2009.07.12. 15:00 – -dj-

A hét dala (Nickelback - Burn It to the Ground)

Mivel a hét közepén megelőztek az Alice in Chains új dalával, ami amúgy sokkal fontosabbnak tűnt az utóbbi időben, mint bármi más, így újra az amerikai rockzene felé kezdtem el keresgélni, a legutóbbi Black Stone Cherry-dal nyomán. A posztban említett Nickelback aktuális választásnak bizonyult, új klipjük premierje éppen ezene a héten volt. A címe Burn It to the Ground, és arra is alkalmas, hogy meglepje az embert, legalább egy kicsit. Nézzük, hallgassuk!
2009.07.11. 14:31 – AronH

Átivódott ide a rockmentalitás – MSTRKRFT-interjú

A tavalyi, tömegnyomort kiváltó Justice-buli után most a Balaton Soundra érkezett az amerikai (egész pontosan kanadai) testvér. A MSTRKRFT duó remixeivel és két önálló albumával is komoly hisztit csapott maga körül az elektronikus zenei színtéren, és a szcéna egyik legkomolyabb húzónevévé vált. Fellépésük előtt beszélgettünk európai baltás gyilkosokról, a hiteles zenéről, a zeneiparról és az állandóságról. Komoly témák, bajszos arcokkal.


interjú electro mstrkrft balaton sound2009.07.11. 12:50 – AronH

Sikítófrász Billie Jeantől

A fesztivál már csak olyan, hogy ha a szerencsétlenebb fajta vagy, és sátrazni kényszerülsz, akkor az is baj, ha rohadt meleg van, mert a reggelig tartó bulizás után 2 óra múlva gyakorlatilag kifősz a vászon alól, ha meg esik, semmi kedved kijönni, a hideg sör sem esik jól, meg hiába van itt a Balaton, strandolni se tudsz, így jobb híján hánykolódsz és alszol délután ötig, majd kötelességtudóan megnézel párat a korai koncertek közül.


pop electro neo balaton sound2009.07.10. 15:07 – lánggitár

Mixelj David Bowie-t

Neil Armstrong holdra lépésének 40 éves jubileumi évfordulója alkalmából az EMI egy különleges EP-t ad ki a David Bowie-rajongók nagy örömére: digitálisan megjelenik egy  Space Oddity EP, melynek  megvásárlásával az  1969-ben megjelent  Space Oddity eredeti trackjeit bónuszként megkapják, és saját mixet kreálhatnak a címadó dalból.


pop rock hír david bowie2009.07.10. 09:37 – lánggitár

Peter Bjorn and John vs. Blink 182

Peter, Bjorn és John egyre komolyabb publicitást kap. Hamarosan a Depeche Mode előzenekaraként melegítenek be Gahanéknek, most pedig nem kisebb figura, mint az épp újáalakult gagyipunk-banda basszusgitárosa, Mark Hoppus mixelte újra egy dalukat. A végeredményben Chris Holmes is segített, és ne ijedjünk meg, nem a Nothing to Worry About lesz az Amerikai Pite 12. részének főcímdala. A zenét itt lehet lefülelni. A zenekar amúgy hamarosan digitális formátumban jelenteti meg a Living Thing című legutóbbi lemeze aktuális kislemezét, ez pedig az It Don't Move Me dalhoz lesz, aztán hó végén indulnak a már említett turnéra.


indie rock hír blink 182 peter bjorn and john mark hoppus2009.07.09. 09:26 – lánggitár

Hallgasd meg az új Jack White-prodzsektet

Jack White munkamániájának egy újabb gyümölcsét tárta világ elé. Július 14-én kézzelfogható formába is megjelenik a The Dead Wather nevű szupergruppjának első lemeze. A zenekarban White-on kívül a Killsben már körülrajongott Allison Mosshart is szerepel, de itt figyel Dave Fartita is a Queens of the Stone Age-ből, és Jack Lawrence is, akit Jack másik prodzsektjéből, a Racountersből ismerhetünk. Kis szerencsével az elkészült anyagot exkluzívan hallhatjuk most pár óra erejéig itt!


indie the kills white stripes jack white the dead weather allison mosshart dave fartita the racounters