2009.03.22. 17:44 – kbp

A várakozás jutalma

The Bedlam @ Diesel 2009.03.20.

Amikor 1996-ban megállt a The Bedlam (kamaszéveim kedvenc magyar zenekara), sajnáltam a dolgot, de amennyire beleláttam a zenekar működésébe, egyáltalán nem lepődtem meg. A csapat tagjai teljesen magukra maradva küzdöttek fővárosi létben és úgy profi szinten zenélni nem lehetett. Bíztam benne, hogy lesz folytatás, de semmiképpen sem olyan körülmények között, ahogy a '95/’96 körül működött a dolog.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4/5)

metál koncertbeszámoló bedlam2009.03.22. 15:46 – Dankó Gábor

A 2009-es Sziget első nevei

Ting TingsÉv eleje óta jöttek itt sorban a hírek, hogy kik lépnek fel a nagy európai fesztiválokon, egyedül a mi legnagyobb bulinkról, a Szigetről nem tudtunk semmit, csak pletykákat. Most viszont már itt van az első hivatalos hír a fellépőkről, amik közül hirtelen nem is tudjuk kiválasztani melyik a legnagyobb név, szóval inkább nézzük sorjában. (Annyit azért elárulunk a bevezetőben, hogy nulladik napos fellépő még nincs, tehát lehet még reménykedni nagy névben.)


fesztivál sziget hír2009.03.21. 15:10 – _fá_

Film John Lennonról

A Rubber Soul lemezen hallható Nowhere Manre utalva cselesen Nowhere Boy címmel életrajzi film készül minden békeharcos legnagyobbikáról, John Lennonról. A prodzsektben olyan színészek kapnak szerepet, mint Aaron Johnson – ő lesz John – és az Angol betegből ismerős Kristin Scott Thomas, aki John nagynénjét fogja alakítani. Maga a film középpontjában a nagynéni, és az anya harca áll majd Lennon felügyeleti jogáért, de szó lesz benne a Beatles Németországba való távozásáról, és egyéb fincsi dolgokról. Ha a Weinstein Company a tervek szerint halad, akor 2010 januárjára kész is lesz a mozi. Klikk és hallgassunk zenét!


film john lennon beatles2009.03.20. 15:00 – mista

A dEUS zenél este a Petőfin

Ma este megint lesz Eleven, úgyhogy megint van egy koncert, amit ingyen, karosszékből, az alkotókat és kiadójukat borzalmasan megkárosító (muhaha) letöltés nélkül hallgathat meg az, akinek nincs jobb programja péntek estére. Az MR2 tizenegytől éjfélig már megint egy, a franciaországi Belfortban, a Les Eurockeennes Fesztiválon rögzített koncertet ad, mint az elmúlt hetekben folyamatosan. Ma a belga dEUS zenél.


indie pop rock videó hír program electro mr2 deus2009.03.20. 10:52 – Dankó Gábor

A Nirvana nem jövedelmező

A Primary Wave nevű cég még három éve lett 50%-os tulajdonosa a Nirvana-dalok szerzői jogainak, mikor megvásárolták azt Kurt Cobain özvegyétől, Courtney Love-tól, 50 millió dollárért. Akkor úgy gondolták ennél simán többet termelhet a néhai zenekar, hiszen lépten-nyomon minden idők legjobb, legmeghatározóbb lemezei között szerepel a Nevermind a mai napig. Nos, tévedtek.


rock hír nirvana2009.03.20. 10:00 – _fá_

Zeitgeist

Yeah Yeah Yeahs – It's Blitz
(2009 Interscope)

A Yeah Yeah Yeahs új lemeze a legjobb példa rá, hogy mennyit változott a közízlés 2003 óta. Erre az évre datálható a Fever to Tell című bemutatkozásuk kiadása, és nem hinném, hogy nagyot mondok vele, hogy az a lemez mára a Strokes és társai által elindított gitárreneszánsz egyik legfontosabb darabja. Semmi erőlködés, zajos gitárok, punkos hangvétel, mindezt megkoronázva Karen O-val, akinek úgy sikerült egy darabig szexszimbólummá válnia, hogy még csak nem is szép – bizonyítja ezt egy el nem fogadott Playboy-felkérés. Ez utóbbi azért különösen meglepő, mert Karen sokkal jobban emlékeztet Oláh Ibolyára, mint Pamela Andersonra.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika pop yeah yeah yeahs