2009.03.29. 15:35 – frostdemon

Klipmegosztás (Melissa Auf der Maur, Eluveitie, Yeah Yeah Yeahs, Amon Amarth, Metallica, In Flames, Angertea)

A héten lesz Melissa Auf der Maur, Eluveitie, Yeah Yeah Yeahs és még sokan mások, mint például az Amon Amarth, a Metallica és az In Flames. De aki ennyivel nem elégszik meg és szereti a jó ételt, a szép szót, az még az Angertea-klipre merenghet egy jót.


yeah yeah yeahs metallica angertea melissa auf der maur in flames amon amarth klipmegosztás eluveitie2009.03.28. 14:00 – _fá_

Ákos nyit a VOLTon

A béna Dave Gahan-klónból az egyik legtöbb embert megmozgató művész úrrá vált Ákos nyitja majd a VOLT Fesztivált idén. A buliban az lesz különleges, hogy szemben az összes többi koncerttel, Ákos a fesztivál korábbi helyszínében, a Soproni Sportcentrum nagytermében tartja fellépését július 1-jén, mivel szerinte csak és kizárólag csarnokokban lehet az aktuális produkcióját bemutatni.


fesztivál ákos volt2009.03.28. 12:32 – lánggitár

Metallica-reunion

Nyolc év után ismét fellép a Metallicával Jason Newsted basszusgitáros, aki 1986-ban, a buszbalesetben elhunyt Cliff Burtont váltotta a poszton, és egészen 2001-ig bírta a sanyarú, kirekesztett sorsot Hetfieldék mellett. A legendás zenekari összeomlásban már nem is vett részt, sőt, lényegében a távozása váltotta ki az egészet. Most viszont április 4-án beiktatják a Metallicát a rock&roll halhatatlanjainak a csarnokába, és ide Newsted is meghívást kapott, még a színpadra is. Állítólag nem akarják azt a balhét, ami a Blondie tagjai között volt ugyanezen eseményen 2006-ban, mikor Debbie Harry nem engedte Frank Infante-nek és Nigel Harrisonnak, hogy egy színpadon legyenek vele.


metál hír metallica newsted2009.03.28. 10:00 – _fá_

Celebek feat. The Lemonheads

A Lemonheads nyáron új lemezt ad ki, mégpedig egy feldolgozáslemezt, amin a kultzenekar átgondolja többek közt Leonard Cohen, és Gram Parsons dalait is. Plusz érdekesség, hogy két bulvárkedvenc is tiszteletét teszi Evan Dandonál a stúdióban, hogy vendégénekeljen egyet, ráadásul egyik sem a zenei életből ismert figura: Kate Moss, akinek ezek alapján van valami perverz vonzódása a drogokkal a kelleténél komolyabb kapcsolatba került emberekhez, a Dirty Robot című Arling & Cameron feldolgozásban fog énekelni, Liv Tyler pedig a Hey, That's No Way To Say Goodbye névre hallgató Leonard Cohen újraértelmezésben háttérvokálozik majd. A pontos megjelenés június 23, a cím Varshons, a teljes tracklist pedig alant.


the lemonheads leonard cohen kate moss liv tyler2009.03.27. 18:00 – _fá_

Green Day-lemez a kanyarban

A 15 éves punkok kedvencéből egész megdöbbentő módon az "igényes embereket" kiszolgáló csúcsprodukcióvá vált Green Day végre bejelentette a következő lemezének megjelenési dátumát, ami az első stúdiólemez lesz a hatalams ovációt kapott American Idiot óta. A 21st Century Breakdown című lemez megjelenési időpontja világszerte május 15. Részletek klikk után.


green day hír know your enemy2009.03.27. 15:00 – mista

Ezen a héten a Vad Fruttik zenél az Elevenben

Amióta rendszeresen írunk arról, hogy mi lesz péntek este az adott héten az MR2 Eleven című műsorában, most fordul elő másodjára, hogy magyar zenekar koncertje szól tizenegytől éjfélig az adón. Egyszer volt már egy Jamie Winchester & Hrutka Róbert-koncert, amit akkor direkt nem ajánlottunk, ma viszont a Vad Fruttik zenél, akiket azért meg lehet hallgatni.


pop rock videó hír program electro vad fruttik mr2 easy life natural2009.03.27. 12:00 – lánggitár

Új The Mars Volta-lemez a nyáron

Szépen lassan beindul a Mars Volta körüli marketing-gépezet, mivel eléggé úgy tűnik, hogy június 19-én megjelenik a legújabb nagylemezük Octahedron címmel (de a pletykák szerint már az azutáni is készen van). Elvileg ez az utolsó munkájuk az Universal kiadónak, és így felszabadulnak azon béklyó alól, hogy évente csak egy soralbumot jelentethetnek meg. Azt is beszélik, hogy azért csinált Omar Rodriguez-Lopez gitáros ennyi szólócuccot (legtöbbször a Volta többi tagjával), mivel meg volt kötve a keze a kiadó által, így viszont már majd nem kell ezzel törődniük. Na, most, hogy ez jó hír-e, vagy sem azt mindenki döntse el maga. Az viszont mindenképpen az, hogy a nyáron megint jönnek Európába. Aki kíváncsi a dátumokra, kattintson tovább:


rock hír mars volta2009.03.27. 08:52 – A/A

Budapest felett az égbolt felhőtlen

Rolls Frakció @ Diesel Club 2009.03.25.

A sokak által hallgatott és néhányak által sokszor elhallgattatott Rolls Frakció 1978-ban alakult, a honi korszellemnek megfelelően valahol a Piramis- és Korál-féle orgonás hard rock vonalon. A zenekar stílusa szép lassan alakult át a rockból a korai poszt-punk, new-wave vonalba, egyre izgalmasabb dalok születtek, míg a gyakran falakba ütköző zenekar szövegei, megjelenése egyre inkább radikalizálódott, ami épp elég volt ahhoz, hogy az illetékes elvtársak fejében kiverje a biztosítékot.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,6/5)

rock koncertbeszámoló rolls frakció