2009.05.17. 19:22 – -dj-

A hét dala (Chickenfoot - Oh Yeah)

A hét dala rovatban egy supergroup vendégeskedik. A Chickenfoot tagjai: Joe Satriani, Chad Smith, Sammy Hagar, Michael Anthony. A tagokat nem mutatjuk be, nem örülnénk neki, ha ez fontos lenne, hiszen kábé rockzenei alapműveltségről van szó. A zenekar myspace oldalán három dal hallgatható meg a júniusban megjelenő debütlemezről. Ezek közül önkényesen emeltük ki az elsőt (Oh Yeah), hogy ízekre szedjük.


rock chickenfoot a hét dala2009.05.17. 12:30 – mista

Újra megjelent és ingyen letölthető a Mennyek kapui

Valamivel több, mint nyolc évvel ezelőtt megjelent egy könyv, Mennyek kapui - az elektronikus zene évtizede címmel. A szerzők a téma hazai meghatározó figurái voltak, Pánczél Gábor, a magyar dance-kultúra egykor legfontosabb sajtóorgánumának számító Freee Magazin valamikori főszerkesztője (Dj Boolek néven egyébként ismert budapesti lemezlovas), a Re:Creation alapítója, valamint Kömlődi Ferenc, akit igen nehéz lenne egyetlen szóval jellemezni: hajdanán esztéta-kritikus-író-ujságíró-technódoktor, az Index munkatársa, jelenleg leginkább talán jövőképkészítőként definiálná önmagát, az Aitia munkatársa, az Agent Portál rovatvezetője. Szóval írtak ők egy hiánypótló könyvet, hiszen ez volt az első összegző jellegű munka magyar nyelven az elektronikus zenéről, az elektronikus zenének köszönhetően megszülető új ifjúsági kultúrákról, jelentős előadókról, stílusokról, szociokulturális jelenségekről. Most pedig, majdnem egy teljes évtizeddel a Mennyek kapui után, a könyvet újra kiadták, kizárólag ebook formájában, némileg átdolgozva, javítva, kiegészítve, ráadásul teljesen ingyen letölthető a Re:Creation oldaláról, konkrétan innen.


könyv hír dance elektronikus mennyek kapui2009.05.17. 11:36 – SCs

Hippis lebegés indie-s progrockkal – Ömlesztett anyag #4

Heti Ömlesztett anyagunkban lesz új énekesnővel felálló Gathering, labilis idegállapotú Devin Townsend, hippis Pink Mountaintops, Norvégiából származó progresszív Gazpacho, Szigeten is fellépő „britfos” Maximo Park, és a szintén brit, de kellemes meglepetést szolgáló Fanfarlo. Mindez egy szerzőtől:


lemezkritika gazpacho gathering maximo park ömlesztett anyag fanfarlo devin townsend pink mountaintops ezt hallgasd2009.05.16. 14:14 – frostdemon

Klipmegosztás #30 (Primal Fear, Dream Theater, Eminem, Little Girl's Club, Amorphis, Thy Catafalque, My First Knife)

Hű, micsoda hét! Van is miből válogatni. Lesz itt minden jó, de főleg most a metálosok fognak örülni, mert a sok újdonság zömét ők teszik ki. Lesz Primal Fear, Dream Theater, Eminem (ő pl. nem metálos) és Little Girl's Club (nála még nem lehet tudni), de akad majd Amorphis, Thy Catafalque és a nagyon kedves fiatalokból álló My First Knife. Szóval, mint a búcsúban. Jó szórakozást!


eminem dream theater amorphis klipmegosztás primal fear my first knife thy catafalque little girls club2009.05.16. 12:22 – lánggitár

Új True Colors-lemez és -turné a Bitter End társaságában

Már csak egy hét van hátra az új True Colors-lemez megjelenéséig,de persze a korong még mindig előrendelhető. A színes és számozott bakelithez jár egy Powered Records fanzine Give, Rise And Fall és Leeway interjúkkal. Lemezbemutató koncert május 16-án Antwerpenben az amerikai Bitter End és a holland State Of Mind társaságában, rá egy héttel később, május 21-én pedig ugyan ez a társaság már a Dürer Kert színpadán ad koncertet.


metál hardcore hír true colors2009.05.16. 10:28 – sixx

Klézi Tlain

Csak helyeselni tudjuk, hogy a japán szülők a gyermeknél kétszer nagyobb gitárt vesznek annak születésnapjára, majd betolják a Crazy Train című népdalt a lejátszóba, és addig nem eresztik a kis pöcsöt, míg le nem szedi Randy Rhodes szólóját. (Érdemes végignézni, meglepi lesz.)


rock tehetség2009.05.15. 17:30 – mista

A The Charlatans játszik ma az Elevenben

Péntek este egy bizonyos életkor alatt kizárólag sörözni illik a haverokkal, de ha valakinek valamiért ez mégsem jön össze, vagy túlhaladta azt a bizonyos kort, akkor például hallgathat rádiót. Mit kerteljünk tovább, megint az MR2 Eleven című műsorát ajánljuk, amiben ma tizenegytől a brit The Charlatans zenekar koncertje hallható. Nem az, amit 2007-ben a Puskás Stadionban játszottak a Rolling Stones előzenekaraként, hanem az, amit az írországi Puchestownban adtak a legutóbbi Oxegen fesztiválon. Tíz szám kevesebb, mint 40 perc alatt, javasoljuk meghallgatni!


pop rock videó hír program mr2 the charlatans2009.05.15. 16:56 – lánggitár

Lemondott Depeche Mode-koncertek

Nem indul jól a Depeche Mode ide Tour Of The Universe körútja, ugyanis Dave Gahan a keddi athéni koncert kezdése előtt pár órával rosszul lett az öltözőben, és egyenesen a kórházba kellett szállítani. Akkor azt nyilatkozták, hogy ha az énekes gyorsan felépül, akkor a bulit már másnap be is pótolják. Az orvosok ezzel viszont elhamarkodott nyilatkozatot tettek…


pop bulvár hír depeche mode2009.05.15. 13:13 – lánggitár

Rablótámadás áldozata lett Jeff Ament

Jelenleg a Pearl Jam Atlantában rögzíti legújabb nagylemezét, amit őszre ígér a zenekar. Az itteni, erdő melletti Southern Tracks Recording stúdióba tartott éppen a csapat basszusgitárosa, Jeff Ament, illetve egy bizonyos Mark Anthony Smith Pearl Jam-stábtag, és miután leparkoltak autójukkal, három álarcos férfi támadta meg őket, akik előbb az autó ablakát törték be, majd a menekülő zenészt is leütötték, végül 3000 dollárt, és kb. 4000 dollárnyi egyéb cuccot (telefon, számítógép) vittek el tőlük. Amentet fejsérülésekkel látták el, a rablókat pedig mindez idáig nem találták meg.


rock bulvár hír rablás pearl jam2009.05.15. 12:18 – lánggitár

Jubileumi Hegyalja-ajándékok

Már lassan mindenki tudja, hogy az idei lesz a tízedik Hegyalja fesztivál Tokajban, a rakamazi kempingben július 15 és 19 között, a szervezők viszont semmit sem bíznak a véletlenre. Most például itt van egy válogatáslemez, amit különböző magazinokhoz csomagoltak hozzá (köztük a már utcán lévő friss Planet Z-hez), és amin a fesztivál fellépőitől kapunk pár dalt ízelítőnek. Viszont, hogy ne csak az offline olvasók örüljenek, öt dalt mi is felpakoltunk ide, és ezt megfejeltük egy kis werkfilmmel, ami lényegében a fesztivál reklámspotjának a hosszított változata, és ez csak itt látható nálunk (igen, mi is tudjuk, hogy kicsit furcsa egy reklámfilmet beállítani exkluzívnak, de mi a kicsinek is örülünk.) Szóval erre a cuccokért (Firefox böngészővel optimális a dolog):


fesztivál hír hegyalja