2009.01.04. 22:20 – aliz

Búcsú a Fegyverektől – első rész

Budapest

A hidegrekord ugyan nem dőlt meg, a város ennek ellenére jégbe fagyott, mozdulatlan. Szombat éjjel teljesen kihalt volt a kedvenc belvárosi kocsmám, a Gödörben még egy egész hétig nincs program. Utálom, hogy minden újév álmosan indul, nyalogatja sebeit a kedves köz - ilyenkor nem marad más, takaróba bugyolálva várom az ébredést, és közben visszasírom az ünnepeket. Színes egyveleggel zártam az évet, van bőven összekaparnivaló emlékfoszlány: IndieKarácsony, Superbutt és társai Budapesten a PeCsában, aztán búcsúzóul tarisznyásrock turné Pécsett: 30y és Kispál.


rock metál pecsa trafó hangmás superbutt mangod ghouls lány az éjszakában2009.01.03. 17:14 – frostdemon

Klipmegosztás (Namesea, Lily Allen, Radiocriminals, PieOnEar, Suidakra)

Most még nem látszik, hogy milyen év lesz ez a klipek tekintetében, de semmiképpen ne ítélj elsőre, mert van itt most megint ultraszar és nagyon jó is. Azért, hogy ne bízd el magad, mindjárt a női vokál és nyál keveréke ül arcunkra a Namesea segítségével, akiket Lily Allen követ a maga kis semmijével, de lesz itt reményteli magyar feltörekvés a Radiocriminals, valamint PieOnEar zenekarok képében és a mindent eldöntő rossz is érkezik a Suidakra segítségével, aminek a megnézését csak felnőtt nézőknek ajánlom, mert a kisöcsém például lerágta a lábát miattuk…


pop rock metál lily allen pieonear suidakra klipmegosztás namesea radiocriminals2009.01.03. 13:26 – lánggitár

Van Der Graaf Generator a Müpában

A hetvenes évek elején nem csak a King Crimson, vagy a Genesis létezett a progresszív színtéren, hiába csak őket ismeri szinte mindenki. Ott volt még a Van Der Graaf Generator is (lehet a nevük miatt nem futottak be…), akik csupán népszerűségben maradtak el tőlük, minőségben nem. Ráadásul a Crimsonnal Collinsékkal ellentétben a VDGG 2005 óta újra aktív, úgyhogy semmi sem akadályozza meg őket, hogy a legutóbbi Trisector című lemezüket nekünk is bemutassák január 21-én a Művészetek Palotájában.


rock program müpa progresszív van der graaf generator2009.01.03. 09:45 – Janurik János

Erasure - Totális pop!

Közel 25 év, 13 stúdió-album, és két összegző válogatás után 2009. február 23-án itt az új Erasure produktum, mely nem más, mint az 1992. novemberében megjelent Pop! - The First 20 Hits folytatása, és egyben kibővítése. Az Erasure történetének első 40 kislemezes slágerét hivatott egy csokorba gyűjteni a Total Pop! The First 40 Hits címet viselő kompiláció, mely dupla CD-n, és digitális download formájában kerül majd a rajongókhoz.


pop hír erasure2009.01.02. 13:56 – AronH

Fakó tükör

Arcade Fire - Miroir Noir
(Szerzői kiadás)
2008-2009

A legmenőbb kanadai családi buli a 2004-es Funerallal egy csapásra robbant a köztudatba és zsebelte be az elismeréseket, hogy aztán 2007-ben a Neon Bible-lel rátegyenek még egy lapáttal. Az anyag megérdemelten végzett az év végi listák élmezőnyében. A hang, amit képviselnek egyedi, a karakterek szerethetőek, az album maga pedig változatos, profi munka. Az ezt követő turné több mint egy évig tartott, és most, bő másfél évvel később a zenekar jobb híján turnéfilmnek nevezhető kiadványt jelentetett meg, amely három különböző minőségben, három különböző áron tölthető le a külön erre fenntartott minioldalon, a DVD változat pedig legkésőbb márciusban jön.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (0/5)

film pop videó arcade fire miroir noir2009.01.02. 11:44 – Janurik János

Elkészült az új Depeche Mode-album

Még mielőtt a cím elolvasása után a legközelebbi lemezboltba rohanna a kedves olvasó, kérjük, vegyen nagy levegőt, és próbálja meg valahogy jövő év februárjáig kibírni, akkor mutatja be ugyanis a Depeche Mode új, Wrong címre keresztelt kislemezét. A dalból már hallhattunk egy rövidke ízelítőt a zenekar október elején, Berliben tartott sajtótájékoztatóján, mely részlet igen sokat ígérően csengett.


pop hír depeche mode2009.01.02. 09:27 – lánggitár

Travis Barker és DJ AM mindenkit beperelt

Mint ismeretes, a fenti két zenész pár hónapja lezuhant egy repülővel, minek következtében súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A hat utas közül ők ketten élték csak túl a szerencsétlenséget, igaz mostanra már teljesen fel is épültek, olyannyira, hogy mindenkit bepereltek, akinek, vagy aminek csak egy kicsi köze is volt a balesethez. Még a két halott pilóta vagyonára is igényt tartanak (szerintük nem voltak a szakmájuk legjobbjai), azon kívül, hogy az alábbi cégek ellen is pert indítanak: Clay Lacy Aviation, Global Exec Aviation, Inter Travel & Services Inc, Goodyear Tire and Rubber Co, és a Learjet. És, hogy miért perelnek? Ezért: a fájdalom és szenvedés miatt, a kiesett jövedelem miatt, tulajdon elvesztése miatt, múltbéli és jövőbeni egészségügyi kiadások miatt. Az alábbi videókon Travis dobol, AM kever:


rock bulvár electro dj am travis barker