2009.04.26. 14:00 – lánggitár

Vampire Weekend-lemez szeptemberben

A tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje körüli felhajtás még alig csendesedett el, máris szó van a második nekifutásról. Az új számok már készen is vannak, stúdiózás tart. Az afrobeat-divatot visszahozó négyes mindenféle külső segítség nélkül dolgozik, a producer tehát megint Rostam Batmanglij billentyűs lesz - a megjelenés szeptemberre van ígérve. Tovább után egy élőben már játszott dal a készülő munkáról! 


indie hír vampire weekend2009.04.26. 10:55 – lánggitár

Faültetés Hegyalja-jegyért

Április 22-től egy növény elültetésével bárki csatlakozhat a Föld napján induló Hegyalja ZéróCO2-mozgalomhoz, hogy egy jól sikerült gerillakertészkedős akcióval akár Hegyalja-jegyet nyerjen. A mozgalom szabályai egyszerűek: elég egy kellően elhanyagolt, zöld után áhítozó helyet választani (elvileg bárhol az országban), és dokumentálni az ültetés előtti és utáni állapotot. A gerillakertészkedésről készült fotókat és videókat a Hegyalja szervezői erre az oldalra várják. A jelentkezők a feltöltéssel igazolják, hogy tettek valamit az üvegházhatást okozó szén-dioxid semlegesítéséért, és egyúttal versengenek a Hegyalja jegyekért is. A fenti oldal a bővebb információ mellett abban is segít, hogyan kezelhetik a mozgalom tagjai azokat a helyzeteket, amikor az illegális zöldítők ellenállásba, ellenségeskedésbe ütköznek.


hír tokaj hegyalja fesztivál 20092009.04.26. 10:28 – frostdemon

Klipmegosztás (Krum, Slipknot, Thy Catafalque, Stratovarius, Placebo, Sanctification)

A sok újdonság miatt ezúttal is friss cuccokkal rukkolunk elő, ami jó azoknak, akik már unják a régieket, de rossz azoknak, akik inkább azokat szeretik. Én mindent szeretek, ezért nekem ez is jó és az is, de különösen az a jó, hogy lesz új Slipknot, meg Thy Catafalque. Persze ez nem minden, ami jó, mert lesz még Stratovarius, Placebo és végül egy hangulatos kis Sanctification. Mi mást mondhatnék még? Jó szórakozást!


placebo slipknot stratovarius krum klipmegosztás thy catafalque sanctification2009.04.25. 11:04 – Dankó Gábor

Ismerd meg a Green Day ellenségét! (Klipmegosztás extra)

Némileg érthető, hogy a Green Day, illetve annak kiadója most igyekszik mindent kifacsarni a zenekarból, hiszen a legutóbbi American Idiot című lemezük vártalan nagy sikert aratott, pedig senki sem gondolta volna, hogy a pop-punk csapat a kora kilencvenes évek divathájpja után képes ilyenre. Most a hírek szerint megint hozzák majd a punk-rock-operás manírokat (merthogy az American Idiot ilyen volt), de hogy ez újra bejön-e nekik, meglátjuk. Addig is itt a Know Your Enemy című kislemez, illetve annak klipje, amiben semmi különleges nincs, csak jól néz ki.


punk pop rock green day klip klipmegosztrás2009.04.24. 15:30 – mista

A 30Y koncertje lesz ma este a Petőfin

Az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai poprock sikersztoriját elkövető pécsi 30Y zenekar zenél ma este az MR2 Petőfi Rádió koncertes műsorában, az Elevenben. Akinek nincs jobb ötlete péntek estére, ingyen és bérmentve meghallgathatja milyen koncertet adott Beck Zoltán (tinilányok mobiltelefonjában csak beckzoli.jpg) és zenekara tavaly nyáron, a Szigeten. Aztán persze, aki úgy gondolja, van jobb programja, az is fontolja meg a dolgot, mert egyébként a 30Y együttes egyáltalán nem olyan ciki banda, mint amilyennek elsőre (vagy akár még sokadjára is) gondolja őket az ember, pusztán csak rajongóik átlagéletkorából kiindulva.


pop rock hír program 30y mr22009.04.24. 14:30 – mista

A Groove Armada és Sven Väth is jön a Balaton Soundra

Újabb húzóneveket jelentettek be ma az idei Balaton Sound fesztiválra. A július 9-től 12-ig Zamárdiban tartott megaparty hivatalos fellépői között mostantól ott van a híres Groove Armada zenekar, valamint Sven Väth, világhírű német lemezlovas és showman is. A mai bejelentéssel teljessé vált a fesztivál nagyszínpadának fő műsorsávja.


pop videó hír kraftwerk röyksopp program richie hawtin elektronikus sven vath david guetta carl cox nouvelle vague underworld moby groove armada dub pistols balaton sound 2009 mad professor gurus jazzmatazz erick morillo2009.04.24. 11:20 – lánggitár

The Prodigy és Nine Inch Nails a Félszigeten

Idén is a marosvásárhelyi Víkend-telep ad helyet a Félsziget fesztiválnak, amit július 23-26 között rendeznek meg, és egyben ez lesz Erdély legnagyobb ifjúsági, és zenei rendezvénye. A fesztivál egyik headlinere, a 90-es évekbe visszanyúló, de mostanában megint erősnek mutatkozó The Prodigy lesz, illetve itt is tiszteletét teszi a Nine Inch Nails, akik ezt a régiót egészen 2007-ig elkerülték, most viszont, így a pihenőjük előtt, jó alaposan ellátják a kárpát medencét az ipari metáljukkal. És, hogy a diszkósóknak is kedvezzen a szervezőség, meghívták Tiestót, aki Hollandiából indulva ma már a világ egyik legismertebb, legnépszerűbb DJ-je lett. Természetesen ez még nem a végleges line up, és további infókért böngészni itt lehet.


hír nine inch nails félsziget prodigy fesztivál 20092009.04.24. 10:00 – lánggitár

Soha nem hallott Beck-dalok

Beck, az egyetlen sztár akinek elnézzük a szcientológiát, 13 eddig még sosem hallott dalt fog hamarosan bárki által elérhetővé tenni. Ne tessék új lemezre gondolni, mindössze annyiról van szó, hogy hamarosan megjelenik a deluxe-kiadása a One Foot in the Grave címá, eredetileg 1994-ben kiadott lemezének. A lemez június 1-én lesz újra kiadva, részletek a klikk után.


hír beck