2009.04.12. 14:00 – frostdemon

Klipmegosztás (Prodigy, Dexy's Midnight Runners, Leningrad Cowboys, Modo, Bonanza Banzai, Kaoma)

Először nagyon nyomasztó videókat akartam, de most, hogy így elnézem őket, nem azok. Francba. Kezdésnek egy kis Prodigy az még oké, de a Dexy's Midnight Runners már árnyalja a képet nem is beszélve a Leningrad Cowboysról, akiket egy meglepő fordulattal a Modo követ, de a végére azért beletettem egy Bonanza Banzai-klipet, hogy nekem is jó legyen, de a Kaoma mindent kiolt, mert olyan. Jó szórakozást!


modo kaoma prodigy bonanza banzai klipmegosztás dexys midnight runners leningrad cowboys2009.04.11. 11:25 – _fá_

Már látják

The Thermals - Now We Can See
(2009 Kill Rock Stars)

A Thermals eddigi három lemezével remek példa volt a könnyedén szerethető, ám igazán nagy dolgokat soha nem produkáló amerikai független rock zenekarra. Három igazi egyetemista geek – köztük egy nő is Kathy Foster néven - mintha csak valami zs-kategóriás amerikai tinifilmből lépett volna ki. Övé a ronda, de nagyon kedves lány szerepe. A zenében is a kezdetektől ott van minden, amiért ezt a vonalat számon kell tartani: tonnányi Pixies, Clash, néha súlyosított R.E.M., és persze a meg nem unható lo-fi hangzás. Ugyanakkor valahol megértem a Sub Popot, hogy a harmadik, The Body, the Blood, the Machine után lapátra tette őket, mivel következetesen tartottak egyfajta punk-hozzáállást, miszerint tilos igazán arcbamászó slágereket írni.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,2/5)

lemezkritika indie pop rock the thermals lemez now we can see ezt hallgasd2009.04.11. 10:00 – lánggitár

Régi-új Blur-dal

Damon Albarnék új daloakt még nem írnak, de így is megtalálták a módját, hogy felkeltség az érdeklődését az újraegyesült zenekar fellépéseiről lemaradt közönségnek is: Egy egészen új verziót fognak összehozni a Country House című dalukból, ami az egyik legnagyobb slágerük - emellett a sötét britpop korszak egyik emblematikus dala is, mivel ez verte le 1995-ben az Oasis Roll With It-jét. Ennek ellenére ritkán lett eljátszva élőben, és msot sem az eredeti verzió les előszedve: "Ha létezik dal, ami megérdemli az újászületést akkor az ez, tudod egy elég hülye időszakban született..." - mondta Albarn egy rádióinterjúban. Alant az eredeti dal. 


indie pop hír blur2009.04.10. 16:00 – mista

Sébastien Tellier ma este a Petőfin

Volt, aki azt gondolta, hogy ma este nem lesz Eleven és/vagy mi nem írjuk meg, hogy mit lehet majd hallani benne? Ha igen, tévedett. Lesz Eleven, az MR2 koncertműsora, benne pedig ezen a héten nem egy zenekar, hanem a kifejezetten figyelemreméltó énekes és dalszerző Sébastien Tellier egy évvel ezelőtt Párizsban rögzített koncertje lesz hallható. Különösen ajánljuk mindazoknak, akiknek péntek estére nincs jobb programjuk, vagy nem is akarnak ennél jobb programot találni.


pop hír program elektronikus mr2 sébastien tellier2009.04.10. 15:00 – Dankó Gábor

Down a Voivoddal a Petőfi Csarnokban

Valószínű minden hazai Down-rajongó tisztában vele, hogy már egyszer jött volna hazánkba Phil Anselmo zenekara, de ez egy kellemetlen fiaskó miatt elmaradt. Nos, mivel az akkori szervezőn kívül senki nem volt ludas az esetben, elegendő jegy is fogyott elővételben, így nincs az, hogy a csapat megutálta volna az országot, ezért immár hivatalosan is be lehet jelenteni, hogy: Down koncert, 2009.06.23., Petőfi Csarnok. A hab a tortán pedig a Voivod fellépése, akik az este speciális vendégei lesznek, és talán utolsó alkalommal lehet őket élőben megnézni. Mint ismert, a Voivod gitárosa, Piggy, pár éve hunyt el rákban, de a mai napig az ő előre legyártott demói alapján dolgoznak. Mellesleg a helyettesítő gitároson kívül mindenki eredeti tag a turnén. Kis videóegyveleg:


metál hír down voivod2009.04.10. 13:00 – lánggitár

Összeáll a klasszikus Fear Factory fele!

Burton C. Bell úgy tűnik kibékült a metálszíntér szó szerint egyik legnagyobb figurájával, Dino Cazaressel, olyannyira, hogy új közös projektet terveznek. A zenekarnak nincs neve, de annyit tudné még róla, hogy a doboslegenda Gene Hoglan (gyk: Strapping Young Lad, Testament stb.), és Byron Stroud (jelenleg Fear Factory, Strapping Young Lad) is beszállnak  a buliba.


metál fear factory burton c bell dino cazares2009.04.10. 10:29 – Dankó Gábor

Kényelmetlen beszélgetés

Már csaknem fél éve, hogy kijött az Isten Háta Mögött legutóbbi Kényelmetlen lemeze, de budapesti koncert eddig nem sok volt. Most viszont április 11-én, szombaton, fellépnek a Dürer-Kertben, mi pedig szimpla ajánló helyett egy kétórás beszélgetés kivonatát közöljük le nektek, ami bő egy hónapja esett meg Pálinkás Tamás énekes-gitáros közreműködésével.


interjú pop rock alternatív isten háta mögött2009.04.10. 10:00 – lánggitár

Ruby Suns: sofőr wanted

A remek új-zélandi Ruby Suns pénteken, április 10-én Szegeden lép fel a Jazz kocsmában (ingyenes a buli), jövő hét kedden pedig Budapesten, a Kamrában. A pesti koncert szervezőitől (Lamantin) kaptuk ezt a felhívást, amit idéznénk is: "A srácok (ketten) sofőrt keresnek aki elvinné őket április 15-én Pozsonyba. Aki vállalkozik, az kap ingyen belépőt Pestre meg Pozsonyba, benzinpénzt, meg életreszóló emlékeket és lehetőséget menőzni a sztorival évekig! TESSÉK TOLONGANI, írjon nekünk, aki bevállalja!"


indie koncert hír ruby suns