2009.06.07. 16:35 – Valuska

Xzibit pofátlan 45 perces haknija

A pofátlan koncertszervezés egy szép példája volt az Xzibit-koncert. A zenét hagyjuk, közepeset haknizott a rapper-műsorvezető.

"Ki jött a zeném miatt? És ki a Pimp My Ride miatt" - kérdezte Xzibit, aki mindössze 45 percet töltött a színpadon, ami még egy iskolai órának is éppen megfelel. És mit lehet egy tanórán csinálni 45 perc alatt? Az ég világon semmit. Így most nem is térnénk ki Xzibit popkulturális értékére, a raptörténelemben elfoglalt helyére, a west coast-jelenség értelmezésére. Eljátszotta azt a pár számot, amit el kellett, így régről az Alkoholicot meg a Paparazzit, a popslágerek közül a Multiplyt, What u see is what u get és az X-t. A koncert se ritmusa, se hangulata nem volt, pedig egy 45 perces órát is fel kell építeni a Nagy Rap Didaktika Könyv szerint. A hakni az hakni, nincs azzal baj, ha tudunk róla, mert legalább látjuk a híres művészt. Előzetesen a legoptimistábbak hittek abban, hogy legalább 80 percet játszik, a pesszimisták a 60 percet lőtték be. Mindenki pofára esett.


koncert hiphop rap xzibit2009.06.06. 12:37 – lánggitár

Coldplay-konceptalbum

A brit Coldplay megállás nélkül turnézik legutóbbi, Viva La Vida lemezével, de mint kiderült, a groupie-k hajtása és a mértéktelen drogfogyasztás helyett ők ezt az időt is kihasználják: új lemezt írnak. Ráadásul egy konceptalbumról lesz szó, amiről az énekes, Chris Martin még semmit nem volt hajlandó mondani, de a zenekart ismervén komoly megmondásokat várhatunk a világ aktuális helyzetéről. Állítólag a Wire c. sorozat inspirálta a sztorit, mivel Martin a turnén csak azt nézi, meg dalokat ír. Megjelenési dátum nincs még, de a turné befejeztével egyből el is kezdik rögzíteni a cuccost.


indie pop hír coldplay2009.06.06. 10:31 – lánggitár

The Mars Volta-játék

Beindult az új Mars Volta-lemez promóciója. Az 50 perces, nyolcszámos Octahedront például ezen az oldalon is népszerűsítik, ahol tulajdonképpen e-mail címeket gyűjtenek. Minél többet küldenek be, annál több mindenre nyílik lehetőség a weblapon. Jelenleg éppen az első két kislemezbe lehet belehallgatni, de 196 mailcím múlva ismét megnyílik valami, ami valószínűleg a Desperate Graves című dal lesz. A csúcs egy videó, de ahhoz még elvileg sok hiányzik. Itt is lehet szórakozni vele:


rock hír mars volta2009.06.05. 18:07 – Dankó Gábor

Roger Waters újra falazna

Azt lényegében senki sem vitatja, hogy az 1979-es The Wall (illetve magyarul „A fal”; kevés lemez címét fordítjuk le magyarra, de ez ilyen) tulajdonképpen Roger Waters műve, hiába játszotta annak idején a Pink Floyd. Ezt maga az énekes-basszusgitáros is így gondolja, ráadásul most úgy érzi, ismét elő kellene azt adni, méghozzá Izraelben. Ennek persze feltétele, hogy a ciszjordániai határnál felépített több mind 600 km hosszú falat lerombolják az illetékesek.


rock pink floyd hír roger waters wall2009.06.05. 13:38 – Dankó Gábor

Az Isten Háta Mögött bélből jósol - klippremier

Ahogy az Isten Háta Mögött a lemezkészítést sem szokta nagyon elsietni, úgy a videókkal is csínján bánik. A Kényelmetlen lemez még tavaly ősszel jön ki, az első klip hozzá viszont csak idén nyáron. (Ez már majdnem olyan, mint a Tool húzása, mikor az új album előtt kihoztak két maxit is az öt évvel azelőtti lemezükhöz.) Premier itt alább kommentárként pedig Pálinkás Tamás énekes csak annyit akart hozzáfűzni az egészhez, hogy az ő névnapján készült az egyik pesti szórakozóhelyen egy Óriás-koncert után, és nem emlékszik belőle semmire. Azt azért tudja, hogy a klip a Dunamédia és Lóránt Demeter közös munkája. Tessék nézni (aztán meg élőben is elkapni őket az A38-on szombat este):


indie rock metál exkluzív klip ihm bél2009.06.05. 09:46 – -beth-

Vigadó - június 5-7.

A következő napok fellépői: Colorstar, Noisecut, DJ Bootsie Quartet, Longital, Live act Foolk, DJ Junior, Mystery Gang, Tito & Tarantula, Random Trick, Sz.E.R., LóriPop, Magna Cum Laude, Isten Háta Mögött, Lavagance, Turbo, PPE, Isobutane, DJ Tibor Holoda, Irie Maffia, PASO, Kiscsillag Zuboly, Quimby, Zagar, Superbut, Cadaveres, Locust On The Saddle,Wrong Side Of The Wall, Nasmith, Lady Picture Show, As We Fly Away


program vigadó2009.06.04. 14:39 – Valuska

Xzibit megpimpeli Budapestet

A nagy pimpmester, Xzibit június 6-án a Syma csarnokban vagy bulit csinál, vagy haknizik. Még magunk sem tudjuk, de az biztos, hogy a detroiti illetőségű rapper talán soha nem volt a csúcson, de legalább eldurrantott egy-két jó számot.

Már három albumon túlvolt Xzibit, amikor 1999 körényékén a nagy nyugati dióval, Snoop Doggal és Dr. Dre-vel elkészítette albumát. És mivel ők igazán tudják, mi kell a népnek. Az X óriási siker lett, volt erőszakos basszus, csúnyán néző Xzibit, meg egy Snoop Dogg rapbetét. Máig játsszák a siófoki éjszakai bulikban, ami a siker biztos jele.


budapest ajánló koncert hiphop rap syma xzibit