2009.05.03. 13:56 – lánggitár

Ingyenes Coldplay-lemez a piacon

Május 15-én juthatnak hozzá a rajongók legelőször a Coldplay LeftRightLeftRightLeft című ingyenes koncertlemezéhez a floridai West Palm Beach-en, ahol a csapat egyben koncertet is ad, és a belépő mellé a CD jár ajándékba (a tervek szerint mindenki kap majd belőle). Maga a kilencszámos anyag aznaptól a Coldplay.com-ról is letölthető lesz, és ezért sem kell fizetnie senkinek. Mellesleg ezt az akciót elvileg minden turnéállomáson eljátsszák majd, viszont boltba soha nem kerül majd a cucc. A dalokat az előző turnén rögzítették, és név szerint ezek lesznek rajta (borító lentebb):


pop rock hír coldplay2009.05.02. 10:34 – frostdemon

Az első Ihsahn-koncert

Az egykori Emperor frontembere, Ihsahn, az utóbbi időkben, mint szólóelőadó volt nagyon sikeres, nem is alaptalanul. Eddig két nagylemezt hozott össze a stúdió magányában, de élőben még soha nem próbálta ki a dalokat. Mostanáig. Ugyanis nemrég az Opeth előzenekara volt csapatával Oslóban, ami az alábbi videó tanulsága szerint jól sikerült:


metál hír black emperor ihsanh2009.05.01. 13:11 – sixx

Jézuskás tetkóval nem lehet repülni

Legalábbis a British Airways egyik járatán nem, még akkor sem, ha az ember éppen a good Charlotte nevű bohóczenekar frontembere vagy mije, tudják, amelyik csávó elöl ugrál, na az. A fiatelember alaposan ki van dekorálva, alkarjain Jézus urunk szenvedő arckifejezése is megtalálható, de úgy látszik ez nem jön be mindenkinek, mert a Heathrow reptéren éppen gépbe szálló Joel Maddent megállította az ajtóban egy stewardess és megkérte, hogy ugyan takarja már le a karját valamivel, mert így (értsd: tetkós alkarral) nem szállhat be. Jó nagy faszság, az biztos, mi lesz a következő? Kék szeműek elöl, barnák hátul?


faszság repül tetkó2009.05.01. 09:30 – sixx

McCartney jól megszopatta a koncertszervezőket

Miközben mi azon szoktunk idegeskedni, ha egy nálunk fellépő ún. világsztár nem hozza a kötelezőnek tartott másfélóra+ráadásos programot, vagy ha késik mint Axl Rose tette annak idején, másutt az okoz gondot, ha a zenészúr annyira jól érzi magát a színpadon, hogy tökre belefeledkezik a bazseválásba, és úgy kell lerúgdosni a színpadról. Ez utóbbi történt meg Paul McCartney-val, a híres gombafejűvel (ez milyen baromság már, sima bilifrizura volt az, na), a rugdosáson kívül, hiszen azért Sir Paul-t nem lehet úgy inzultáni, mint mondjuk Paksi Endrét az Ossiánból.


fesztivál szívás beatzene2009.05.01. 08:08 – _fá_

Vámpírok tornacipőben

The Moog – Razzmatazz Orfeum
(2009 TomTom)

A Moog első lemeze évekkel ezelőtt igen nagy csalódást jelentett nekem: tisztességesen összerakott korong volt az, de a legnagyobb slágerek is idegesítővé váltak pár hallgatás után, köszönhetően a gyakran egyszerűen ostoba dallamvilágnak, és a teljesen jellegtelen hangszerelésnek. Ugyanakkor a Sold for Tomorrow meghozta a honi indie-színtéren elérhető legnagyobb sikert, tucatnyi jányka tért át a Tokio Hotelről Tonyóékra, igaz ehhez kellett az MR2 arculatváltása, illetve a the-vel kezdődő nevű zenekarok térnyerése is.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,7/5)

lemezkritika indie moog pop rock