2009.06.21. 15:17 – -dj-

A hét dala (Metallica - Broken, Beat & Scarred)

A hét dalának egyetlen nagy aktualitása van, mégpedig, hogy a Novarock legnagyobb headlinere a Metallica volt. A majdnem magyar fesztiválon ugyan nem tudtak olyan showt csinálni, mint a most zajló turnén (középre rakott színpad, piró, lézer stb.), de az eső ellenére minden kételkedőt meg tudtak győzni. Az utolsó album utolsó maxiját választottam ki ide, és már előre leszögezem, a Metallica utolsó lemeze számomra óriási csalódás volt, így maga a dal is az.
2009.06.19. 11:44 – lánggitár

Muse-lemez ősszel

Már nem is kell olyan sokat aludni, hogy megtudjuk, Matt Bellamy, és csapata mit kezdenek azzal az elképesztő népszerűséggel, amit a Black Holes and Revelations c. lemez hozott nekik! Az ősz elején, pontosabban szeptember 14-én jelenik meg az új Muse-dalcsokor, úgyhogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem hagy fel az album-formátummal a trió. A címe The Resistance lesz, aztán egyből elmennek stadionturnéra - a zenekar pesti koncertje után ne lepődjön meg senki, ha a város neve nem szerepel a dátumok között.


hír lemez muse2009.06.19. 08:38 – lánggitár

Csak jövőre lesz új Klaxons

Az augusztusban nálunk is fellépő Klaxons bejelentette, hogy annak ellenére, hogy már 28 kész dallal rendelkeznek, csak 2010-ben fog megjelenni a második lemezük. "Producert keresünk, ha lemezekkel foglalkozol, csörgess meg!" - nyilatkozta Jamie Reynolds. A zenekar most azt szeretné, hogy 2010 első igazán király albumát jelentessék meg. A dalok egy részét viszont már játszák élőben, úgyhogy jó eséllyel kaphatunk a Szigeten is képet róla, hogy mi vár ránk hónapok múlva.


indie hír klaxons2009.06.18. 17:25 – sixx

A Nap Szara

Ha valaki esetleg nem értené, hogy miért tart ott a magyar zeneipar, ahol éppen tart, azaz a béka segge alatt hat méterrel, benne a fekáliában nyakig, az vessen egy gyors pillantást erre a sajtóközleményre, majd a Műre, amiben a könnyűzene minden gyermekbetegsége előjön, inkluzíve néhány jellegzetes magyar sajátosság illetve fekély vagy kelés a testen, úgymint vén hülyék a tűz közelében, tehetségtelen nímandok a mikrofon előtt, az ún, "nyugat" nyúlása 2009-ben, és így tovább. Egy kollégánk találó megjegyzése szerint mi vagyunk a rock Szomáliája. Videó az ugrás után, ki ne hagyják!

SZERZOK.HU - A NAP DALA (The Song of the Day)

Ezt a dalt a magyar zene népszerűsítése érdekében a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (www.szerzok.hu) a 2009.szeptember 13-án tartandó Magyar Dal Napja eseményre készítette a magyar zenei szakma aktív részvételével, a Pannónia Stúdió (www.pannoniastudio.com) és a DunaTV támogatásával. - This song is made by a hungarian association (www.szerzok.org) with the activity of hungarian music business and sponsored by Pannonia Studio (www.pannoniastudio.com) and DunaTV (hungarian satellite TV, www.dunatv.hu) for popularizing hungarian music and for the event on 13th september 2009, The Day of Hungarian Song. közreműködők/composers,musicians,singers : Csont István, Temesi Berci, Tóth Vera, Tóth Gabi, Szikora Róbert, Pély Barna, Szekeres Adrien, Koós Réka, Éliás Jr., Kefir, Dopeman, Kicsi Dope, Bródy János, Jamie Winchester, Benkő László, Papp Szabolcs, Bencsik Tamara, Balanyi Szilárd, Dred és Doris, Dandó Zoltán, Kisvári Ferenc, Borlai Gergő, Szűcs Norbert, Krisz Rudi, Bolyki Balázs, Szabó András, Szabó Ágnes, Farkas Zsófi, Major Eszter, Lányi Lala, Gátos Iván, Gátos Bálint, Egry Levente, Kardos Norbert, Sub Bass Monster, Bársony Bálint, Ferenczi György, Mező Misi, Mits Gergő, Oláh Szabolcs, Lecsó (PUF), Kardos-Horváth János, Hamza Zoltán, Som Krisztián, Czutor Zoltán, Nádorfi Krisztina


magyar siralmas2009.06.18. 12:02 – sixx

Anyaszomorítók a proli cirkuszban

Igen ritkán fordul elő az, hogy az ember egy koncertről úgy jöjjön ki, hogy nincs semmiféle hiányérzete. A zenészurak odatették magukat, a közönség vette a lapot, a buli jól szólt, nem volt sem rövid, sem túl hosszú, eljátszottak mindent, amit akkor, ott és abban a hangulatban várni lehetett, és még az előzenekarok is tökös rakenrollt nyomtak. A prágai Mötley Crüe-buli pont ilyen volt.


rock koncert2009.06.18. 09:58 – AronH

Berlin fétis

IAMX - Kingdom Of Welcome Addiction
(61 seconds, 2009)

Mialatt megvásárolom az új IAMX lemezt kedvenc belvárosi földalatti lemezboltomban, egy pillanatra még megállok a Beaute Uhse kirakata előtt csorgatni a nyálam a világ ezen felén található legigényesebb jelmezekre. Aztán amint a kezemben tarthatom a Kingdom of Welcome Addiction címmel ellátott friss sorlemezt, megállapítom hogy milyen letisztult és mégis hatásos a sötét alapú borító, és szabad asszociáció gyanánt a fekete fény szimbóluma jut eszembe, majd pedig a két évvel ezelőtti Szigetes fellépés, ahol én és lelki társ barátnőim együtt bizonyosadhattunk meg róla, hogy Chris Corner korunk legstílusosabb dandyje, a világ kurrens fővárosa pedig kétség nélkül Berlin lehet kizárólag.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika indie electro iamx2009.06.18. 09:00 – mista

Új, ezúttal élő mix Andrótól

Úgy másfél hónapja számoltunk be arról, hogy új számot és mixet készített rajongóinak a hazai electro house egyik legkedveltebb producer-lemezlovasa, Andro. Az akkor I Heart: Szeged címmel megjelent válogatásnak most elkészült a folytatása, a helyszín ezúttal egy másik alföldi nagyváros, Kecskemét, ami jelen esetben nem csak az ihletet adta, hiszen a mix néhány héttel ezelőtt élőben lett felvéve a kecskeméti Passionben és a közönség hangja is alá van keverve. A válogatással Andro egyébként nem árul zsákbamacskát: a tőle megszokott hangzás uralkodik a mix 16 száma alatt, amiben egyébként a fiatalember több saját felvétele is hallható, többek között a májusban megjelent, a szintén magyar Monkeyneckkel közösen készített Kobra című szám is. Az I Heart Kecskemét (live) innen tölthető le, természetesen teljesen ingyen.


hír mix elektronikus electro andro monkeyneck2009.06.18. 08:24 – Juhász Edina

Férfigroupie és disznóhús

Tarja maga is bevallja, hogy ő már csak a Nightwish volt énekesnője marad, letagadja korábbi nyilatkozatát, beszél a férfigroupie-król, és arról, hogy rémlik neki, mit is jelent a neve magyarul. Június 20-án, szombaton pedig a Petőfi Csarnokban koncertezik.

Már többször jártál Budapesten, emlékszel bármire is?
Ó igen, nagyon is sok mindenre. Budapestet imádom, először akkor jártam ott a középsulis kamarazenekarral, mikor 16 éves voltam. Akkor körbevittek minket a városban, megmutatták a nevezetességeket, és sokat meséltek a kultúrájáról is a helynek. Mostanában mindig úgy mentünk, hogy csak a nightlinerből láttam a fényeket, de most koncert előtt jópár nappal már Budapesten leszek, gyakorlunk a zenekarral, de hagyok időt magamnak a városnézésre is, kíváncsi vagyok mennyit változott.


opera interjú metál nightwish tarja