2009.07.12. 15:00 – -dj-

A hét dala (Nickelback - Burn It to the Ground)

Mivel a hét közepén megelőztek az Alice in Chains új dalával, ami amúgy sokkal fontosabbnak tűnt az utóbbi időben, mint bármi más, így újra az amerikai rockzene felé kezdtem el keresgélni, a legutóbbi Black Stone Cherry-dal nyomán. A posztban említett Nickelback aktuális választásnak bizonyult, új klipjük premierje éppen ezene a héten volt. A címe Burn It to the Ground, és arra is alkalmas, hogy meglepje az embert, legalább egy kicsit. Nézzük, hallgassuk!
2009.07.11. 14:31 – AronH

Átivódott ide a rockmentalitás – MSTRKRFT-interjú

A tavalyi, tömegnyomort kiváltó Justice-buli után most a Balaton Soundra érkezett az amerikai (egész pontosan kanadai) testvér. A MSTRKRFT duó remixeivel és két önálló albumával is komoly hisztit csapott maga körül az elektronikus zenei színtéren, és a szcéna egyik legkomolyabb húzónevévé vált. Fellépésük előtt beszélgettünk európai baltás gyilkosokról, a hiteles zenéről, a zeneiparról és az állandóságról. Komoly témák, bajszos arcokkal.


interjú electro mstrkrft balaton sound2009.07.11. 12:50 – AronH

Sikítófrász Billie Jeantől

A fesztivál már csak olyan, hogy ha a szerencsétlenebb fajta vagy, és sátrazni kényszerülsz, akkor az is baj, ha rohadt meleg van, mert a reggelig tartó bulizás után 2 óra múlva gyakorlatilag kifősz a vászon alól, ha meg esik, semmi kedved kijönni, a hideg sör sem esik jól, meg hiába van itt a Balaton, strandolni se tudsz, így jobb híján hánykolódsz és alszol délután ötig, majd kötelességtudóan megnézel párat a korai koncertek közül.


pop electro neo balaton sound2009.07.10. 15:07 – lánggitár

Mixelj David Bowie-t

Neil Armstrong holdra lépésének 40 éves jubileumi évfordulója alkalmából az EMI egy különleges EP-t ad ki a David Bowie-rajongók nagy örömére: digitálisan megjelenik egy  Space Oddity EP, melynek  megvásárlásával az  1969-ben megjelent  Space Oddity eredeti trackjeit bónuszként megkapják, és saját mixet kreálhatnak a címadó dalból.


pop rock hír david bowie2009.07.10. 09:37 – lánggitár

Peter Bjorn and John vs. Blink 182

Peter, Bjorn és John egyre komolyabb publicitást kap. Hamarosan a Depeche Mode előzenekaraként melegítenek be Gahanéknek, most pedig nem kisebb figura, mint az épp újáalakult gagyipunk-banda basszusgitárosa, Mark Hoppus mixelte újra egy dalukat. A végeredményben Chris Holmes is segített, és ne ijedjünk meg, nem a Nothing to Worry About lesz az Amerikai Pite 12. részének főcímdala. A zenét itt lehet lefülelni. A zenekar amúgy hamarosan digitális formátumban jelenteti meg a Living Thing című legutóbbi lemeze aktuális kislemezét, ez pedig az It Don't Move Me dalhoz lesz, aztán hó végén indulnak a már említett turnéra.


indie rock hír blink 182 peter bjorn and john mark hoppus2009.07.09. 09:26 – lánggitár

Hallgasd meg az új Jack White-prodzsektet

Jack White munkamániájának egy újabb gyümölcsét tárta világ elé. Július 14-én kézzelfogható formába is megjelenik a The Dead Wather nevű szupergruppjának első lemeze. A zenekarban White-on kívül a Killsben már körülrajongott Allison Mosshart is szerepel, de itt figyel Dave Fartita is a Queens of the Stone Age-ből, és Jack Lawrence is, akit Jack másik prodzsektjéből, a Racountersből ismerhetünk. Kis szerencsével az elkészült anyagot exkluzívan hallhatjuk most pár óra erejéig itt!


indie the kills white stripes jack white the dead weather allison mosshart dave fartita the racounters2009.07.08. 11:44 – lánggitár

Jövőre új Burzum

A frissen szabadult Varg Vikernes a minap elmondta egy interjúban, hogy már kilenc dalt befejezett az új Burzum-lemezhez, ami valószínűleg jövőre jelenik majd meg. A nagy kérdés, hogy az ambientes, gitármentes utóbbi lemezekhez képest miként változik majd a zene, de Vikernes mindekit megnyugtat: végre metál lehet megint a Burzum. Utóljára ezt csinálta gitárral:


metál hír black burzum2009.07.08. 09:27 – lánggitár

Már megint balhézik az Arctic Monkeys

Most épp új kislemezével van a gond, illetve annak borítójával. Annak ellenére, hogy a Crying Lightning névre keresztelt kiadvány csak augusztus 17-én lát napvilágot, a borítót nyilvánosságra hozták. Ezen bizony sosem látott bűnt követtek el: mellbimbó is látható rajta! Ha hozzátesszük, hogy a bemutatkozó lemezen meg dohányzás volt, akkor ki is derül, hogy micsoda züllött bagázs ez az Arctic Monkeys. Maga a dal amúgy exkluzívan július 6-án már lement a rádióban, ezért aki nagyon rajong, meg tudja hallgatni.


indie arctic monkeys borító hír