2009.04.05. 16:00 – lánggitár

Bulik Soprontól Zamárdiig

Újabb nemzetközi neveket, számszerűen huszonhetet jelentettek be a Volt, illetve a Balaton Sound fesztiválokra vasárnap. Előbbinél a Ladytront, és az Art Brutot már tudtuk, mivel azok saját weblapjaikon közzétették a soproni dátumokat, de például ugyanide jön a metálban erős Sepultura is, akik idén jelentkeztek egy koncepciózus új lemezzel, és fellép Goldie is, ha valaki drum&bass-re vágyik, illetve egy rakás más ismert név. Mellesleg ez lesz a 17. Volt, és szokás szerint július legelején, azaz 1-4-ig lehet majd Sopronban bulizni.


fesztivál hír volt balaton sound2009.04.05. 14:00 – frostdemon

Klipmegosztás (Sonic Syndicate, The Black Lips, Papa Roach, Doro, Tesla, The View, Cannibal Corpse)

Csak nyugalom. Ez a hét is tartogatott pár vidám pillanatot nekem, de amit csak lehetett, megmutatok. Ilyen a Sonic Syndicate és a The Black Lips duó, amit kiegészítenék most egy kis Papa Roach-csal, de csak azért, hogy utána a Doro Herzblutja már senkinek ne legyen megterhelő. Utána egy könnyű kis Tesla és The View, amit majd mindenki visszasír, mert végül jön a Cannibal Corpse.


tesla doro klipmegosztás sonic syndicate the view the black lips papa roach cannibal corpse)2009.04.05. 10:00 – _fá_

U2-t remixel a Justice

Jelenleg a világ talán legkúlabb párosának számító Justice nem elégedett meg a Franz Ferdinand, Justin Timberlake, Britney, vagy az MGMT újraértelmezésével, az eddigi talán legnagyobb név kerül a portfóliójába, ez pedig a U2! A választás az aktuális klippes dalra, a Get On Your Boots-ra esett. Ez azért érdekes választás, mivel a daltól finoman szólva nem esett seggre senki (mi sem), de tény, hogy a francia duóban megvan a képesség a dal új szintre emelésére. Klikk után megtekinthető, hogy melyik dalból kéne produkálni, és kiknek. (A kommentek között pedig már ott is egy link a remixhez.)


pop hír justice u2 electro2009.04.04. 08:00 – mista

Nem lesz Thievery Corporation a Balaton Soundon

Lemondta nyárra tervezett teljes európai turnéját a washingtoni Thievery Corporation, így a kilencvenes évek meghatározó downtempo-csapata nem lép színpadra a Balaton Soundon sem, holott kiemelt húzónévként szerepeltek volna a fesztivál programjában. A zenekar kiadott közleményében korábban "előre nem látható" okokkal magyarázza az elmaradó európai körutat, valamint arról ír, hogy bízik benne, egy későbbi időpontban pótolni tudja az elmaradt fellépéseket és a csalódott rajongókat.


videó hír elektronikus downtempo thievery corporation balaton sound 20092009.04.03. 15:00 – mista

A népszerű Kaiser Chiefs zenekar zenél ma Petőfin

Ezen a héten is van Petőfi Rádió, és ezen a héten is van benne Eleven című műsor péntek este, úgyhogy aki nem talált ekkorra jobb programot magának, az tizenegytől éjfélig hallgathat koncertet ingyen és teljesen legálisan: ezen a héten a népszerű Kaiser Chiefs együttesnek az írországi Puchestownban, az Oxegen fesztiválon rögzített fellépését. A tovább után szokásunkhoz híven röviden bemutatjuk az együttest, úgyhogy akiknek erre szüksége van, feltétlenül kattintson.


indie pop rock videó hír program kaiser chiefs mr22009.04.03. 13:30 – lánggitár

Sziget 2009 - újabb nevek

A Sziget újabb pakkot közölt az augusztus 12-17 között tartandó fesztivál tuti neveiből. A korábban hallható pletykák igaznak bizonyultak az Offspring újabb hazai fellépésével kapcsolatban, így biztos ismét vad bulit tartanak, ahogy azt tavaly a VOLTon is tették. Lesz még Die Toten Hosen, és ezáltal biztosítva lesz a Nagyszínpad előtt elvárt részeg német gyülekezet.


fesztivál die toten hosen snow patrol offspring coldcut donuts blasted mechanism sziget 2009 squarepusher bacyard babies haydamaky2009.04.03. 11:52 – SCs

Fény az éjszakában

Queensryche - American Soldier
(2009 Atco/Rhino Entertainment)

Már jó előre elhatároztam, hogy nem fogom szeretni az új Queensryche-ot. Igazából sok okom nem is lett volna erre, hiszen a 2006-os Operation: Mindcrime II csupán a gyalázása a remek O:M I emlékének, előtte a Tribe és a Q2K pedig egy egykor tündökletesen csillogó progresszív/heavy metal zenekar mélyrepülésének két szomorú lenyomata. A Hear In The Now Frontier amolyan átmeneti album (nem rossz, de már több sebből vérzik), úgyhogy az utolsó igazán jó QR-lemez pontosan tizenöt éve jelent meg. Az American Soldier sem hozza vissza a régi szép időket, de valami történt.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika rock metál queensryche2009.04.03. 11:49 – lánggitár

The Sisters of Mercy - A KONCERT BETEGSÉG MIATT ÁPRILIS 27-ÉN LESZ MEGTARTVA!

A szervezők közleménye: "Sajnálattal értesítjük a koncertre jegyet váltott vendégeinket és a sajtólistás kollégáinkat, hogy az énekes betegsége miatt a fellépést 2009. április 27-ére kellett elnapolnunk!. A kellemetlenségért a zenekar nevében is elnézést kérünk - az esetleges jegyvisszaváltások az A38 által kiadott jegyekre a koncert napjának estéjétől, a TicketPortal által kiadott jegyekre hétfőtől 30 napig érvényesek. Megértésüket köszönjük!"


rock hír program sisters of mercy2009.04.03. 10:00 – _fá_

SZIN 2009 - környezetvédelem meg denevérszar

Végre fény derült a Szegedi Ifjúsági Napok első fellépőinek kilétére is. Ha az érdeklődők számát vesszük alapul, akkor a legangyobb durranás a plakátokon nyugatabbra is érthetetlenül nagy betűvel szedett német Guano Apes - bár új dalaik nincsenek, a közönség biztos jól fog nosztalgiázni. Aktualitás szempontjából sokkal érdekesebbnek ígérkezik Gabriella Cilmi fellépése, mivel a hölgy azon kívül, hogy remekül néz ki és mindössze 17 éves, még elénekelte az utóbbi sok idő egyik legszerethetőbb rádiós dalát is. Lesz még a nu-roma mozgalom zászlóshajójának kikiáltott !Deladap, a drum and bass-színtér egyik legnagyobb nevének számító Black Sun Empire, és a lassan már végleg Magyarországra telepedő Russkaja (ezt nyomatékosítandó, pont tegnap játszottak ugyanitt Szegeden). Ami emellett érdekes, hogy a SZIN idén baromira környezettudatos lesz.


fesztivál hír szin gabriella cilmi guano apes !deladap2009.04.03. 08:00 – lánggitár

Részletbérlet Hegyaljára

Mint tudjuk, gazdasági világválság van, ezért a Hegyalja szervezői kitalálták, hogy a többnapos bérletet idén részletre is meg lehessen venni. Nem kell megijedni, nincs semmi banki elbírálás, nincs rettegett THM, meg ilyenek, egyszerűen háromszor kell elmenni valamelyik jegyirodába az éppen aktuális részbérletért.


fesztivál hír tokaj hegyalja2009.04.02. 15:00 – lánggitár

Ingyenes Mizantrop lemez

A már több mint két éve jelen lévő, de még mindig pofátlanul fiatal, a 90-es évek egészére visszatekintő elektronikus indierockban utazó magyar Mizantrop zenekar a mai napon jelenteti meg új, PANKKK támogatással készült lemezét LOUD címmel, ingyenes letöltés formában. Rögtön két verzió is rendelkezésre áll, egy 256 kbps-os MP3 csomag, plusz egy jóminőségű WAV pakk. Mindkettő magába foglalja a lemez komplett artwork anyagát is. A minihonlap címe: down-loud.com


indie rock hír electro mizantrop