2009.07.26. 11:51 – AronH

A nagy bőgő

Nine Inch Nails @ Syma Csarnok, Budapest 2009.07.24.

Érkezés alatt és közben még azon ment az agyalás, hogy ezek a harmincat felülről és alulról egyaránt nyaldosó gót lányok és fiúk vajon hol az istenben lehetnek két Manson- és Nine Inch Nails-koncert között, majd később, már a koncerthelyszínen egyrészt nyugtázhattam, hogy szemüveges-borostás harmincas üzletemberek is érdekeltek az indusztriál-metál 2009-es hogyanlétében. Feltűnt az is, hogy egészen kevesen jelentek meg, a világ legnagyobb átveréseként funkcionáló, zavartan egomán Alec Empire live act után jól tele is lett küldve a küzdőtér füsttel, gonoszkodjunk, és gondoljuk, hogy jobb látási viszonyok esetén Trent a szellős közönség láttán hazaszaladt volna az Obamától rózsaszín csodavilágba.

 


rock metál nine inch nails koncertbeszámoló2009.07.24. 09:11 – lánggitár

Editors: még mindig sötétek

Tom Smith, a hamarosan a Szigeten is megtekinthető Editors frontembere úgy látszik, unja a hülye kérdéseket. "Kurvára elegem van már belőle, hogy mindenki azt kérdi, miért ilyen sötét a zenénk. Mi így fejezzük ki magunkat, ez a stílusunk, és az összes alternatíva unalmasnak tűnik számunkra. A sötét érdekes, izgalmas, lehet szórakoztató, és az igazi élet is sötét. Ez a lemez (In This Light and on This Evening) is az lesz, tele dalokkal végetért szerelmekről, a mocskos város közelségéről (London), és a világot megváltoztatni készülő emberek iránti bizalmatlanságról." - nyilatkozta az énekes. A lemez szeptember 21-én jelenik meg, és ezek szerint sötét lesz.


indie hír editors tom smith2009.07.23. 10:00 – -dj-

Organikus metalcore

Killswitch Engage – Killswitch Engage
(Roadrunner)

Illetlenség lenne titkolni, hogy a Killswitch Engage-típusú metalcore-t az utóbbi pár év alatt rühellés szintig megutáltam. Ez az a stílus, amibe hosszútávon nem lehet fantáziát, izgalmat fecskendezni, olyannyira a korábban felépített sablonok miatt működik. Meglehet, más stílusok, sőt zenekarok (akár a Tool, akár a Mars Volta nevét említem) is a paneleikből élnek, de a zenei egyszerűség csak a legritkább esetben működik, az ötödik albumra meg is fáradhat.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (2,8/5)

lemezkritika metál core killswitch engage2009.07.22. 11:46 – lánggitár

A Place to Bury Strangers-részletek

A Jesus and Mary Chain örökségének legprofibb éltetői hamarosan kiadják második lemezüket. A címe Exploding Head lesz, és október 6-án jelenik majd meg. A 10 dalból álló, 43 percnyi anyagot Andy Smithel rögzítették, aki előzőleg olyan nevekkel dolgozott együtt, mint David Bowie, vagy Paul Simon. Utána egyből el is mennek turnézni - magyar dátumról olyannyira nincs, szó, hogy európai sincs még.


indie rock hír a place to bury strangers2009.07.22. 09:56 – lánggitár

Az idei PANKKK nyertesei

Megszülettek az aktuális PANKKK pályázatok hivatalos eredményei. A három témakörben összesen több mint 400 pályázat érkezett be, a legnépszerűbb támogatási forma idén is az első lemezes pályázat volt, de a korábbiaknál többen pályáztak a vidéki klubkoncert támogatásra is.


hír pankkk2009.07.21. 11:48 – lánggitár

Adam Yauch rákos

A Beastie Boys legendája, Adam Yauch hivatalosan bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A 44 éves MC-nek múlt héten találták a daganatot a bal fültőmirigyében. Szerencsére még időben derült erre fény, ezért szinte biztos, hogy Adam felgyógyul, de természetesen a Beastie Boys jövőbeli koncertjeit lemondták, és az új lemez munkálatai is el lettek tolva. Adam olyan kedves figura, hogy még elnézést is kért ezekért, a videó alant.


rock hír beastie boys hip hop2009.07.21. 10:10 – lánggitár

Szünetel az Amber Smith

Mikor Kőváry Zoltán gitáros kiszállt az Amber Smith-ből, akkor még nem tűnt komoly törésnek a dolog, viszont most kiderült, hogy az egész csapat szerteszéled. Feloszlásról szó sincs, csak most különböző szólóprojektekkel töltik az időt, aztán ha majd lesz kedvük, újra lesz Amber Smith is. A szünetben Poniklo Imre (Bátor Bence közreműködésével) szólólemezt jelentet meg szeptemberben – erről többet a hamarosan induló www.poniklo.hu –n – Ács Oszkár pedig a szintén ősszel induló, Hs7 tagokat felvonultató The Twist nevű formációban szerepel basszusgitáros/vokalistaként.


hír amber smith poniklo2009.07.21. 09:12 – lánggitár

Steve Lukather ma este Budapesten

A Toto legendás gitárosa, Steve Lukather, aki ma este Budapesten koncertezik az A38 hajón, számos más világhíresség mellett Michael Jackson majdnem összes albumán játszott, többek között a legendás Thrilleren is.

Mindenkit sokkolt Michael halálának a híre. Egész nap le sem tettem a telefont, folyamatosan egymást hívtuk a többi zenésszel, mert egyszerűen nem akartuk elhinni, ami történt.


jazz rock program toto steve lukather