2009.06.14. 13:23 – sixx

Mötley Crüe: földrajzból elégtelen

Az éppen Európában turnézó Mötley Crüe énekese, Vince Neil, nemigen értette, miért fütyüli ki a dán közönség, amikor egy bulin a hátára tekerte a színpadra felhajított svéd zászlót, mert végül is zászló-zászló, faszomba már. Nikki Sixx is meglobogtatta a kelmét lelkesen, de annyira kiabáltak a népek, hogy inkább elhajította. Sebaj, viszünk magyar zászlót Prágába is, hátha.


rock koncert2009.06.14. 12:07 – lánggitár

Gwar helyett Satyricon a Szigeten

A Gwar úgynevezett technikai probléma miatt nem tud részt venni az idei Szigeten, ezért a szervezők, a fesztiválon már két éve is fellépett Satyricont kérték fel helyettük a szereplésre. A zenekar a norvég black metal színtér egyik vezető csapata, akik már a templomgyújtogatós kilencvenes évek elején is garázdálkodtak ott fönn északon, ráadásul nemrég jelent meg új lemezük. Ilyen zenét játszanak:


metál fesztivál sziget hír black satyricon2009.06.14. 11:13 – lánggitár

Bréking: a thai srác lett a Guitar Idol

Az idei Guitar Idol győztese a 30 éves, bangkoki Jack Thammarat lett, aki már úton van a hírnév felé. A szavazatok alapján bejutott magyar versenyző, Pálfi András hősiesen bizonyított és szimpatizánsai kérésére lezúzta a London International Music Show-t. Mint azt korábban már a vele készített interjúban és a verseny után hazatelefonálva elmondta, nem szomorú, hogy nem nyert, egy élmény volt a világ legjobb 12 gitárosával játszani.


hír pálfi andrás guitar idol2009.06.13. 09:57 – lánggitár

Az Anima Sound System Hollywoodban

Vagy legalábbis a zenéjük egy hollywoodi filmben, ugyanis a már a magyar mozikban is futó A dolgok állása (A State of Play) című produkcióban hallható az Anima Sound System Shalom c. száma betétdalként. A filmben egyébként Ben Affleck és Russell Crowe a főszereplő, de itt olvasható az Index kritikája is róla, ha valaki nem tudná hová tenni a dolgot. A dal amúgy az EMI Music Publishingen, illetve annak hazai irodáján keresztül jutott el a filmkészítőkhöz. Az Anima nyári programja (élő fellépés, és DJ set egyaránt) itt látható.


hír hollywood anima sound system emi