2009.01.11. 13:40 – lánggitár

A Melvins és a gyerekek

Tény, hogy a Melvins tagjai egy gyerek számára (is) viccesen néznek ki, de hogy egy csak a kicsiknek szóló műsorban szerepeljenek, azt nem gondoltuk volna. Pedig alább ez történik. Röviden a sztori: a „műsorvezető” kifogásolja, hogy a zenekar olyan sokáig szöszöl a beállással, ezért inkább a Melvins-merchpultban karaokezni kezd a gyerekekkel. Ebbe bekapcsolódik az együttes is, és miután egy Ramones-dalt elénekelnek együtt, felmennek színpadra, ahol a kisemberek között eljátszanak egy saját szerzeményt is. Hétvégi mulatságunk:


rock bulvár ramones gyerekek bábu melvins2009.01.11. 09:25 – A Lángolók

Szerkesztőségi lista tavalyról

Mindenki szeret listázni, csak van, aki nem vallja be. Sokan azért durrognak, ha erre kérik, mert egy ilyen listát az ember szeret a legalaposabban összeállítani, és ez nem egy pillanat műve. Pláne, ha mondjuk az előző évet kell értékelni, és nem emlékszünk mik is voltak tavaly. Mi elgondolkoztunk erősen, és a közönség elé tárjuk a 2008-as év általunk legjobbnak, legrosszabbnak vélt dolgait, és az idei reményeket (a komment részt lehet nyugodtan saját listák közzétételére használni):


lista 20082009.01.10. 14:50 – frostdemon

Klipmegosztás (Sparzanza, Into Eternity, Gonzo, Deathstars, Helstar)

Nyilván most is sokat kellett szelektálnom, hogy csak a legjobbat kapjátok, de ezúttal egy viszonylag keményebb összeállítás kerekedett, amiben megfér a Sparzanza semmilyensége az Into Eternity semmilyenségével, de megnyugtatásképpen a hazai szív is dobbanhat a Gonzo miatt, akik nagyon jó klipet tettek le az asztalra, de a Deathstars is bebizonyítja, hogy a Drugzone-t nyúlni megéri, végül pedig a Helstar jön.


pop metál gonzo deathstars klipmegosztás sparzanza into eternity helstar2009.01.10. 11:22 – Dankó Gábor

Kis hétvégi kannibalizmus

Itt az ideje, hogy bejelentsük: február 3-án jön az új Cannibal Corpse-lemez Evisceration Plague címmel. Ennek örömére meg is hallgathatjuk az egyik új opuszt a csapat myspace-oldalán, de hogy picit tovább vigadjunk, összeraktunk egy kis klipválogatást is alább, hogy mindenki nyugodtan művelődhessen a Kannibál Tetemek vizuálisan kétségkívül kiváló munkásságából (vigyázat: több közülük korhatáros):


metál hír death klip cannibal corpse2009.01.09. 16:24 – lánggitár

Stagediving a Dürerben

2009. január 10-én közös lemezbemutatót tart a Cadaveres és a Szeg a budapesti Dürer-Kertben. Előbbi az Evilutiont mutatja be, utóbbi Hazaértem címűt. Elvileg a Watch My Dying harmadik albuma is megjelent volna aznap, azonban a felvételek különböző okok miatt megcsúsztak, így lemez egyelőre nincs, koncert viszont lesz, ráadásul új dalokkal. Rajtuk kívül fellép még az este a göteborgi thrash-death magyar képviselője a CasketGarden, az extrémmetálos Stopyt, illetve a hülyenevű matekmetálos Dózer.hu. Infó


metál program watch my dying cadaveres casketgarden dürer kert szeg2009.01.09. 15:48 – lánggitár

Corvintető-születésnap

Január 15-én ünnepli meg egy éves születésnapját a Corvintető. Az ingyenes eseményen a hely összes táncos klubprogramja és krúja képviselteteti magát a „minden szinten szinte minden” jegyében. Tehát jelen lesznek: Rewind vs Irie Maffia vs Deck Attack vs Gimmeshot vs Goulasch Exotica vs Anima SS.


pop program electro corvintető2009.01.09. 14:01 – A/A

Az új U2-lemezt Jack White és a Led Zeppelin inspirálta

Ez pedig akkor nem más, mint egy inspirál-spirál, hiszen csak a süket nem hallja, hogy Jack White (gyk: The White Stripes) imádja a zeppelines riffeket. Ezek szerint megállapíthatjuk, hogy átlagosan 5-7 év késéssel a U2 is eljutott oda, ahova a White Stripes – és ezt Edge még csak nem is szégyellte lenyilatkozni a Rolling Stone-nak. Az egész más kérdés, hogy Jack White kitűnő arányérzékkel minimalizálta és monotonizálta (van ilyen magyar szó?) Jimmy Page riffjeit, ugyanezt viszont áteresztve a U2 megalomán szűrőjén, és a várhatóan szokásosan a barna félcipős 40-es földrajztanárokhoz igazított puhapöcsűre polírozott hangzáson, hát erősen kétséges a végeredmény…


pop rock hír u2 led zeppelin jack white2009.01.09. 10:17 – lánggitár

Trent Reznor ismét ingyen ad (feladatot)

Az alábbi poszt jelent meg a Nine Inch Nails weblapján: „Mostanában az internet tele van meglepetésekkel. A minap megkeresett egy misztikus csapat, akiknek a Lights in the Sky turnénk három koncertjéről VALAHOGY sikerült filmre venni egy jelentős mennyiségű (több mint 400 GB!) nyersanyagot HD minőségben, vágatlanul. A biztonsági szolgálat valószínűleg hiányzott ezeken a bulikon, mert a felvételek minősége kitűnő. Ha valaki talál egy LINKET ezekhez az anyagokhoz, akkor fogadok lesz pár olyan vállalkozó szellemű rajongó, aki összerak belőlük valami igazán klasszat. Ja, és persze ezt nem tőlem hallottátok!” – írta Reznor a nin.com főoldalán, mi meg nem is kommentáljuk.


rock hír nine inch nails2009.01.09. 08:51 – lánggitár

Új Mercyful Fate-lemez?

Úgy néz ki, hogy tíz év után újra lemezt készít a Mercyful Fate. Mindezt maga King Diamond énekes közölte egy dániai interjúja során, amit a BT.dk közölt: „Hank (Shermann gitáros – a szerk.) már írt dalokat egy elkövetkező Mercyful Fate-albumhoz, és készen áll az új mesterművünk elkészítéséhez.” – mondta a fordított keresztekkel teleaggatott legendás, denevérhangú frontember. Idén amúgy egy DVD-t is jelentet meg a dán zenekar a sorlemez mellett.


metál hír metallica mercyful fate2009.01.08. 16:34 – lánggitár

Színházban a Heaven Street Seven

A (mai világban már annyira nem is) különleges lemezmegjelenés után (mint ismeretes, a HS7 Jazz című új albumát november elejétől egy hétig legálisan és ingyenesen letölthették a rajongók) most (valóban) különleges koncertre készül a zenekar. Olyan helyszínen és szituációban lépnek fel, amire eddig nem volt példa az együttes történetében. Január 21-én az ország egyik legpatinásabb teátrumában, a budapesti Katona József színházban adnak exkluzív koncertet.


indie pop program heaven street seven katona józsef színház2009.01.08. 14:44 – lánggitár

Peter Gabriel a Genesisben?

A minap Peter Gabriel elmondta egy magazinnak, hogy igazából semmilyen akadálya nincs annak, hogy újjáéledjen a klasszikus felállású Genesis, amiben ő volt az énekes. 2004-ben pont Gabriel kezdte el pedzegetni, hogy újra együtt kéne játszaniuk, csak éppen mikor már ténylegesen cselekedni kellet volna, addigra kitalálta, hogy mégis inkább szólózna tovább, így állt ismét Phil Collins a mikrofon mögé a húsz állomásos turné keretében. Viszont ettől függetlenül ő még mindig össze akarja hozni a klasszikus Genesist, ami a 70-es évek progresszív rockjának egyik legnépszerűbb képviselője volt, és tulajdonképpen 1975 óta nem álltak együtt színpadon. Hát rajta!


rock hír peter gabriel genesis