az alábbi videó vége felé Lars Ulrich (ő a Metallica dobosa) kap egy tortát az arcába, de lényegében az egész ember egy merő hab lesz, amit aztán szétken James Hetfielden (ő a Metallica gitáros-énekese) is, természetesen mindezt a színpadon művelik. Hogy mért? Mert ekkor lett 45 éves a sokat beszélő kisnövésű dán emigráns.


metál bulvár metallica lars ulrich