2009.05.10. 16:00 – -dj-

A hét dala (Dream Theater - Rite of Passage)

Új rovat a Lángoló Gitárokon! Minden héten kiemelünk egy dalt a nagy zenei masszából, hogy vitatkozzunk róla, és ízekre szedjük. A hét dala cím nem jelenti azt, hogy a szám jó, hanem inkább aktualitása van. Ennél fogva előkerülhetnek klasszikusok is, de a lényeg mindenképpen a friss cuccokon van. Ahogy most is a Dream Theater új lemezének első klipdala kerül terítékre. Itt lehet megnézni, alul meg vitatkozni róla.
2009.05.10. 10:03 – Dankó Gábor

Nosztalgiahullám

Tankcsapda @ Gyöngyös, Művház 2009.05.09.

Az öregedés egyik első jele, ha az ember elkezd nosztalgiázni. Felemlegeti a régmúlt időket, hogy akkor persze még milyen jó volt, tele volt energiával, semmi rutin az életben, égett a tűz stb. Ez persze a zenekarokra is vonatkozik, így nem csoda, ha mostanában nagy divatja lett, hogy a klasszikus idők dalait játssza egy negyven körül járó csapat. Elég csak a Metallicát néznünk, akik a Master Of Puppets lemezüket tolták a korong huszadik évfordulójára hivatkozva, vagy az Iron Maident, akik már a sokadik turnéjukat nyomják le csak a régi idők dalaira építve. Egy ilyen műsorral tévedni nem lehet (a rajongók is öregszenek ugyebár), így borítékolható volt, hogy a Tankcsapda is telibe talál az első öt évének megidézésével.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

rock tankcsapda gyöngyös koncertbeszámoló2009.05.09. 12:10 – frostdemon

Klipmegosztás (Therapy?, Backyard Babies, The Crystal Method feat. Matisyahu, Kasabian, Kiscsillag, Suicidal Tendencies, Ad Astra)

Ezen a héten nem győztem válogatni a sok-sok videóból, így maradt egy pár legközelebbre is, ami nekem jó, neked meg úgyszintén. Talán akkor nem is húzom az időt és elárulom, hogy lesz Therapy?, Backyard Babies, The Crystal Method feat. Matisyahu meg Kasabian, de erre jár a Kiscsillag, a veterán Suicidal Tendencies és az Ad Astra is.


kiscsillag kasabian backyard babies suicidal tendencies klipmegosztás therapy? ad astra the crystal method feat matisyahu2009.05.08. 16:15 – mista

A Calexico játszik ma a Petőfin

Ismét megmondjuk, mi lehet a programja ma estére azoknak, akik egy kellemesnek ígérkező tavaszi éjszaka ellenére nem mennek sehova, hanem otthon maradnak és zenét akarnak hallgatni. Az MR2 Petőfi Rádió Eleven című koncertműsorában este tizenegytől éjfélig az amerikai Calexico zenekar lesz hallható, akiket az év elején Torinóban, a Colosseo Színházban rögzítettek zenélés közben. A ma esti felvételt már csak azért is ajánljuk, mert az együttes idén nyáron a Sziget Világzenei Nagyszínpadán is fellép, úgyhogy ez akár egy kissé korai bemelegítésnek is tekinthető az augusztusi buli előtt. Meg azért is, mert jó zenét játszanak. Tényleg.


folk pop rock hír program mr2 calexico2009.05.08. 15:00 – lánggitár

EZ Basic a felsőoktatásban

Az EZ Basic-ről eddig is tudtuk, hogy Angliában ügyködik, de most végre kézzelfogható híreket is kaptunk: a zenekar egy ideje már George Shillingel dolgozik új lemezén. Az említett úr, amellett, hogy olyan nevekkel dolgozott már, mint a Primal Scream, vagy a Blur, most mégszebbet lépett: a Plymouth-i egyetemen vendégelőadóként tartott órát a keverési technikáiról, és ezt nem máson, mint a magyar zenekar Spy FM c. dalán keresztül mutatta be! A Hello Heavy névre keresztelt album egyébként úgy tűnik, 2009 őszén fog megjelenni, és a zenekar állítása szerint egészen máshogy fog szólni, mint a 2007-es Hocus Focus, kísérletezőbb, és "csilingelőbb" lesz. A Spy FM nyers verziója egyébként meghallgatható az EZ Basic myspace oldalán!


indie hír ez basic2009.05.08. 10:22 – lánggitár

Új helyszínen debütál a Campus a Rasmus-szal

Elhagyja eddigi helyszínét a Campus, mivel idén először áthelyezik a fesztivált a debreceni Nagyerdőbe. A Nagyerdei Stadion régebben számos sportesemény, koncert, és salakmotor-verseny helyszíne volt, ma pedig a híres Virágkarneválok központi színtere. A Campus Fesztivál központi eseményei zajlanak majd itt a PEPSI Nagyszínpadon, a CAMPUS Arénában, a T-Mobil Caféban és a Maláta Bárban.


fesztivál hír debrecen campus2009.05.08. 09:25 – lánggitár

Elhunyt a Lynyrd Skynyrd basszusgitárosa

Négy hónappal azután, hogy hírt adtunk Billy Powell, a Lynyrd Skynyrd billentyűsének haláláról, ismét tragédia érte a legendás souther rock zenekart. Május 6-án ugyanis elhunyt Ean Evans, aki 2001 óta volt a csapat basszusgitárosa. Akkor Leon Wilkesont váltotta, aki szintén meghalt. Evan a rák egyik agresszív fajtájával küzdött, amíg bírt. Öt éves kora óta zenélt, és olyan együttesek tagja volt, mint a Five Miles High! és az Outlaws. 48 évet élt. A Lynyrd Skynyrd pályafutása amúgy tele van tragédiával, ami az 1977-es repülőgép-szerencsétlenségükkel kezdődött, ahol hárman is meghaltak a zenészek közül. A csapat amúgy folytatja a megkezdett turnéját egy új basszusgitárossal.


rock hír lynyrd skynyrd ean evans2009.05.08. 08:06 – -beth-

Vigadó - május 8-13.

A héten amellett, hogy valamilyen módon ajánljuk magunkat, felsorolunk még egy rakás programot. Többek között szólunk a Suhanscos, a Csík zenekar, az E.Z. Basic, a Turbo, az Esclin Syndo, a Kerekes Band, Besh o droM bulijairól: