2009.03.22. 17:44 – kbp

A várakozás jutalma

The Bedlam @ Diesel 2009.03.20.

Amikor 1996-ban megállt a The Bedlam (kamaszéveim kedvenc magyar zenekara), sajnáltam a dolgot, de amennyire beleláttam a zenekar működésébe, egyáltalán nem lepődtem meg. A csapat tagjai teljesen magukra maradva küzdöttek fővárosi létben és úgy profi szinten zenélni nem lehetett. Bíztam benne, hogy lesz folytatás, de semmiképpen sem olyan körülmények között, ahogy a '95/’96 körül működött a dolog.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4/5)

metál koncertbeszámoló bedlam2009.03.22. 15:46 – Dankó Gábor

A 2009-es Sziget első nevei

Ting TingsÉv eleje óta jöttek itt sorban a hírek, hogy kik lépnek fel a nagy európai fesztiválokon, egyedül a mi legnagyobb bulinkról, a Szigetről nem tudtunk semmit, csak pletykákat. Most viszont már itt van az első hivatalos hír a fellépőkről, amik közül hirtelen nem is tudjuk kiválasztani melyik a legnagyobb név, szóval inkább nézzük sorjában. (Annyit azért elárulunk a bevezetőben, hogy nulladik napos fellépő még nincs, tehát lehet még reménykedni nagy névben.)


fesztivál sziget hír2009.03.21. 15:10 – _fá_

Film John Lennonról

A Rubber Soul lemezen hallható Nowhere Manre utalva cselesen Nowhere Boy címmel életrajzi film készül minden békeharcos legnagyobbikáról, John Lennonról. A prodzsektben olyan színészek kapnak szerepet, mint Aaron Johnson – ő lesz John – és az Angol betegből ismerős Kristin Scott Thomas, aki John nagynénjét fogja alakítani. Maga a film középpontjában a nagynéni, és az anya harca áll majd Lennon felügyeleti jogáért, de szó lesz benne a Beatles Németországba való távozásáról, és egyéb fincsi dolgokról. Ha a Weinstein Company a tervek szerint halad, akor 2010 januárjára kész is lesz a mozi. Klikk és hallgassunk zenét!


film john lennon beatles2009.03.20. 15:00 – mista

A dEUS zenél este a Petőfin

Ma este megint lesz Eleven, úgyhogy megint van egy koncert, amit ingyen, karosszékből, az alkotókat és kiadójukat borzalmasan megkárosító (muhaha) letöltés nélkül hallgathat meg az, akinek nincs jobb programja péntek estére. Az MR2 tizenegytől éjfélig már megint egy, a franciaországi Belfortban, a Les Eurockeennes Fesztiválon rögzített koncertet ad, mint az elmúlt hetekben folyamatosan. Ma a belga dEUS zenél.


indie pop rock videó hír program electro mr2 deus2009.03.20. 10:52 – Dankó Gábor

A Nirvana nem jövedelmező

A Primary Wave nevű cég még három éve lett 50%-os tulajdonosa a Nirvana-dalok szerzői jogainak, mikor megvásárolták azt Kurt Cobain özvegyétől, Courtney Love-tól, 50 millió dollárért. Akkor úgy gondolták ennél simán többet termelhet a néhai zenekar, hiszen lépten-nyomon minden idők legjobb, legmeghatározóbb lemezei között szerepel a Nevermind a mai napig. Nos, tévedtek.


rock hír nirvana2009.03.20. 10:00 – _fá_

Zeitgeist

Yeah Yeah Yeahs – It's Blitz
(2009 Interscope)

A Yeah Yeah Yeahs új lemeze a legjobb példa rá, hogy mennyit változott a közízlés 2003 óta. Erre az évre datálható a Fever to Tell című bemutatkozásuk kiadása, és nem hinném, hogy nagyot mondok vele, hogy az a lemez mára a Strokes és társai által elindított gitárreneszánsz egyik legfontosabb darabja. Semmi erőlködés, zajos gitárok, punkos hangvétel, mindezt megkoronázva Karen O-val, akinek úgy sikerült egy darabig szexszimbólummá válnia, hogy még csak nem is szép – bizonyítja ezt egy el nem fogadott Playboy-felkérés. Ez utóbbi azért különösen meglepő, mert Karen sokkal jobban emlékeztet Oláh Ibolyára, mint Pamela Andersonra.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika pop yeah yeah yeahs2009.03.20. 08:00 – lánggitár

Új Converge-instrumentál

Alább mindenki bepillantást nyerhet egy új Converge-szerzeménybe, ami valószínűleg az idén megjelenő nagylemezen lesz majd rajta. A dal még ének nélküli változatban hallható. Arra csak tippünk van, hogy a sarokban kuporgó alak az Jacob Bannon énekes lehet, aki biztos a lehető legmélyebb tartalmú szövegeken filozofál (vagy éppen valami képet fest), miközben társai nyomják a még mindig zajos, kaotikus poszt hardcore-jukat:


metál hardcore hír converge2009.03.19. 16:44 – Dankó Gábor

Klipmegosztás extra: az új AC/DC-videó

A világpremierrel egy időben nálunk is bemutatták az új AC/DC-klipet, amit az Anything Goes-ra készített a veterán rock&roll csapat. Igazából semmi nagy durranást nem várhatunk tőle, sima koncertvideó, akinek bejön az AC/DC, annak ez is be fog. Alább megnézhető az anyag, de ezen az oldalon is megtalálható, ráadásul elvileg itt még jegyet is lehet nyerni a teltházas hétfői bulira (mert ugye március 23., Budapest Sportaréna, AC/DC-koncert).


rock acdc klipmegosztás2009.03.19. 14:00 – AronH

Club Venszdéj #10

Új lemezzel jön a közeli jövőben a francia Phoenix, a nem annyira közelő jövőben pedig Peaches. Büntetős Prodigy err... tisztelgés, új Justice (nem), Chris Cornell cicanadrágban napszemüveggel new wave hajjal, videoklip Svédországból. Kattintás után mindaz ami szubjektív szűrőnkön fennakadt a blogoszféra heti terméséből. Jobbat találtál? Alázz be alant!


pop electro club venszdej