2009.03.15. 16:00 – mista

Jubileumot ünnepel idén a legendás Warp Records

Idén ünnepli huszadik születésnapját az elektronikus zene történetének, sőt, egyesek szerint az elmúlt negyed század zenetörténetének egyik legjelentősebb, legfontosabb, legmeghatározóbb kiadója, a Warp Records. Ennek örömére a cég idén többek között zenés-filmes mulatságokat szervez a világ néhány nagyvárosában, nagyon és kevésbé exkluzív kiadványokat jelentet meg meghatározó zenészei mostanáig kiadatlan, vagy egészen új munkáiból, sőt, ősszel egy húsz számból álló, meghatározónak szánt retrospektív válogatást is kiad majd. Utóbbin a számok felét a közönség szavazatai határozzák meg. (Mi pedig a tovább után olvasható szövegbe tettünk néhány meghatározó videót a kiadó néhány meghatározó zenészétől és zenekarától.)


indie pop rock hír electro idm warp records2009.03.14. 12:00 – frostdemon

Klipmegosztás (Ghost of Tom Joad, Little Cow Melancholics, Testament, Röyksopp, Ektomorf, Detsorgsekalf)

A héten ismét jól megnézzük az olyan friss videókat, mint a Ghost of Tom Joad, a Kistehén angolul, meg ilyenek. Meg persze zúzunk is, mert lesz Testament, hogy az öregebbek is örüljenek, de gondolunk a fiatalokra is, akik kapnak Röyksoppot, Static X-et és egy kis Ektomorfot is. Végül együtt halunk meg a réten. Jó szórakozás!


röyksopp ektomorf testament klipmegosztás ghost of tom joad little cow melancholics detsorgsekalf2009.03.13. 11:00 – lánggitár

Reznor mondja, Cornell szar

Az egész világ megrökönyödve áll Chris Cornell legújabb szólólemeze előtt. Az újságírók természetesen ki is fejtik mit gondolnak róla, de a zenészek egészen eddig még nem boncolgatták a témát. Most Trent Reznor, a Nine Inch Nails agya fejtette ki véleményét egészen frappánsan a Twitteren: „Ismeritek azt az érzést, amikor valaki annyira égeti magát, hogy már te érzed kényelmetlenül magad? Hallottátok Chris Cornell lemezét? Jézus!” Szóval nézzük inkább meg, hogy játszik együtt a NIN, és a Dillinger Escape Plan:


pop rock bulvár hír nine inch nails chris cornell2009.03.13. 10:00 – mista

A legmenőbb kövér, leszbikus énekesnő és zenekara a Petőfin

Ha a múlt héten azt írtuk, szinte már örülünk, akkor most kifejezetten örülünk annak, ami ma este tizenegy és éjfél között fog szólni hazánk egyetlen hosszútávon elviselhető, mi több, kifejezetten hallgatható országos rádióadóján az MR2-n. Merthogy a The Gossip egyik koncertje lesz az Elevenben ekkor. Ajánljuk!


indie nme punk pop rock videó hír program electro mr2 the gossip2009.03.13. 08:00 – Dankó Gábor

Amber Smith menni Amerika (interjú online klippremierrel)

Jövő héten az Amber Smith elutazik az USA-ba, hogy ott két koncertet is adjon a South by Southwest fesztiválon, de előtte még megjelentetnek egy USB-kislemezt, rajta az eddig még nem hallott Time című dallal, illetve annak klipjével és remixekkel. Holnap ezt be is mutatják a Corvintetőn élőben, most pedig Poniklo Imre énekes beszél nekünk egy kicsit errőé-arról (plusz természetesen online klippremier itt alább a Lángolón):


interjú exkluzív amber smith2009.03.12. 14:00 – AronH

Club Venszdéj #9

Enyhe szláv különkiadás lett a heti Venszdéj – itt van a Tesla Boy moszkvából, és a szlovákok monoklis potméterhuszára, Que. Horvátországban most megnézheted, hogy a Klaxons tényleg fekete rnb zenekar lett-e, nőies nők remixelnek tökös férfiakat, audiovizuálisan jelentkezik a Simian Mobile Disco, és itt van a magyar Dirty Monkeez új száma is. Heti szubjektív blogfilter, ha jobbat találtál, alázz be alant!


pop electro club venszdej