2009.04.19. 15:03 – lánggitár

Sham69 Kapuváron

Az Aora (Action Or Apathy) nevű szerveződés?, fesztivál? meglehetősen információszegény honlapjára fölkerült egy szórólapfotó (gyakorlatilag ez az egyetlen tartalmi elem a site-on), amely szerint a június 25. és 27. között Kapuváron tartandó punkfesztivál főzenekara az eredeti, '76-os angol punkmozgalom egyik kulcszenekara, a Sham69 lesz. Ami azért is jelentős esemény, mert az eredeti punkok közül nagyon kevesen jutottak el Magyarországra, tulajdonképpen a Sex Pistols az egyetlen, amelyik eredeti összeállításban előfordult a Kárpát-medencében.


punk fesztivál sham69 bandanas2009.04.19. 10:00 – Valuska

Ha Grandmaster Flash mértékegység lenne

Ha lenne valami mértékegysége a hiphopnak, akkor annak Grandmaster Flash lenne a neve (lásd Volt, Watt). Mondjuk mérhetnénk, mennyire jó a buli, és az lenne 100 GmF. Az A38-as tegnap 92 GmF volt, és csak azért vontunk le fontos pontokat, mert igazságtalanok vagyunk. Persze sokszor bajban lennénk, mert GmF-ben nem tudnánk mérni Lil Waynet, de azért kibírnánk valahogy.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,1/5)

hiphop rap a38 koncertbeszámoló grandmaster flash2009.04.18. 13:00 – lánggitár

Leonard Cohen Budapesten!

A tavalyi Szigetre már majdnem eljött kultfigura, Leonard Cohen idén úgy tűnik, tényleg meglátogat minket: a 75 éves művész auguszus 31-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Külön érdekesség, hogy Cohen nagyon hosszú időt kihagyott a koncrtezésből, most azonban saját bevallása szerint ismét "érzi a viszketést". Ugyanakkor egyéb források szerint azért a viszketés leginkább a pénztárcájában keletkezett, mivel menedzsere rondán elsikkasztott ötmillió dollárt szegény Leonardtól. Ha ez utóbbi igaz, akkor köszönjük neki!


koncert hír leonard cohen2009.04.18. 11:00 – mista

Nem jön Budapestre Rusko, a dubstep egyik érdekes figurája

Lett volna ma este egy buli a Merlinben, amin fellépett volna a brit Rusko, akit manapság a dubstep (vagy ahhoz közel álló elektronikus tánczenei stílusok) egyik érdekes figurájának szokás tartani. A fickó széles körben leginkább arról ismert, hogy másfél éve (Caspa cimborájával közösen) megjelent egy mixe a neves Fabric-sorozatban, valamint sok remixet készít híres embereknek, érdekesnek mondható megoldásokkal. Szóval Rusko az elektronikus tánczene azon alkotói közé tartozik, akikre nagyjából érdemes figyelni, mert még egyelőre éppen nem annyira marha unalmas és sablonos, mint amennyire manapság az elektronikus tánczene nagyáltalánosságban sajnos az.


videó hír program elektronikus merlin dubstep electro rusko2009.04.18. 09:29 – lánggitár

Veszett Robotok és a Sepultura gitárosa

A Room Of The Mad Robots bejutott az International Live Award bécsi döntőjébe a legjobb tíz zenekar közé. Az esemény 2009. május 1-én lesz Bécsben a Maifest-Open Airen. Mivel a közönség dönti majd el, hogy a legjobb 10 zenekar közül legyen a győztes, így a zenekar buszokat indít aznap a felvonulási térről. Útiköltség kb. 3.000 Ft/fő, a helyszínen belépő nincs. A Veszett Robotok kérnek mindenkit, hogy aki tud, menjen el, és szavazzon rájuk, és vigye az ismerőseit is. Jelentkezési határidő: április 20. Infó a fesztiválról (mert persze nem csak a tehetségkutató lesz akkor):


metál hír program sepultura judas priest room of the mad robots2009.04.17. 15:45 – mista

A Fratelli család zenél ma Petőfin

Az már egy elég régi poén, hogy egy zenekar minden tagjának ugyan az a (felvett) családneve, és hogy így a zenekarnév is innen jön. Ennek ellenére a Ramones után sok évvel többek között ezzel is viccelődik a skót The Fratellis nevű zenekar, akik hárman vannak és első lemezük megjelenésekor rögtön a brit albumlista második helyéig jutottak, ami viszonylag nagy szó. Az ő koncertjüket adja ma este tizenegytől éjfélig az MR2 Petőfi Rádió, abban a műsorban, aminek az a címe, hogy Eleven.


indie pop rock hír program the fratellis mr22009.04.17. 15:13 – lánggitár

Teljes Nadir-lemez a neten

A budapesti Nadir zenekar úgy döntött, hogy a legutóbbi Those Who Bought The Rain című lemezüket teljes egészében elérhetővé teszik a neten, és erre a Myspace-oldalukat találták a legalkalmasabbnak, ahol nem csak meghallgatható, hanem le is tölthető az anyag. Ugyanezen közösségi oldalon az Existence Is Punishment elnevezésű alkalmi (Nadir-tagokat is magába foglaló) ipari-doom formáció idén elkészült új anyaga, a Post-Apocalyptic Splendour is elérhető.


metál hír nadir