2009.04.05. 16:00 – lánggitár

Bulik Soprontól Zamárdiig

Újabb nemzetközi neveket, számszerűen huszonhetet jelentettek be a Volt, illetve a Balaton Sound fesztiválokra vasárnap. Előbbinél a Ladytront, és az Art Brutot már tudtuk, mivel azok saját weblapjaikon közzétették a soproni dátumokat, de például ugyanide jön a metálban erős Sepultura is, akik idén jelentkeztek egy koncepciózus új lemezzel, és fellép Goldie is, ha valaki drum&bass-re vágyik, illetve egy rakás más ismert név. Mellesleg ez lesz a 17. Volt, és szokás szerint július legelején, azaz 1-4-ig lehet majd Sopronban bulizni.


fesztivál hír volt balaton sound2009.04.05. 14:00 – frostdemon

Klipmegosztás (Sonic Syndicate, The Black Lips, Papa Roach, Doro, Tesla, The View, Cannibal Corpse)

Csak nyugalom. Ez a hét is tartogatott pár vidám pillanatot nekem, de amit csak lehetett, megmutatok. Ilyen a Sonic Syndicate és a The Black Lips duó, amit kiegészítenék most egy kis Papa Roach-csal, de csak azért, hogy utána a Doro Herzblutja már senkinek ne legyen megterhelő. Utána egy könnyű kis Tesla és The View, amit majd mindenki visszasír, mert végül jön a Cannibal Corpse.


tesla doro klipmegosztás sonic syndicate the view the black lips papa roach cannibal corpse)2009.04.05. 10:00 – _fá_

U2-t remixel a Justice

Jelenleg a világ talán legkúlabb párosának számító Justice nem elégedett meg a Franz Ferdinand, Justin Timberlake, Britney, vagy az MGMT újraértelmezésével, az eddigi talán legnagyobb név kerül a portfóliójába, ez pedig a U2! A választás az aktuális klippes dalra, a Get On Your Boots-ra esett. Ez azért érdekes választás, mivel a daltól finoman szólva nem esett seggre senki (mi sem), de tény, hogy a francia duóban megvan a képesség a dal új szintre emelésére. Klikk után megtekinthető, hogy melyik dalból kéne produkálni, és kiknek. (A kommentek között pedig már ott is egy link a remixhez.)


pop hír justice u2 electro2009.04.04. 08:00 – mista

Nem lesz Thievery Corporation a Balaton Soundon

Lemondta nyárra tervezett teljes európai turnéját a washingtoni Thievery Corporation, így a kilencvenes évek meghatározó downtempo-csapata nem lép színpadra a Balaton Soundon sem, holott kiemelt húzónévként szerepeltek volna a fesztivál programjában. A zenekar kiadott közleményében korábban "előre nem látható" okokkal magyarázza az elmaradó európai körutat, valamint arról ír, hogy bízik benne, egy későbbi időpontban pótolni tudja az elmaradt fellépéseket és a csalódott rajongókat.


videó hír elektronikus downtempo thievery corporation balaton sound 20092009.04.03. 15:00 – mista

A népszerű Kaiser Chiefs zenekar zenél ma Petőfin

Ezen a héten is van Petőfi Rádió, és ezen a héten is van benne Eleven című műsor péntek este, úgyhogy aki nem talált ekkorra jobb programot magának, az tizenegytől éjfélig hallgathat koncertet ingyen és teljesen legálisan: ezen a héten a népszerű Kaiser Chiefs együttesnek az írországi Puchestownban, az Oxegen fesztiválon rögzített fellépését. A tovább után szokásunkhoz híven röviden bemutatjuk az együttest, úgyhogy akiknek erre szüksége van, feltétlenül kattintson.


indie pop rock videó hír program kaiser chiefs mr22009.04.03. 13:30 – lánggitár

Sziget 2009 - újabb nevek

A Sziget újabb pakkot közölt az augusztus 12-17 között tartandó fesztivál tuti neveiből. A korábban hallható pletykák igaznak bizonyultak az Offspring újabb hazai fellépésével kapcsolatban, így biztos ismét vad bulit tartanak, ahogy azt tavaly a VOLTon is tették. Lesz még Die Toten Hosen, és ezáltal biztosítva lesz a Nagyszínpad előtt elvárt részeg német gyülekezet.


fesztivál die toten hosen snow patrol offspring coldcut donuts blasted mechanism sziget 2009 squarepusher bacyard babies haydamaky2009.04.03. 11:52 – SCs

Fény az éjszakában

Queensryche - American Soldier
(2009 Atco/Rhino Entertainment)

Már jó előre elhatároztam, hogy nem fogom szeretni az új Queensryche-ot. Igazából sok okom nem is lett volna erre, hiszen a 2006-os Operation: Mindcrime II csupán a gyalázása a remek O:M I emlékének, előtte a Tribe és a Q2K pedig egy egykor tündökletesen csillogó progresszív/heavy metal zenekar mélyrepülésének két szomorú lenyomata. A Hear In The Now Frontier amolyan átmeneti album (nem rossz, de már több sebből vérzik), úgyhogy az utolsó igazán jó QR-lemez pontosan tizenöt éve jelent meg. Az American Soldier sem hozza vissza a régi szép időket, de valami történt.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika rock metál queensryche2009.04.03. 11:49 – lánggitár

The Sisters of Mercy - A KONCERT BETEGSÉG MIATT ÁPRILIS 27-ÉN LESZ MEGTARTVA!

A szervezők közleménye: "Sajnálattal értesítjük a koncertre jegyet váltott vendégeinket és a sajtólistás kollégáinkat, hogy az énekes betegsége miatt a fellépést 2009. április 27-ére kellett elnapolnunk!. A kellemetlenségért a zenekar nevében is elnézést kérünk - az esetleges jegyvisszaváltások az A38 által kiadott jegyekre a koncert napjának estéjétől, a TicketPortal által kiadott jegyekre hétfőtől 30 napig érvényesek. Megértésüket köszönjük!"


rock hír program sisters of mercy2009.04.03. 10:00 – _fá_

SZIN 2009 - környezetvédelem meg denevérszar

Végre fény derült a Szegedi Ifjúsági Napok első fellépőinek kilétére is. Ha az érdeklődők számát vesszük alapul, akkor a legangyobb durranás a plakátokon nyugatabbra is érthetetlenül nagy betűvel szedett német Guano Apes - bár új dalaik nincsenek, a közönség biztos jól fog nosztalgiázni. Aktualitás szempontjából sokkal érdekesebbnek ígérkezik Gabriella Cilmi fellépése, mivel a hölgy azon kívül, hogy remekül néz ki és mindössze 17 éves, még elénekelte az utóbbi sok idő egyik legszerethetőbb rádiós dalát is. Lesz még a nu-roma mozgalom zászlóshajójának kikiáltott !Deladap, a drum and bass-színtér egyik legnagyobb nevének számító Black Sun Empire, és a lassan már végleg Magyarországra telepedő Russkaja (ezt nyomatékosítandó, pont tegnap játszottak ugyanitt Szegeden). Ami emellett érdekes, hogy a SZIN idén baromira környezettudatos lesz.


fesztivál hír szin gabriella cilmi guano apes !deladap2009.04.02. 15:00 – lánggitár

Ingyenes Mizantrop lemez

A már több mint két éve jelen lévő, de még mindig pofátlanul fiatal, a 90-es évek egészére visszatekintő elektronikus indierockban utazó magyar Mizantrop zenekar a mai napon jelenteti meg új, PANKKK támogatással készült lemezét LOUD címmel, ingyenes letöltés formában. Rögtön két verzió is rendelkezésre áll, egy 256 kbps-os MP3 csomag, plusz egy jóminőségű WAV pakk. Mindkettő magába foglalja a lemez komplett artwork anyagát is. A minihonlap címe: down-loud.com


indie rock hír electro mizantrop