2009.07.03. 09:10 – aliz

Félidő és sártenger

Nincs is szebb annál, amikor az elemek kísérletezgetnek a fesztiválozók jókedvével és kalandvágyával. Reggelre majdnem felszáradt a tegnapi bulin uralkodó, egész estét betöltő sártenger - közlekedni már lehet, iszapbirkózás nélkül is. A táborban mindenfelé kukazsák-poncsók kinyúlt barna holttestei emlékeztetnek a korábbi küzdelmekre, a zuhanyzó előtt pedig a korábbiaknál nagyobb létszámban türelmetlenkednek. (Érthető, az izzadt testre száradó sár nem mindenkiből vált ki magasfokú élvezetet.)


ladytron volt limp bizkit csík2009.07.02. 15:34 – AronH

Volt 2009 – első nap

Rohanás a keletibe, kollégámmal Raoul Duke-kal és Dr Gonzoval történő stíl- és közhelyszerű ráhangolódást követően Sopron messzi vidéke sejlik fel a láthatáron. Bumlizás, rendezkedés, mialatt kiderül, hogy erre a kibaszott fesztiválra már megint pontosan nyolcszor annyi jegyet sikerült eladni amennyi ésszerű lett volna, amíg a társfesztivál okos promóciójának köszönhetően akkora hiszti lett öngenerálva, hogy még olyat az AC/DC-ből alig felócsúdott országunk aligha látott. 04


franz ferdinand fesztivál sopron volt 30y gonzo kolin2009.07.02. 10:54 – SCs

Találkozás egy régi szerelemmel

Dream Theater, Cynic @ Papp László Sportaréna 2009.07.01.

1. fejezet, amelyben a krónikás inkább Franz Ferdinand-koncertre menne, de nem fog
Ha valaki úgy 1994 és 2000 között nekem szegezi a kérdést, hogy Dream Theater- vagy Valami-koncertre akarok-e menni, a szemébe röhögök, mert úgysem tud olyan nevet mondani a Valami helyére, amiért azt választom. Azóta sok víz lefolyt a fürdőkádunkban, s személyiségfejlődésem (vagy visszafejlődésem, ki-ki eldöntheti) tegnapra oda jutott, hogy sóvárogva gondoltam Sopronra és a Voltra, és arra, hogy én bizony inkább a Franz Ferdinandon toppantgatnék a barátommal akkortájt, amikor épp a Papp László Sportarénában van jelenésem hangszerbemutatóra.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4/5)

metál progresszív koncertbeszámoló dream theater2009.07.02. 10:32 – AronH

Club Venszdéj #21- 2009 június

Eseménydús június van mögöttünk, megvolt a pozsonyi Wilsonic és a győri Dumdum fesztivál, megéltük a T.Raumschmiere földi poklát az ingyenes bulik minden hátulütőjével együtt, a Kollektiva vízre ment, majd tengeribeteg lett, a blogok tele jobbnál jobb zenékkel. A napsütésre pedig rátelepszik Jacko halálának király méretű sötét árnyéka. Elektro-fókusszal merítettünk a zeneblogokról a nyár első harmadára, ha jobbat találtál, alázz be alant!


michael jackson van she mstrkrft adam freeland eric prydz alex metric dada life deadmau5 club venszdej danger mouse julian casabalancas sparklehorse2009.07.02. 09:58 – Szarvas Árpád

Kellemes zaj – interjú a Crystal Stilts együttessel

“Aha, szóval akkor ez olyan mintha Ian Curtis énekelne a Jesus and Mary Chain első lemezén?” – kérdezte egy haverom miután elolvasta a tavalyi Crystal Stilts albumkritikánkat és aki addig még nem hallott az együttesről. Nem állt messze az igazságtól, de kíváncsi lennék, hogy ehhez mit szólnának a Crystal Stilts tagjai. Valószínűleg tagadnák, és mindenféle 60-as évekbeli, C-vonalbeli garázs-rock együttesek zenei hatásaival takaróznának, csak hogy ne kelljen megint a fenti két ikont emlegetni. Vagy mégsem?


interjú pop crystal stilts2009.07.02. 08:56 – lánggitár

R.E.M.-kiadványok 2009-ben

Michael Stipe-ék nem állnak le. Nemrég jelent csak meg a Reckoning című klasszikusuk újrakevert, kétlemezes változata, máris bejelentettek újabb kiadványokat. Július 7-én már meg is jelenik egy négydalos kislemez, a Reckoning Songs From the Olympia, ami a már említett lemezről fog tartalmazni négy dalt, élő verzióban egy 2007-es fellépésükről. Ősszel pedig egy teljes, a változatosság kedvéért duplalemeznyi koncertanyag is napvilágot lát, R.E.M. Live at the Olympia címmel. Lehet vásárolni.


indie pop r.e.m. hír2009.07.01. 10:21 – A Lángolók

Fokmérő fiatal lányok és a colorStar

Kivételes eseménynek lehetett szem és fültanúja az, aki szombaton a MÜPA színháztermét célozta meg programnak, ahol a colorStar lépett a színpadra egy különleges, általuk deLuxe-nak nevezett műsorral. A produkcióban vendégzenészként Kiss Erzsi és Sós Tamás (Csonti) is szerepelt, illetve a Pawaa Mitaiko 3 tagú dobszekciója is velük tartott. A helyszín vizuális elemek használatát is lehetővé tette, így egy nagyon látványos kétórás előadás született. Ezután a zenekar két tagjával, Szalay Péter gitárossal, és Keleti András énekes-gitárossal beszélgettünk.


interjú pop rock colorstar2009.07.01. 08:16 – lánggitár

Új George Harrison-album

Annak elenére, hogy már 8 éve elhunyt, még mindig nem sikerült megjelentetni a teljes életművét George Harrisonnak. A keleti filozófia trendivé változásában is komoly szerepet vállaló ex-beatle kissé munkamániás volt, ezért rengeteg félkész dalt hagyott maga után. Vannak kész dolgok is, ezeknek a létezését csupán elfelejtette. Most barátja, egyben Travelling Wilburyses kollégája, Jeff Lynne (neki az Electric Light Orchestra az anyazenekara) fejezheti be, és veheti fel a dolgokat. A prodzsekt lehúzás-szagát kissé erősíti, hogy természetesen a család vetette fel az ötletet.


pop the beatles lemez george harrison2009.06.30. 14:38 – Dankó Gábor

A nappal szemben

The Idoru – Face The Light
(Szerzői kiadás)

Az Idoru eddig a tehetséges, de nem igazán kiforrott zenekarok kategóriájába esett. Túl hosszúak voltak a dalaik, túl sokat is pakoltak belőlük egy lemezre, így hamar unalmassá vált a csapat, ráadásul Bödecs András hangja is monotonná vált egy idő után, sokakat idegesített is, szóval inkább elment a zenéjük, minthogy kötelező lett volna. Na most a zenekar vagy hallgat a kritikákra, vagy maguktól is rájöttek a gyengéikre, ugyanis a Face The Lighton a fenti hibáknak szinte nyoma sincs.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,7/5)

lemezkritika rock the idoru ezt hallgasd